20 Aralık 2005

KABAK TATLISI



Dün akşam yaptım bu harika tatlıyı.Bundan daha kolay bir tatlı olamaz herhalde.Lezzeti de kıvamı da harika.Pazarlarda da çok bol bulunuyor bu günlerde.Afiyet olsun...

MALZEMELER

1 Kg Kabak
2.5 Su bardağı toz şeker
Ceviz

HAZIRLANIŞI

Kabakları küçük parçalar halinde tencereye dizin.Toz şekeri üzerine döküp şekerler eriyinceye kadar bekleyin.Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.Üzerine dövülmüş ceviz serperek servis yapabilirsiniz.

Etiketler:

10 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

mmmmhh,nefis gözüküyo gercekten tatli..Denemek lazim. Geceleri böyle yemek bloglarini gezmek zararli oluyor yaa,birde hamile olunca insan hemen yapamiyoda bazi seyleri:) Blogunuz cok güzel gercekten..Sevgiler..

22 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancım kabak tallısı ve patates salatası şu günlerde bana hızır gibi yetişti eee dişim biliyorsun yumuşak şeylere ihtiyaç var .Teşekkürler arkadaşım:))) özel defter yaptım tarifleri yazıyorum nasıl azimli gördün bu arkadaşını herhalde:)))çok öpüyorum:)))

22 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Kelebek'cim senin hamile olduğunu biliyorum zaten,yorumunu okurken içim cıızzzz etti.Keşke yakın olsaydıkta tamamını sana getirseydim.Bloğu beğenmene sevindim.

22 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Candan'cım senin ne kadar azimli olduğunu ben de biliyorum artık.Tarifleri gönül rahatlığıyla yazabilirsin,hepsini yıllardır devamlı yapıyorum zaten.Sadece şekeri tuzu kendine göre değiştirebilirsin gerekirse.Yirmilik dişinden kurtulduğuna sevindim.Öpüyorum canım...

22 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancım ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.Rengide çok güzel ama ben tadına bayılıyorum.Şu soğuk günlerde ne güzel olur yemesi.İnsanın canı kışın daha çok istiyor bu tatlıları.Yengemde pazar günü yapmıştı bu tatlıyı.Kalp kalbe karşı herhalde.Mesafeler uzak olsada kalpler hep bir değilmi canım kuzenim.

22 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Nazo'cum,demek yengem de pazar günü yaptı kabak tatlısını.Benim yaptıklarım onunkilerin yanına bile yaklaşamaz kesin:)) Ama biz de yavaş yavaş ilerletiyoruz galiba.Nazo'cum bana yelek modeli gönderecekmişsin,yanında modelin yapılışını tarif et mutlaka.Ben model çıkaramıyorum malum.Öpüyorum seni canım kuzenim.

22 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ellerin dert görmesin. Ankarada hava çok soğuk.Şimdi evde olsaydım, senin o tatlından yapsaydım ve de bir güzel kızlarımla yeseydim.Kötümü olurdu,ben yaptıklarının yanında masa örtülerine bayılıyorum , ayrıca görüntülerine bakınca bile doyuyorum.Seni seviyorum

22 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Olsun Nefis'cim sen de hafta sonu yaparsın.Tatlının altındaki dantel örtünün de fotoğrafını çekip koyacağım siteye.Dört kenarında gül deseni var.Canım, ben de seni seviyorum.

22 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

kabakları tencereye dizdikten sonra hiçbirşey koymadan ocağa koy ve 15 dk kısık ateşte pişsin..sonra bir su bardağı toz şekeri koy...15 dk daha pişsin (bu arada suyunu falan salacaktır elleme) süre dolduğunda ikinci toz şekeride ilave edip pişmeye bırak....lokum kıvamına geldiğinde alıp afiyetle yiyebilirsin..üzerine ceviz yanında sade dondurma veya kaymağı tavsiye ederim....afiyet olsun

22 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Tarifiniz gerçekten ilginç.Denemek isterim,teşekkürler...

22 Şubat, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa