23 Ekim 2005

İncir Reçeli
















Mayıs ayının başlarında pazarlarda bol bol yeşil incir vardı.Yıllar önce amcamın kızıyla bir kez bu reçelden yapmış,çok beğenmiştik.Tek başıma aynı kıvamı tutturabilir miyim acaba kaygısına rağmen,bu incirlerden aldım.İncirlerin tek tek soyulması beni oldukça zorladı.Bu aşamada mutlaka eldiven kullanmanız gerekiyor.Biraz zahmetli olsa da yorulduğuma değdi.


Malzemeler:
. 60-80 adet yeşil incir
· 1 kg. şeker
· 750 ml. Su (yaklaşık 3 su bardağı)
· 1/2 limon suyu veya biraz limon tuzu kullanılır

Hazırlanışı:
Önce incirleri güzelce yıkayın, kabukları gayet ince olacak şekilde soyun.(mutlaka eldiven takın). Bundan sonra incirleri kaynayan su içinde 15- 20 dakika haşlayın.(rengi hafif şeffaflaşacak) Haşlanan incirleri soğuk suya koyun.İncirleri sudan elinizle hafifce sıkarak çıkarın ve ayrı bir tarafta kaynamakta olan şerbetin içine atın. Pişirmeye incirler şeffaf oluncaya ve şurup koyulaşıncaya kadar devam edin. Ocaktan indirmeden önce limon suyu veya limon tuzu ilave edin.

Etiketler:

10 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Beyhan aramiza hosgeldin blogun hayirli misafirin bol olsun.recel harika görünüyor ellerine saglik.ayrica ekledigin diger islerde hariika kolay gelsin sevgiler. Munevce http://www.blogcu.com/munev/

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Münevver Hanım,bu güzel yorumunuz için size çok teşekkür ederim.Sevgiler...

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

SAHİDENDE NEFİS!rengiyle vede lezzetiyle...çok severim kendisini lakin hep yapımı zor olduğu konusunda söylemler duymuştum.Fakat bu tariften sonra denemeye karar verdim.Elinize sağlık.MUHABBETLE...

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

BU ARADA ADRESİM;http://www.evperisi.com

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Ev Perisi,benim tarifimden sonra denemeye karar vermeniz beni çok sevindirdi.Umarım çok güzel olur.

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

En sevdiğim ve hiç dayanamadığım reçel; incir reçelidir. Sizinki de çok hoş olmuş, enfes görünüyor. Ellerinize sağlık :)

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Bir insan bu kadar güzel tarif verir tek kelimeyle harikasın ellerine sağlık.

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ellerinize saglik.Ben önceden bu incir recelinden baska incir receli bilmezdim.Evlendikten sonra,daha dogrusu karadeniz gelini olduktan sonra ögrendim.Karadenizde olgun incirlerden recel yapiliyor.Recel gibi degil de , incir tatlisi gibi.Nefis bir sey.Kayinvalidemin incir receli de hic birseye benzemez.Gerci sirf recel degil, herseyi cok güzel yapar.Geldigi zaman kesin getirir.Ben de resmini cekip sizinle paylasirim.Ben cilek receli yapmayi bile beceremiyorum.Üstü köpük köpük kaliyor.

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Blog yeni olunca!bu gibi hatalarda oluyo tabi;http://www.evperisi.blogspot.com

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

http://markonzo.edu Cool site goodluck :) ashley furniture [url=http://jguru.com/guru/viewbio.jsp?EID=1536072]ashley furniture[/url], odiave, allegiant air [url=http://jguru.com/guru/viewbio.jsp?EID=1536075]allegiant air[/url], :(, pressure washers [url=http://jguru.com/guru/viewbio.jsp?EID=1536078]pressure washers[/url], umgydyy, dishnetwork [url=http://jguru.com/guru/viewbio.jsp?EID=1536080]dishnetwork[/url], xkohvyy, adt security [url=http://jguru.com/guru/viewbio.jsp?EID=1536076]adt security[/url], ioownhf,

03 Mart, 2010  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa