17 Mart 2006

FIRINDA SOMON



Aslında tavada tereyağı-zeytinyağı karışımında pişirince de çok lezzetli olduğu söylenir ama biz fırında pişmiş halini tercih ediyoruz.Norveç somonu zaten yağlı bir balık olduğu için en lezzetli hali fırın veya ızgara yapılmış hali galiba.Hemen malzemelere geçelim.

MALZEMELER

1- 2 Dilim somon
2- Defne yaprağı(evde olmadığı için ben kullanmadım)
3- 1 Adet kuru soğan
4- 1 Adet limon
5- Zeytinyağı
6- Karabiber
7- Tuz


HAZIRLANIŞI

Somon dilimlerini güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra zeytinyağı sürülmüş bir borcama yerleştirin.Yuvarlak şekillerde kesilmiş limon ve soğan dilimlerini balıkların çevresine dizin.Tuz ve karabiber ekerek 200C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Somon dilimlerini yeşil salata ve soğan salatasıyla servis yapabilirsiniz.Bu arada soğan salatası galiba balıklar içinde en çok somona yakışıyor.
NOT:Soğuk su balıkları (somon, uskumru vs.) en yüksek düzeyde Omega-3 yağ asidine sahiplermiş.Bu küçük bilgiyi de paylaşmak isterim.
Afiyet şeker olsun...

Etiketler:

17 Yorum:

Blogger Sofralarimiz dan dedi ki...

iki gun once , ablamin verdigi bir tarifi yaptim yine balik.. Harika oldu, senin bu tarifi mutlaka denemeliyim.. bir dahaki sefer..
Gelip bogacalara baktigin icin tesekkurler :D

18 Mart, 2006  
Blogger akçahan dedi ki...

Eve yeni geldik. Trafikte, uzun bir Kadıköy, Ümraniye, Sahrayıcedit,Göztepe turlarından sonra. Ne çok işimiz ve ne bitmez trafiğimiz varmış. Sevgili Beyhan, önceki gün pişiyi düşürdün hatırıma, bugün de balık harika gözüküyor. Şimdi mutfağa geçiyorum ama, yarının menüsüde senden olacak inşallah, teşekkürler, iyi akşamlar.

18 Mart, 2006  
Blogger akçahan dedi ki...

Eve yeni geldik. Trafikte, uzun bir Kadıköy, Ümraniye, Sahrayıcedit,Göztepe turlarından sonra. Ne çok işimiz ve ne bitmez trafiğimiz varmış. Sevgili Beyhan, önceki gün pişiyi düşürdün hatırıma, bugün de balık harika gözüküyor. Şimdi mutfağa geçiyorum ama, yarının menüsüde senden olacak inşallah, teşekkürler, iyi akşamlar.

18 Mart, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili sofram,umarım ablanın tarifi gibi bu tariften de memnun kalırsın.Bu arada poğaçalar çok iştah açıcı:))

Sevgili Akçahan,şu uzun turun sırasında büyük ihtimalle bizim evin önünden geçmişsin,keşke bana da uğrasaymışsın:))
(geçtiğin yerleri yazınca büyük ihtimalle buradan geçtiğini tahmin ediyorum)
Aklına pişiyi düşürdüğüm için ve yarının menüsününde bana ait olacağını duyunca sevindim:)Umarım beğenirsiniz.

18 Mart, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Supersin Beyhancım,
bende ne yapayım kara kara düşünüyordum vallahi ilaç gibi geldi :)arkadaşın balıktan başka bir şey yemediği için biliyorsunnn.
İyi bir hafta diliyorum .Çokkk öpüyorum:)))

20 Mart, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

çok güzel gözüküyor
ellerine sağlık

21 Mart, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ohh afiyet olsun Candan'cığım.Benim de en sevdiğim şey balık.

Zeliş yorumun için teşekkürler.

21 Mart, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancım detoks mevsimi kaçırma diyorum:)))Çokkk öptüm:))))

22 Mart, 2006  
Blogger Gamzeli dedi ki...

Süper görünüyor bu yemek ...bende yapıcam ...ellerine sağlık...

22 Mart, 2006  
Blogger akçahan dedi ki...

Beyhan hangi semtte oturuyorsunuz ki? Ben Senin -her nedense- farklı bir şehirde oturduğunu düşünürken, belki de çok yakınız. Bu arada linklerime ekledim, hoşçakal.

22 Mart, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Candan'cığım baktım yorumumu yazdım:))
Gamzeli,teşekkür ederim:)
Teşekkürler Burcu,balık sevdiğine göre mutlaka bunu dene çok lezzetli oluyor.
Akçahan belki de çok yakınızdır gerçekten:) Göztepede oturuyoruz.

22 Mart, 2006  
Blogger ev perisi;) dedi ki...

Balık çok sevmem ama?
Belki senin bu tarifin bana balığı sevdirir nedersin?
Hoşçakal...

22 Mart, 2006  
Blogger NAZLICA dedi ki...

Yemeğiniz çok güzel gözüküyor.Kızartma balık severim ama çok da tüketemiyoruz buralarda. Ellerinize sağlık.

23 Mart, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Şükran'cığım bu balıktan -balık sevmeyenlerin yiyebildiği tek balık-diye bahsediliyor,diğer balıklar kadar kokulu olmadığı için sanırım.denemende yarar var:))

Sevgili Nazlıca yorumunuz için teşekkür ederim.

24 Mart, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

sen bu yemek konusunda iyice ustalaştın be beyhancım...çok güzel görünüyor her yaptığın...ellerine sağlık şekercim...görüşürüz:)

27 Mart, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sağol canım benim.Öpüyorum Sinem'ciğim:))

27 Mart, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

sana bir sırrım var şekercim....
www.blogcu.com/kardelenimmm e bekliyorum....

29 Mart, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa