29 Kasım 2005

Kestane Şekeri
















Kestane şekeri!!!!!!!!! Sevmeyen var mı acaba? Hiç sanmıyorum.Bursa'nın kestane şekerleri meşhurdur,bunu herkes bilir ama hepimiz evimizde aynı lezzeti yakalayabiliriz inanın bana.
Tarifi geçen yıl bu sıralar bir internet sitesinden almıştım.Kestaneyi alırken özellikle iri olmalarına dikkat etmek lazım.Küçük olanlar pişirme esnasında dağılıyor.Tarifi aldığım siteden aynen aktarıyorum.

MALZEMELER

500 gr iri kestane
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı vanilya (1 Çay kaşığı kullandım )

HAZIRLANIŞI

Kestanelerin dış kabuklarını bir bıçak yardımıyla keserek soyun. Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bekletin. Kestaneleri sudan alıp ılınınca ince kabuklarını soyun.* Tozşekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ilave edin. Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.(ben 1 saat pişirdim çünkü kestanelerin bir kısmı dağılmıştı) Tencereyi ateşten alıp 1 gün kadar bekletin.* Tencereyi kısık ateşe alıp 10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilya serpin. Kestaneleri şerbetin içinden alıp küçük kağıt kalıplara yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.

Etiketler:

16 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Valla biraz el oyalayıcı ama zor da değil. Ben de daha kolay bir tarif var, yakında hem seninkini hem kolay olanı deneyip yorumlarımı yazarım. Ama eminim seninki daha güzel oluyordur ne de olsa emek verilen şeyler daha lezzetli oluyor :) Ellerine sağlık canım ve paylaştığın için teşekkürler...

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Deminki yorumun sahibi benim :)

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Evet Burcu biraz oyalayıcı ama sonuç süper.Kolay bir tarif bulmuştum pek güvenemedim ve bu tarifi seçtim.Senin tarifini de okumak isterim.

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Alperlerde çok severler ama ben bayılıyorum.Tamda mevsimi kesin deneyeceğim.

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Canım Nazocum,geçen gün gelen yorumun senden olduğunu Nefise'den yeni öğrendim.Ben Nazmiye abla sanmıştım.Siteyi takip etmene çok seviniyorum.Hepinizi öpüyorum.

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Şimdi hep beraber Memlekette olsak.Sobada yapıp bir güzel yesek,birde senin yaptığın kestane tatlısıyla yanında birde çay.Çok güzel görünüyor tatlım.Ellerine sağlık.

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Evet Nefiscim çok güzel olurdu.Ne güzel yazmışsın.Ama nerdeee...Hepimiz farklı şehirlerde yaşıyoruz ne yazıkki.

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

ÇOK SEVERİM SEVGİLİ BEYHAN! HEMEN DENİYECEĞİM! ÇOK SAĞOL...

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhan'cim siteni yeni kesfettim. Basarilar cok güzel bir site olmus bilhassa renkler cok hosuma gitti. Kestane sekerine gelince cok beceriklisin ellerine saglik.
Sevgilerimle

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancim,
Ellerine saglik. Benim kizimda cok sever kestane sekerini onun icin yapiyim diye aldim ama yapmaya vakit bulamadim, bizde kebab yapip yedik:) Birdahaki gelisine yapicam:)

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ev Perisi,hemen denersin umarım.Sonucu bildirirsen sevinirim.

Sevgili Özgül sitemi farketmene çok sevindim.Sarımsaklı patatesi yakında deneyip sonucu bildireceğim.

Sevgili Binnur hoşgeldin siteme.Yakın zamanda kestaneli pasta tarifini deneyeceğim.

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sobelendin sevgili Beyhan! sitemi ziyaret eder misin?
şükran.

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Çok beğendim bloğunu herşey çok güzel olmuş özellikle buna bayıldım başarılar....

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Gelincikler,bloğumu beğendiğin ve yorum yazdığın için çok teşekkürler.

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba Beyhans; bloğun çok güzel özellikle yaptıkların çok güzel. Kestane şekerini gördüğümde çığlık atacaktım neredeyse çok severim ama yapabilirmiyim bilmiyorum. Sen çok güzel yapmışsın ellerine sağlık.Üzerine çikolata eritip döksek nasıl güzel olur değilmi. Ş u profiterol gibi hemen doncak.

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Canımın içi kardeşim, 17 yıl önceki tarifin imdadıma yetişti yine 🙏Ellerin dert görmesin

17 Ekim, 2022  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa