01 Aralık 2005

Mercimek Köftesi
















Mercimek köftesi ailece vazgeçemediğimiz lezzetlerdendir.Gerçi ilk sırayı kısır alıyor ama bu da kısırın kardeşi sayılır:))Ben diğer mercimek köftesi tariflerinden farklı olarak,mercimeğin içine haşlarken küçük bir patates ekliyorum.Böylece daha yumuşak ve lezzetli oluyor.Bana mercimek köftesini ve kısırı,şimdi çok uzaklarda yaşayan Belgin ablam öğretmişti. Üzerindeki turşuları da ben yaptım.Çıtır çıtır oldular.Annemin turşuları çok beğenilir.Galiba benimkiler de güzel oluyor.
















MALZEMELER

1 Su bardağı mercimek
1 Su bardağı ince bulgur
1 Tane küçük patates
1/2 Bağ maydonoz
7-8 Tane yeşil soğan
1 Tane kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ (Yağ miktarını artırabilirsiniz)
1 Çorba kaşığı domates salçası
1/2 Çorba kaşığı biber salçası
1 Tane limon
Kimyon
Karabiber
Pulbiber
Nane
Tuz

HAZIRLANIŞI

Mercimeği ve küp küp doğranmış patatesi bir miktar (2.5 bardağa yakın) su ile haşlayın.Suyunu çekmek üzereyken ince bulguru ekleyip ocağı kapatın.Bulgur bir tarafta yumuşarken diğer tarafta kuru soğanı 1/2 bardak sıvı yağda pişirin.Biber ve domates salçalarını da koyun ve bu karışımı ve limonu mercimeğin içine ekleyin.İnce ince doğradığınız maydonozu (ben bir kaç dal dereotu da ekledim) ve yeşil soğanları da ekleyip güzelce yoğurun ve şekillendirin.Marul yaprakları ve turşularla servis yapın.Afiyet olsun.

Etiketler:

13 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Ailece bizimde cok sevdigimiz ve arkadaslarminda begeniyle benden istedikleri mercimek köfte.yarin misafirim geliyor.iyiki hatirlattin .sadece dereotu koymuyorum digerleri aynı..eline saglik sevgiler.

12 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhan'cım ellerine sağlık.Misafir gelince ne pişirsem derdine son noktayı koydun. mercimekli köfte,ıspanaklı börek,havuçlu cevizli kek ve tatlı olarakta kestane şekeri.Başka bir yere bakmaya hiç gerek yok.Hem çok kolay hemde tadı çok güzel olan tarifler.Tekrar ellerine sağlık.

12 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Acaba önce turşuyumu yesem, yoksa mercimek köftesini mi? Enfes gözüküyor.Ellerine sağlık canım benim.Ah Belginim keşke Türkiyed ve hep beraber olsaydık.

12 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Münevver Hanım,Nazo ve Nefis yorumlarınız için teşekkür ederim.

12 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

BU ARADA KÖFTELER NEFİS GÖZÜKÜYOOOOOOOOOOOOR.

12 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

12 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Kısırdan o kadar hoşlanmasam da mercimek köftesine bayılırım. Annem de çok güzel yapar. Bu arada annemin adı da Belgin :) o yüzden sizin Belgin Ablanızı çok sevdim, hem adı hem de yemek konusundaki marifetleri anneme benziyor:))

Ellerinize sağlık hem turşular hem mercimek köftesi nefis görünüyor. Allahtan birazdan yemek yiyeceğim yoksa bu görüntü beynime kazınacaktı :)

12 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Burcu demek annenin adı Belgin,ne güzel bir tesadüf.Bizim de baş harflerimiz hep B ile başlıyor.Seni zaten sanki tanıyor gibi seviyordum.Şimdi anneni de sevdim.Annene selamlar...

12 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

dun tesaduf nasil oldu blogunuza girdim ve iyikide raslamisim diyorum cunku arkasadima bebisi oldugundan bebek gormeye gidecektik ve bende kendisi lohusa diye fazla zahmette bulunmasin diye biseyler yapayim diyordum veee mercimek koftesi tarifinizi gorunce sivadim kolari adim adim tarifinize gele gide bakarak aynisini yaptim vee harika oldu verilen olculer ´super ne eksigi var ne fazlasi.bunu hep yemek tarifi kitabindan yapardim ama uzun is hem bukadarda guzel olmuyodu ,sizin yzdiginiz hem kisa oz tadida harika ,bundan sonra burdayim izninizle.cok tesekkur ederim ellerinize ve yureginize saglik. www.blogcu.com/ucarsu

12 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili ev perisi biraz geç oldu ama yorumun için teşekkürler.

Sevgili Ucarsu,Tarifi denemiş ve beğenmişsin.Sonucunu bana bildirmene çok sevindim.Yorumun beni gerçekten çok mutlu etti.Diğer tarifleri de denersen aynı sonucu alacaksın.Ziyaretlarinin ve güzel yorumlarının devamını bekliyorum,sevgiler...

12 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

ben buradaki bütün tarifleri çok begendim ellerinize saglık

16 Kasım, 2007  
Blogger Beyhan dedi ki...

Çok teşekkür ederim:)

16 Kasım, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancim selam,

Cumartesi gunu evimizi gormeye misafirlerimiz geldi, ilk defa bu kadar kalabalik bir misafir grubunu agirladik evimizde. Menude mercimek koftesi de vardi, super oldu, tam kararinda olmustu. Herkes cok cok begendi, cok tesekkur ederim canim benim.

Isil

03 Aralık, 2007  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa