07 Şubat 2006

SABİHA'NIN TATLISI



Bu tatlıyı uzun zamandır yapmak istiyordum ama yumurta kullanamadığım için sürekli erteliyordum.Artık entegre tesislerin yumurtalarını kullanmaya başladım ve yaptığım ilk şey bu tatlı oldu.Tatlıyı Elçin'in mutfağı adlı blogdan aldım.Elçin pasta defterinde bu tatlının adının Sabiha'nın tatlısı diye yazdığını ama Sabiha'nın kim olduğunu bilmediğini yazmış.Dolayısıyla ben hiç bilmiyorum Sabiha'nın kim olduğunu:))))Ama Elçin'e de Sabiha Hanıma da çok teşekkür ederim bu tarifi bizlere öğrettikleri için.İnanılmaz hafif ve lezzetli oldu.Bundan sonra sık sık yapacağım hepinize tavsiye ederim.

MALZEMELER
  • 1 yumurta
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karbonat (ben 1 çay kaşığı kabartma tozu kullandım)
  • Un ( yaklasik 5 bardak)
  • Fındık veya ceviz

Serbeti:

  • 4 bardak seker
  • 4 bardak su
  • Bir kaç damla limon
Yapilisi:
  1. Şerbet malzemelerini bir tencerede 20 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin.
  2. Diger malzemeleri bir karıştırma kabında kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun.Hamuru ikiye bölün.Her bir hamuru nişasta yardımıyla incecik açın.
  3. Açtığınız hamurların üstüne bolca ceviz veya fındık serpin.
  4. Hamurları rulo yapin.
  5. Keskin bir bıçak ile rulo yaptığımız hamuru 1 parmak kalinliginda parcalar halinde kesin.
  6. Fırın tepsisinin içine yerleştirip 175C fırında üstü kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan tepsiye ılık şerbeti dökün.

Etiketler:

6 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancım çok nefis görünüyor.Annemin ara sıra yaptığı gül tatlısını andırıyor:)))ellerine sağlık ;))) Çok nefis olmuştur mutlaka:))) Çokkk öpüyorum:)))

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

uzun zamandır görüşemiyoruz....içimde bir sıkıntı var sorma gitsin...hayır olur inşallah...blog için hiçbir şey yapasım gelmiyor şu sıralar...fotoğraf makinamı günlerdir elime almadım:(((sizleri takip ediyorum ara ara.....umarım çabuk geçer bu kasvet....bu arada arkadaş listende göremedim kendimi....:((((( kend.iiii bakkk görüşürüz:)))

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ben de bu tarifi Elçin Hanımda gördüm. Ama denemek kısmet olmadı. Madem sen de beğendin, artık deneyeceğim. Merak ettim. Ellerine sağlık Beyhancım :(

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Beyhan,
Bende tariflerime aldığım kişinin adını veririm.Ne hoş, adı bir tatlıda yayılacak...
Ben bu tatlıyı hazır yufka ile yapıyorum. Arasına cevizi 1 su bardağı tahinle karıştırarak koyup fırınlıyorum, şerbet yapılmadan da çok güzel oluyor.
Sevgiyle kal.

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Hayatım seninle ne kadar gurur duysam azdır.İnan ki aynı annem ve benim!!!gibi beceriklisin.Ah bir yakın olsaydık da, akşam işten gelince bir güzel yeseydim.Ama arada çooooooooooook mesafeler var.Ellerin dert görmesin canım.

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Evet Candan'cım gerçekten de gül tatlısına benziyor,ama bu daha bol cevizli olduğu için daha lezzetli oluyor.
Sinemcim biraz sıkıntılı bir dönem yaşıyorsun demek.Madem canın bloğuna ekleme yapmak istemiyor,bence de yapma.Canını da hiçbirşeye sıkma.Umarım kısa zamanda eski neşene kavuşursun,öpüyorum...
Burcu'cum gerçekten çok lezzetli bir tatlı.Belgin anneyle hemen yapın,afiyet olsun.
Sennur Hanım yufkalı tarifi bir zamanlar ben de yapardım.Hatta bu aralar yapıp bloğuma koymayı düşünüyordum,sevgiler...
Teşekkür ederim Nefis'cim,yengem kadar becerikli olmamız mümkün mü bilmiyorum?Öpüyorummm....

24 Şubat, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa