26 Ekim 2005

Kesmikli Güllaç

















İşte İftar sofralarımızı süsleyen kesmikli güllaç karşınızda...

MALZEMELER:
5 Adet güllaç yufkası
2 Lt. süt
2 Su bardağı + 6 çorba kaşığı toz şeker
2 Su bardağı su
2 Adet limon

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle iki litre sütü kaynatın.Kaynamış sütten 1 su bardağı geniş bir kaseye ayırın.Sütün içine 2 adet limonu sıkın.Kaynamış süte limon sıkıldığı anda süt kesilecektir.(yani,bir kısmı katı,bir kısmı da sıvı olacaktır.) Bu karışımı tel süzeğe dökün.Suyu iyice süzülen kesmiği bir kaseye koyun ve içine 6 çorba kaşığı şekeri ekleyin.Kesmiklerle şekeri iyice karıştırın.Her bir yufkayı makasla 6 üçgen parçaya bölün (sigara böreği yapar gibi).Kestiğiniz güllaç yufkalarını,bir kaseye koyduğunuz sıcak sütün içinde yufka yumuşayana kadar tutun.Düz bir zemine koyduğunuz yufkalar sarılacak kıvama gelince içine kesmikten koyup,sigara böreği gibi sarın.(Yufkaların orta kısmı hemen yumuşayacaktır, kenarları biraz serttir.Bu yüzden kenarlarını biraz daha fazla sütün içinde yumuşatın).Sardığınız parçaları bir tepsiye dizip,bir kenarda kaynamakta olan şerbeti (iki bardak su+iki bardak şeker) güllaçların üzerine dökün.
Ben kesmiği biraz bol kullandım,isterseniz daha az kullanıp daha ince güllaçlar yapabilirsiniz.

Etiketler:

3 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Bunu bana yapmayacaktın yemin ederim canım çok istedi kesmikli güllacı tadan bilir ellerine sağlık.

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Selam Beyhan'cım siten hayırlı olsun.Ellerine sağlık yaptıklarında çok güzel görünüyor.Güllacı özellikle tavsiye ediyorum.

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Cumartesi iftara gelecek olan misafirlerime güllaç yapıcaktım! bu iyi oldu...

11 Aralık, 2005  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa