25 Mayıs 2006

ALMAN PASTASI



Defalarca yapıp,her defasında daha güzel sonuç veren bu tarifi paşlaşmak istedim sizlerle.Malzemelerin az oluşu ve her an evimizde bulunan cinsten olmaları çok tercih edilir hale getiriyor pastayı.Bu pratik pastayı Portakal Ağacı 'nda görüp denemiştim.Şimdi asla vazgeçemediğim tarifler arasına girdi.
Tarifin asıl sahibi olan Gülsüm Hanım,tarifi için şöyle diyor,"çevremde kim varsa benim bu pastama bayılır o yüzden herkes öğrensin istiyorum"
Bizlere bu tarifi öğrettikleri için ikisine de teşekkür ediyor ve malzemelere geçiyorum.

MALZEMELER
kek
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
60-70 gr.erimiş margarin
1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)
krema
2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
fındık kadar margarin
vanilya
pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

1. kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün. (püf noktası: yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin.) önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirin. (üstü fazla kızarmamalı)
2. margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin.
3. pişen keki(fazla kalın değil) ikiye bölün. arasına kremayı ılıtıp sürün keki kapatın. üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin.

NOT:Ben kremasının tadını biraz artırmak amacıyla,1 tatlı kaşığı pudra şekeri ilave ettim.

Etiketler:

17 Yorum:

Blogger akçahan dedi ki...

Hep yapmayı düşünmüş olduğum bir pasta. Dün bir pastane vitrininde görüp hani yapacaktım demiştim ki bugün Beyhancığımın sayfasında rastladım. Kaydedip, deneyeceğim sevgilerimle.

25 Mayıs, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancığım benim acil fırını yaptırmam gerekiyor.Allahım muhteşem gözüküyor.Harika sanki pastaneden alınmış gibi. Gel,Ankaraya Beyahcığım pastande bu lezzetleri dene olmazsa senle ufak bir yer açalım.Benim becerikli kuzenim.Seninle gurur duyuyorum.İnanki muhteşemsin.Seni Seviyorum.

25 Mayıs, 2006  
Blogger Safran dedi ki...

Alman pastası rezervlerini Ankara'nın küçükken abimle ben bitiriyorduk herhalde, ne kadar uzun zamandır yememişim, geçmişe götürdün beni, ellerine sağlık, yapayım da abişime süpriz olsun :)

25 Mayıs, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ne güzel bir tesadüf olmuş Semanur'cuğum.Umarım çok beğenirsiniz tadını:))

Nefis'ciğim hemen yaptır fırınını da güzel kızlarına hafta sonları pastalar,börekler yap.Canım benim beni utandırıyorsun,söyleme böyle şeyler:)))

Safran'cığım sana güzel şeyler hatırlatabildiysem ne mutlu bana,öpüyorum.

25 Mayıs, 2006  
Blogger OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Merhaba,
Ziyaretin icin tesekkürler. Siteni linklerime ekledim. Bahceme herzaman beklerim.
Sevgiler Sonia...

25 Mayıs, 2006  
Blogger NAZLICA dedi ki...

Sevgili Beyhan; Kolay ve lezzetli bir pastaya benziyor. Ellerine sağlık, sevgiler

26 Mayıs, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Tatlım gerçekten doğruları söylüyorum.Bir kez daha söylüyorum Seninle gurur duyuyorum.Bütün dünya duysun.Seni Seviyorum.

26 Mayıs, 2006  
Blogger Nilüfer dedi ki...

Beyhancım ben Alman pastasını çok severim küçükken babam alıp getirirdi hep, çok uzun zamandır yemedim. Ne zamandır da yapsam diyordum. Sende görünce daha bir canım istedi, fırsat olsa da denesem... Ellerine sağlık, sevgiler...

26 Mayıs, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Wildrosen,keşke gerçekten bahçenize gelebilseydim:((

Nazlıca,evet gerçekten çok kolay bir pasta:)

Teşekkürler Nefis'ciğim, canımmmsın...

Nilüfer'ciğim canın istediyse hemen yap:)) Çöreklerinin tarifini hemen ekle lütfen.Yapmak istiyorum:(((

Sevgili Nur,Pastayı beğendiğin için teşekkürler.Bence de kalorisi,diğer kremalı pastalardan bayağı düşük gibi,sevgiler...

27 Mayıs, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancım merhaba,
Super bir görüntü ellerine sağlık arkadaşım bunu yapacağım:)
sevgiler:)

28 Mayıs, 2006  
Blogger manolya dedi ki...

Beyhancigim çok güzel görünüyor, ellerine saglik. Bugün tahinli katmeri denedim, kulaklarini çinlattim. Nasil becerdiysem 10 tane katmer çikti.
Sevgiler

28 Mayıs, 2006  
Blogger nagice dedi ki...

oytun'un pastası.bayılıyor .pastaneye gittiğimizde mutlaka alman pastası alıp çıkıyoruz..
ama ben hiç yapamadım.beceremedim daha doğrusu:(((

29 Mayıs, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Evet Burcu'cuğum çok kolay bir pasta ve garip malzemeler yok.Sen şimdi yaptırma annene gerçekten,sınavların bitsin,denersiniz:))

Candan'cığım,yap arkadaşım afiyet olsun:)

Sağol Manolya'cığım beğendiğin için.Katmeri denemene sevindim.Hamurun cıvıklığından,açtığın katmerin büyüklüğünden ve ebatlarından, çıkan katmer sayısı değişiklik gösterebilir.Ellerine sağlık:)))

Nagihan'cığım demek bu Oytun 'un pastası,keşke yakın olsaydık hemen Oytun'un hakkını ayırırdım.Nagihan lütfen bu tarifi dene.Bak ısrar ediyorum.Tutmaması gibi bir şey sözkonusu bile değil:)))

29 Mayıs, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

canım merhaba,
yine harika bir pasta yapmışsın.ben bayılırım alman pastasına.cafemiz olduğu dönemde gelen alman müşterilere yapmıştım çok beğenmişlerdi.adını sordular alman pastası dedim çok gülmüşlerdi bana.çünkü onlar bilmiyorlarmış böle bir tarifi.senin tarifini de ilk fırsatta deneyeceğim.sevgilerimle

29 Mayıs, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Anlattığın olay çok hoşuma gitti Didem,denersen tarifi haberim olsun:)

30 Mayıs, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhancım,
Güzel yorumun için teşekkür eder,
çok güzel hafta sonu geçirmeni dilerim.

Sevgilerimle,

Gül..

04 Ağustos, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhancım,
Güzel yorumun için teşekkür eder,
çok güzel hafta sonu geçirmeni dilerim.

Sevgilerimle,

Gül..

04 Ağustos, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa