20 Ocak 2006

TAHİNLİ CEVİZLİ NOKUL



Annemin nokuluyla pişisi harika olur.Annemden nokul yapmayı öğrendiğim için kendimi şanslı hissediyorum.Tarifte bir enteresanlık yok belki ama diğer nokullardan çok farklı oluyor.Annem bunu hamurunun oldukça cıvık oluşuna bağlıyor.Hamur istediğimiz kıvamı alınca yavaş yavaş değil çarpa çarpa yoğuruyoruz.Böylece çok özlü ve göz göz bir hamur elde ediyoruz.
Fotoğraftaki tabak,ben çok küçükken annemin günlerinde misafirlerine pasta ikram ederken kullandığı pasta takımının tabağı.Bunu da balerinli saatte olduğu gibi ben kaptım:)))

MALZEMELER

5 Su bardağı un
1 Adet yaş maya
1 Çorba kaşığı şeker
2-3 Çorba kaşığı yoğurt
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
1 Su bardağı ceviz
Tahin
Tarçın
Ilık su
Tuz

HAZIRLANIŞI

Ilık suyun içine mayayı,şekeri,yağı,yoğurdu koyun,karışımın göz göz olmasını bekleyin.Maya kabarınca geniş bir kabın içindeki unun(tuzu una dökün) içine döküp,ılık su ekleyerek iyice yoğurun.Cıvık bir hamur elde edince hamuru çarpa çarpa yoğurun ve üzerini örterek hamurun kabarmasını bekleyin.Bu arada dövülmüş cevize bir miktar tarçın ekleyin.Bir tabak içindeki tahine biraz yağ ekleyin.
Hamur geldikten sonra cıvık hamurumuzdan bir parça alıp elinizle oldukça ince şekilde açarak önce tahin karışımını sonrada cevizli karışımı ekleyip hamuru rulo yapın.Kopardığınız parçaları yağlanmış fırın tepsisine sıkıştırarak yerleştirin.(kopardığımız diyorum çünkü hamurumuz kesilemiyecek kadar cıvık olacak) Kalan bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.Üzerlerine sıvı yağ sürerek önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin.
Tepsiyi fırından çıkarınca üzerini bir bez ile kapatın ve 10 dakika dinlendirin.Afiyet olsun...

Etiketler:

28 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancım günaydın :))) yine harika bir tarif bu arada mahlepli poğaçayı yaptım harika oldu teşekkür ederim :)biraz az kabardı ama tat super.Acaba az mı beklettim .30 cmlik tepside yaptım o mu tesir etti sence.Derya hanımın yün kitabını artık netten alacağım.O zamana kadar fikirlerini bana söylersin:)))Eee beni tanıdın demek programda:))))Superrrr:)))Çok öpüyorum:))))

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

YAw aBiJim Ben Bu bLogta yeNiyiM NasIl olUyo aNlaMAdIm YAw bi YArdIm eTseN diyodUm!!

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

BLaCKeaGLe003 bu konuyla ilgili bilgilere http://www.blogcu.com/forum adresinden ulaşabilirsin.

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Günaydın Candan'cım,poğaçanın güzel olmasına sevindim.Fazla kabarmaması yeterince mayalandırmadığından olabilir.Mayanın bayat olmasından da kaynaklanabilir.Yaratıcı fikirler/yün kitabı açıkçası beklentilerimi karşılamadı diyebilirim.Şapka ve bereler güzel.Bunlar ilk izlenimlerim.Baktıkça farklı şeyler görebilirim.Öpüyorum canım...

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

mis gibide kokar o şimdi...
mmmmmmmmmm...
ellerine sağlık...

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Evet şükran'cım mis gibi kokuyor gerçekten.

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

bir kaç gün önce yedim arkadaşta.harika olmuştu.
daha öncede sinoplu bir arkadaşım vardı o sık sık yapardı onda yerdim..
tadı nefis..

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancığım Merhaba.Uzun zamandır yazamıyorum.Tatil, hastalık bir araya gelince siteye hiç bakamadım.Hepsi çok güzel gözüküyor.Asılıcığım çok güzel örmüş teyzen güle güle giy.Halmamın herşeyi çok güzel olur.Eminim sende onun gibi leziz yapmışsındır.Ellerine sağlık.

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Hoşgeldin Nefis'cim,özlettin kendini.Evet gerçekten çok leziz oldu.Paket yapıp göndereyim mi? Aydan'la yersiniz.:)))

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Pardon ya!!!! Ayda'yla

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Nokul diye birşey hiç duymamıştım. Tatildeyiz ya deneyeceğiz annemle :)

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Tamam Burcu'cum deneyin mutlaka.Beğeneceğinize inanıyorum.Sonucu bildirirsen sevinirim.

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Haklısın Nagihan'cım tadı nefis.Hele kış günlerinde yanında peynirle yersen tadına doyum olmaz.

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Blogları gezerken mutlaka hergün yeni bir blog ile karşılaşıyorum çok memnun oluyorum. Sizinkine rastladım tariflere bakarken birde ne göreyim bizim memleketin çöreği (Isparta) ellerinize sağlık görüntüsü ve tarif aynı, tadı da öyledir eminim yalnız biz kavrulmuş haşhaşta kullanırız nokul'da

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Tülin'cim bloğuma hoşgeldin, yorumun beni çok mutlu etti.Demek bu sizin memleketin(Isparta) çöreği:)))) Ben de Isparta'lıyım Tülin'cim işte bu yüzden yorumuna çok sevindim.
Yorumlarını bekliyorum,sevgiler....

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Bende çok memnun oldum seninle tanıştığıma. Annenin yaptığı pişiden de bahsetmişsin o kadar tanıdık geldi ki ifaden. Bekarken evde, şimdi aramızda olmayan annemle yaptığımız pişiler geldi aklıma. Bana güzel duygular ve hatıralar yaşattın teşekkür ederim.

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Tülin'cim yorumun öyle duygulandırdı ki beni anlatamam.Herkes bilir mi acaba bekarken evde, anne ile yapılan pişinin tadını...

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

ben kaçırdım sanırım bir sitede yün kitabının dağıtımının başladığı yazılmış. ben kupon toplamıştım ilk kampanyada ama hiç takip edemedim gazeteden. yaratıcı fikirler yün kitabının dağıtımı başladı mı tüm illerde? kaçırdım mı yoksa? biri beni bu konuda bilgilendirirse çooook sevinirim.

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Yaratıcı fikirler yün kitabının dağıtımı yaklaşık 1 ay önceydi.Ben aldım kitabımı,hala devam ediyormu bilmiyorum.Telefonla öğrenebilirsiniz.

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

yardımınız için çok teşekkür ederim.

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

İsimsiz arkadaşım,yardım edebildiysem ne mutlu bana.

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

kusura bakmayın ben ilk defa gördüm bu siteyi ilk defa yazdım o yüzden isim kısmına dikkat etmemişim, isimsiz yazmış:) adım mehtap. yardımınız için gerçekten teşekkürler. o sıralarda sınavlarım olduğu için takip edemedim. okul bazen çok yoğun oluyor. telefonla ulaşamadım ama bir şekilde öğrenmeye çalışacağım. kaçırdıysam da artık kitapçılardan alırım:) tekrar teşekkürler:)

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Hiç önemli değil Mehtap'cım.Anladığım kadarıyla öğrencisin.Derslerinde başarılar dilerim.Yorumlarını eksik etme,sevgiler...

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba beyhan, annenin yaptigi pisinin tarifinide verebilirmisin? simdiden tesekkurler

23 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Beyhan,

Pi$i deyince aklima cocuklugumdaki kandillerde komsumuzun getirdigi pi$iler geldi. Bizim evde yapilanlar hic onunki kadar altin sarisi, pamuk gibi ve lezzetli olmazdi.

$u pi$i tarifini de yazsan diyorum..

02 Mart, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Gülipek,
Anneminkiler de aynen senin dediğin gibi güzel olur.
Çok yakında yapmayı düşünüyorum.Çok isteyen oldu pişi tarifini.Yorumun için teşekkürler.

02 Mart, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Hey gidi günler hey Ispartaya geldiğimizde mutlaka halam yapardı o günlere gittim geldim. İki gün önce oğlum Fırat seni nasıl balkondan salladığımı sordu o an tüylerim diken diken oldu gene eskiler aklıma geldi hoşçakal

28 Mart, 2007  
Blogger Beyhan dedi ki...

Nazmiye abla,
Şimdi cevap yazabiliyorum,kusura bakma.Evet eski günlerimizi anmadan edemeyiz biz.Çünkü çok güzel yaşadık çocukluğumuzu beraberce.Annemin bu nokulu harika oluyor.Ne mutlu ki ben de öğrendim yapmayı.İstanbul'a gelirseniz yaparım.
Balkondan sallandığımı düşündükçe benim de tüylerim diken diken oluyor:))))) Hiç normal değilmişiz.

19 Nisan, 2007  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa