AŞURE
Son günlerde hemen hemen her evde aşure yapılıyor.Ben de bugün yaptım.Ama genelde herşeyi göz kararı yaptığım için ölçü veremiyorum.Zaten aşure yapmanın kolaylığı burda bence herkes neyi çok seviyorsa onu bolca koyabilir.
Afiyet şeker olsun...
Not:Ölçü veremeyeceğimi,ölçülü yapmadığımı söyledim ama içim hiç rahat etmedi.İlk defa aşure yapacaklar için ölçü vermek gerektiğini düşündüm.Sadece buğday fasülye ve nohutu ölçüyle kullanın diğerlerini istediğiniz kadar koyun aşurenin içine.
MALZEMELER
1 Su bardağı buğday
1 Çay bardağı fasülye
1 Çay bardağı nohut
İncir
Kayısı
Kuru üzüm
Portakal kabuğu
Ceviz
Fındık
Tarçın
Şeker
HAZIRLANIŞI
Aynı kabın içerisinde nohut ve fasülyeyi bir gece önceden ıslatın.Buğdayları da bir gece önceden ıslatın.Akşamdan ıslattığınız nohut ve fasülyeyi yumuşayıncaya kadar kaynatın.Buğdayıda bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın.Kayısı ve incirleri istediğiniz büyüklüklerde doğrayın.Üzüm ve kayısıyı aynı kapta yumuşayıncaya kadar kaynatın.Aynı işlemi incir için de yapın.
Buğdayı kaynattığınız büyük tencerenin içine haşlayıp suyunu süzdüğünüz fasülye ve nohutu ekleyin.(Buğdayın suyunu atmıyoruz çünkü aşurenin suyunun özlü olmasını sağlar)İstediğiniz miktarda şekeri de ekleyin.Bir süre sonra,portakal kabuğu,kuru üzüm,kayısıyı ekleyin. Suyu yeterli gelmezse kaynar su ekleyebilirsiniz.10-15 dakika sonra aşurenin altını kapatıp incir ve cevizin bir kısmını ekleyin.
Kaselere paylaştırdığınız aşurelerin üstünü fındık,ceviz,tarçın ve nar taneleriyle süsleyebilirsiniz.
Bazı tariflerde fıstık,badem ve susam da eklenir ben aşurenin içinde bunlardan hoşlanmadığım için koymuyorum.
Eğer aşurenizin çok daha koyu olmasını isterseniz bir miktar suya nişasta karıştırıp bu karışımı aşureye ekleyebilirsiniz.
Etiketler: TATLILAR
10 Yorum:
Beyhancım Allah kabul etsin ellerine sağlık.Sunum harika ,çok öpüyor iyi bir hafta diliyorum:)
Nefis görünüyor.Olsada yesem şöööyle tadını çıkara çıkara ımmmııh..Ellerine sağlık, Allah kabul etsin...
Beyhancığım Allah Kabul Etsin.Bizim Neşe de yaptı.Annem hasta olduğu için yapamadı.Bende çalıştığım için yapamadım.Ellerine sağlık.Afiyet olsun
sevgililer günün kutlu olsun
elıne saglık goruntu harıka eh ne dıyelım sıze afıyet olsun sevgı dolu gunler sıznle olsun
Zeliş ve Ebru yorumlarınız için teşekkürler.Ebru canın çok istediyse eğer,bu sıralar yemek bloglarına pek uğrama derim.Çünkü herkes aşure yapıyor:)))
Candan'cım ben de sana iyi haftalar dilerim canım.Fotoğraflar gece çekildiği için karanlık çıktı
Nefis'cim Allah sizinkini de kabul etsin.Kardeşler aynı şehirde yaşamalı sizin gibi.Hep özeneceğim size,öpüyorum canım.
Münevver Ablacım yorumunuz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler.
ben de muhakkak anneme gittiğimde yaptırırım diye düşünüyordum,
onsuz geçirdiğim ilk aşure ayı çünkü beyhancım,
ama senin bu tarifini görünce, cumartesi günü yapmaya karar verdim
şekercim...cesaretlendirdin beni,,, artık anneme de götürürüm birkaç kase değil mi
ama :)))) ellerine sağlık....allah kabul etsin.....
Beyhancım bir merhaba diyeyim dedim ,fotoğraflarda bir sorun yok gayeti yi görünüyor.Aşurenin tadıda harikaydı :)))çokkk öpüyorum:)))
www.onebenbirsey.blogspot.com
Sinem'cim senin yorumun üstüne gözkararı yaptığım için ölçü vermediğim aşureme klasik ölçüleri ekledim.Çünkü ilk kez yapacağını söyledin,buğdayın fasülye ve nohuttan daha fazla kullanılacağını bilemeyebilirsin diye:)))
Benimde annemden ayrı 2. aşure ayım.Aşureyi yaparsan haber ver mutlaka,öpüyorum.
Candan'cım merhaba,sen bana her zaman uğra oldumu arkadaşım:))))) Sevindiriyorsun beni.Ben de şimdi sana gelecektim.Fotoğrafları beğenmene sevindim,Öpüyorum seniiii:))))))
beyhan, allah kabul etsin, afiyet olsun. tepsi ortusunu de bir ara yayinlar misin? Degisik gorunuyor canaklarin altinda.
www.blogpsot.com' dan Serra
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa