23 Mart 2006

TON BALIKLI PİZZA




MALZEMELER (PİZZA HAMURU)

1- 4.5 Su bardağı un
2- 1 Çay bardağı süt
3- 1 Çay bardağı sıvı yağ
4- 4 Yemek kaşığı yoğurt
5- 1 Paket yaş maya (42 gr)
6- 1 Yumurta
7- 1 Tatlı kaşığı şeker
8- 1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Ilık sütün içine mayayı ve şekeri koyup 15 dakika kabarmasını bekleyin.Mayalı karışım ile diğer bütün malzemeleri yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Hamurun sıcak bir ortamda kabarıp iki katına çıkmasını bekleyin.Yağlanmış fırın tepsisinin içine hamuru yayarak yuvarlak bir şekil verin.Hamurun üzerine 4-5 adet incecik doğranmış domates ve 1 kaşık domates salçasını karıştırarak sürün.Bundan sonrası tamamen damak zevkinize kalmış. Ben normalde bu malzemelerden evde hangileri varsa onları kullanırım.Hepsinin tam olması da şart değil yani.
Bugün iki farklı pizza yaptım.Birisi karışık pizza diğeri de ton balıklı pizza.



Bu fotoğraf ton balıklı pizzanın fırına girmemiş hali.Domates-salça karışımının üstüne şu malzemeleri kullandım;

1-Ton balığı
2-Rendelenmiş kaşar peynir
3-Közlenmiş kırmızı biber
4-1 Adet piyazlık doğranmış kuru soğan
5-Yeşil biber
6-Zeytin
7-Mısır
8-Dereotu
9-Fesleğen
10-Mantar


KARIŞIK PİZZA



Karışık pizzayı büyük,ton balıklı pizzayı küçük borcamda yaptım.Mayalanan hamurdan portakal büyüklünde bir parça koparıp ton balıklı için kullandım,kalanından da karışık pizza yaptım.Hamurun malzemeleri ve hazırlanışı aynen yukarıdaki gibi.Hamurun üstüne kullandığım malzemeler ise şöyle;

1-Rendelenmiş kaşar peynir
2-Sucuk
3-Közlenmiş kırmızı biber
4-1 Adet piyazlık doğranmış kuru soğan
5-Yeşil biber
6-Mantar
7-Zeytin
8-Mısır
9-Kekik



Bütün malzemeleri hamurun üzerine yayın kaşar peyniri ekleyip 200C fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet şeker olsun...

Etiketler:

15 Yorum:

Anonymous candan dedi ki...

Harikasın Beyhancım,ellerine sağlık tam baharlık hafif yiyecekler:)Çokkk öpüyorum:)))

24 Mart, 2006  
Blogger Merail dedi ki...

Merhaba Beyhancim,
blogumdaki iyi dileklerin icin cok tesekur ederim,gercekten beni cok sevindirdi..
Ellerine saglik cok guzel gozukuyorlar.Hernekadar benim pizza ile aram olmasada canim cekti..:)
ama somon baligi bir baska,cok leziz duruyor,somon baligini cok seviyorum.
kendine iyi bak gorusuruz..

24 Mart, 2006  
Anonymous didem şahin dedi ki...

nefis görünüyor,şimdi olsa de yesem karnım acıktı birden.pizza tarifini ekmek makinasında yapmayı deneyeceğim.çocuklarım pizzaya bayılıyor ve tabi bende.sevgiler

24 Mart, 2006  
Anonymous Burcu (brcdesign-hobibloglari) dedi ki...

pizzayı kim sevmez acaba :D hobibloglari forumu açıldı. beklerim. http://hobibloglari.forumabi.com

26 Mart, 2006  
Blogger akçahan dedi ki...

Merhaba Beyhan,
Şu an aç değilim ama, yarın sabah işyerinde çayımın yanına bir dilim karışık pizza alabirmiyim acaba? Ellerine sağlık, çok harika gözüküyorlar. Bu arada biz sizinle yakın oturuyor sayılırız. İnşallah bir gün yüz yüze tanışmak kısmet olur. İyi geceler dilerim.

27 Mart, 2006  
Blogger oehbowebn2o dedi ki...

sevgili Beyhan mesajın için çok teşekkür ederim. Kanaviçeyi sevdirebiliyorsam ne mutlu bana.
Pizzan çok hoş görünüyor. ellerine sağlık

27 Mart, 2006  
Anonymous Beyhan dedi ki...

Sağol Candan gerçekten tam baharlık.
Merail merhaba pizza sevmeyen nekadar az,demek sen de onlardan birisin:))Somon balığı gerçekten bambaşka.
Teşekkürler Didem.Pizza hamuru ekmek makinasında yapılabiliyor mu?Ekmek makinaları hakkında hiç bilgim yok.
Forum adresini aldım Burcu sağol.
Akçahan yakın oturduğumuza sevindim.Belki bir sabah elimde karışık pizzayla iş yerine geliveririm belli mi olur:))))
Sevgili Kader senin sayfan içimi açıyor,modellerin çok hoş.

27 Mart, 2006  
Anonymous candan dedi ki...

Beyhancım iyi bir hafta diliyorum arkadaşım:)

28 Mart, 2006  
Anonymous nefis dedi ki...

Beyhancığım nasılsın canım nezamandır görüşemiyoruz.Sağlık problemleri ile uğraştık.Annemle.Şu anda çok iyi Pizzaların çok güzel gözüküyor.Seni özledim.Seni Seviyorum.

29 Mart, 2006  
Blogger Burcu dedi ki...

Ay ay enfes. Normalde balıklı pizza hiç sevmem ama şuan dişimden dolayı aç olduğum için bu pizza beni öldürdü :))) Olsa hapur hupur yerdim valla :) Ellerine sağlık, kokusu buralara kadar geliyor...

29 Mart, 2006  
Anonymous Beyhan dedi ki...

Sağol Candan'cığım ben de sana iyi bir hafta dilerim:))Güneş tutulmasını izledik bugün:)))

Nefis'ciğim yengemi arayacağım akşam.Çok üzüldüm hastalandığına,neyse ki şimdi iyiymiş.

Laf aramızda Burcu'cuğum ben de balıklıyı en son tercih ediyorum.Karışık ilk tercihim her zaman.Ama ton balıklı da nefis oldu.Dişini çektirdin mi nihayet.Geçmiş olsun:)))

29 Mart, 2006  
Blogger Sonia dedi ki...

Pizzalar harika görünüyor. Semanurcum da yakinmis size, biz ne yapalim herhalde denemek icin cok yol katetmemiz gerekecek.
ASMALI KONAK FORUM a da bekleriz.
Aciklama yaban gülünde.
Sevgiler Sonia.

30 Mart, 2006  
Anonymous Beyhan dedi ki...

Teşekkürler Wilrosen güzel yorumunuz için.Forum için hemen geliyorum.

30 Mart, 2006  
Blogger Nilüfer dedi ki...

Çok güzel görünüyor, ben de yarın fırsatım olursa pizza yapayım diyordum. Tarifinden faydalanacağım. :)

06 Nisan, 2006  
Anonymous Beyhan dedi ki...

Teşekkürler Nilüfer,umarım pizzan güzel olur:)
Linklerime ekliyorum seni:))

06 Nisan, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa