09 Ağustos 2006

KABAK KIZARTMASI



Yaklaşık 5 ay önce,Emine BEDER'in yemek proğramından öğrendiğim bu kızartmayı sık sık yapıyorum.Diğer kızartmalardan farkı,bir bulamaca batırılarak kızartılması.
2 -3 Tane kabağın kabuklarını soyduktan sonra,uzunlamasına dilimler halinde kesiyoruz.Dilimler çok kalın olmayacak.
Un,maden suyu ve 1 yumurtayı, biraz koyu olacak şekilde çırpın,içine tuz ekleyin.Kabak sayınıza göre bulamacı çoğaltabilirsiniz.
Kabak dilimlerini,unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın.Kızaran kabakları,kağıt havlu üzerinde biraz bekletin.
Bir kase sarımsaklı,dereotlu yoğurt hazırlayın ve kızartmaların çıtır çıtırlığını korumak için yoğurdu alta,kızartmaları üste yerleştirerek servis yapın.

Bizim gibi kızartma sevenlerin çok beğenerek yiyeceklerini tahmin ediyorum,afiyet olsun.


Etiketler:

14 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba Beyhan nefiss görünüyor yazın kızartma türlerini çok seviyorum farklı bir tarif denemek isterim merak ettim gerçekten.eline sağlık paylaşımın içinde teşekkürler yeni tariflerde buluşmak dileğiyle :)

10 Ağustos, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Selam canım,
Çok değişik farklı bir kızartma.Her ne kadar sakıncalı olsa bile yazın gerçekten susamın dediği gibi güzel oluyor ve sevilerek yeniyor.İlk fırsatta deneyeceğim.Çıktısını aldım ve arkadaşların masalarına bıraktım bilem..
Paylaşımın için teşekkürler,ellerine gönlüne sağlık canım.

Sevgiler.

10 Ağustos, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

BEYHANCIM
GÜNAYDIN,SUNUM HARİKA MUTLAKADA ÇOK NEFİSTİR BEN KIZARTMAYA HEP ÜŞENİRİM BANA BİR TABAK ARKADAŞIM UZATTIM BAK )))9
SEVGİLERİMLE:)

11 Ağustos, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Beyhancım,
Güzel bir gün ve harika hafta sonu diliyorum sevdiklerinle..

Sevgilerimi gönderiyorum..

damak tadı

11 Ağustos, 2006  
Blogger OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Bahcede taze kabaklarin bol oldugu bir zaman. Suan evdeyim ve yarin gidecegiz yazlik bahceye. Hemen deneyecegim bu kizartmayi. Tesekkürler canim.
Sevgiler Sonia...

11 Ağustos, 2006  
Blogger nagice dedi ki...

çok leziz görünüyor.deneyeceğim bende.ellerine sağlık..

11 Ağustos, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.Denemek istediğinizi yazmışsınız.Umarım beğenirsiniz.Şimdiden hepinize afiyet olsun.

11 Ağustos, 2006  
Blogger one ben bir sey dedi ki...

beyhancım iyibir hafta diliyor çokk öpüyorum arkadaşım

14 Ağustos, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

selam canım kızartma çok hoş görünüyor.biz bu kızartmayı yıllardır yaparız sanırım annemin bize kabak sebzesini yedirmek için bulduğu bir yöntemdi.ama sadece un su ve tuzla bulamaç yaparız.istersen dene o şekilde de süper oluyor ve hafif.iyi haftalar sevgilerimle

14 Ağustos, 2006  
Blogger tatli-tuzlu dedi ki...

Sevgili Beyhan, cok ama cok tesekkür ederim ziyaretin ve yorumun icin. Nasil sevindigimi anlatamam,hemide nasil ugurlu geldin sagolasin canim. Kolay gelsin, basarilariyin devamini dilerim. Behiye

14 Ağustos, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Canımcım,
Harika bir hafta diliyorum sana ve sevdiklerine.Umarım herşey dilediğin şekilde olur bu hafta .

Çok güzel tariflerini bekliyorum canım.

hoşcakal..

14 Ağustos, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

selam beyhan didemim dediği gibi annem yapardı bize ,kabağı sevdirmek için .bazı yörelerde balık kabağı diye geçiyor. ellerine sağlık nefis görünüyor .en kısa zamanda yapıcam. hoşca kal

14 Ağustos, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Candan,Didem,Behiye Gül ve Mamila,Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

16 Ağustos, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Keep up the good work » » »

23 Nisan, 2007  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa