29 Eylül 2006

KAŞARLI EKMEKLER



Sahurda hafif yiyeceklerden hoşlananlar veya bayat ekmeklerini değerlendirmek isteyenler için küçük bir hatırlatma kaşarlı ekmekler.Aslında tarife bile gerek yok ama...

Dilimenmiş ekmeklerin üzerine rendelenmiş yada dilim kaşarlarınızı döşeyin.Üzerine domates ve biberleri koyup,kekik serpiştirip(varsa kuru fesleğende serpiştirebilirsiniz) 200C de fırının ızgara kısmında kaşarlar kızarana kadar pişirin.Pişerken başından ayrılmayın çünkü 6-7 dakikada ekmekleriniz hazır olacaktır.
Afiyet olsun...

Etiketler:

19 Yorum:

Blogger ArMeda dedi ki...

Bayıldımmm ellerine sağlık canım sevgiler..

29 Eylül, 2006  
Blogger akçahan dedi ki...

Beyhancığım çok pratik ve lezzetli oluyorlar. Ben bir iç anadolulu olarak canım etliekmek isteyince etliekmek içi hazırlayıp, ekmek dilimlerinin üzerinde fırına sürüyorum, o da çok güzel oluyor. Tavsiye ederim.

29 Eylül, 2006  
Blogger NAZLICA dedi ki...

Pratik yiyeceklere bayılırım Beyhan. Sabırsızım biraz, uzun uzun bekleyemem. Çok hoş bir alternatif, sağolasın.Sevgiler

29 Eylül, 2006  
Blogger MeRaiL dedi ki...

Valla canim cekti cok guzele benziyor, ellerine saglik..midemden dolayi pek kasari tercih etmem ama mutlaka denecegim..

29 Eylül, 2006  
Blogger isil dedi ki...

Beyhancim,
Senin de Ispartali oldugunu ogrenince cok sevindim. Babamin gorevi nedeniyle, annem ve babam 20 senedir Ispartadalar. Ben ise 10 sene oturabildim orada. Sonrasinda okul-is derken Ankara'da gecti yillar. Bu arada nisanlim da Isparta'li :) Bu tandir kebabi isini babama sordum, oglak ve erkeç etinden yapildigini soyledi. Hacibenli ve Ferah bu konuda en iyileridir senin de bildigin gibi. Aslinda kiymali ve peynirli pideyi, sis kofteyi de cok guzel yaparlar Isparta'da. Buralarda hic istedigim gibisi bulamadim. Gidince bol bol yiyoruz. Senin Isparta ile alakan nedir?
cok optum canim,
Sevgiler!

29 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Armeda,çokteşekkürler ben de senin kekine bayıldım:)

Semanur'cuğum çok ilginç ekmek üstüne etli ekmek harcı koyup pişirmen.Yayınlarsan sevinirim canım:)

Nazlı'cığım aynen ben de öyleyim.İnanır mısın pasta,börek pişerken mutfaktan çıkamam.Gidip odaya oturmayı bilmem.Başında beklerim,o yüzden hemen pişenleri seviyorum ben de.

29 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

selam
hatırlattığın acaip iyi oldu
bende her akşam sahura ne yapsam diye düşünüyorum
basitde olsa böyle zamanlarda insanın aklına birşey gelmiyor
bizlerle paylaştığın için sağol
fikriye

29 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Meral'ciğim sizin oralar soğumuştur herhalde.Bayılırım yağmura,kara.Ben kaşarlı ekmekleri yapayım sen de çayı demle geliyorum canım.Sıcacık evde oturalım:))

Işıl'cığım dün senin sitene girince aslında daha önce gelip kabune pilavına yorum yazdığımı gördüm.Yani aslında aylar önce seni bulmuşum ben.Ama sen galiba yorumumu görememişsin.
Tandır konusunda haklıymışsın.Dediğin gibi ferah,hacıbenli en iyileri gerçekten.Hele bir de kebap 49 vardır ki şiş köfte de üstüne yoktur.
Isparta'da 10 yıl yaşamana ve nişanlının Ispartalı olmasına çok sevindim.Ben Isparta'da doğdum büyüdüm.Annem babam orada yaşıyorlar.En büyük ablam ve akrabalarım da oradalar.Her fırsatta gittiğim yer Isparta yani:))
Yorumuna çok sevindim,görüşmek üzere canım.

Haklısın Fikriye'ciğim,benimki zaten sadece bir hatırlatmaydı.Dediğin gibi bazen insanın aklına hiç birşey gelmiyor:)

29 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhan'cım ellerine sağlık iyi haftasonları sevgiler Ebru

29 Eylül, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan'cığım,
Canım benim ne de güzel yaparmış her şeyi benim canım arkadaşım.USTAM benimmm..Haber verseydin ponponlu terliklerimle omuzuma aldığım pardesüm ve kolumda ki sepeti andıran çantamla tıngır mıngır gelirdim inan tatlım.Aslında kokuları almıştımda nerden geldigini kestirememiştim.Ahhh canımcım,tatlımm çok da nefis olmuş inan ben sahur değil iftarda da yerim.Kahvaltıyı daha çok seviyorum en çok da yaptığın bu ekmekleri.Ellerine sağlık canım,afiyetler olsun canım,güzel güzel yediniz dimi canım,bizde burdan hep bir ağızdan bizde isteriz diyoruz canımmmmm.Sevgilerimizi gönderiyorum,gönderiyoruz.Güzel bir hafta sonu geçirmen dileği ile..İftara da az kaldı hayırlı iftarlar olsun şekerim..Çok öperim tatlımmm.Allahhhh yorumda tatdan geçilmedi bu akşam şekerimmm.Seni çok seviyorummm Beyhan'cığım canımsın..Sevgiyle kal daima..

29 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ebru'cuğum teşekkürler,sana da iyi haftasonları.

Gül,benim tatlı dilli arkadaşım.Şu mesajın içimi ısıttı.Blogların tatlı gülüsün sen.Senin kadar kendini bu kadar çabuk sevdiren oldu mu acaba? Ben görmedim doğrusu.
2 dilim ekmeğe bile bu satırları yazıyorsan artık ne diyeceğimi bilemiyorum.Ne yalan söyleyeyim,ilk iftar yemeklerinize bugün 2-3 kez gelip gelip baktım.Damak zevki gelişmiş insanlar anında belli olur ya,sizin de öyle olduğunuz çok açık.
Sana,ailene ve kızlara hayırlı iftarlar diliyorum ben de canım.Öpüyorum hepinizi:)

29 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Hem pratik hem leziz daha ne isterim eline sağlık Beyhan görüntüsü insanı acıktırıyor. çayla sağurda güzel gider :)

29 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Arkadaşım bayat ekmekleri değerlendirmenin en iyi yolu diyorum ben bunlar için. Ben de çok sık yaparım. Ellerine sağlık.
Sevgiler,

30 Eylül, 2006  
Blogger ev perisi;) dedi ki...

Çok hoş bir alternatif canım ellerine sağlık!
Ayrıcada patlıcan salatasına bayılırım hemen yapayım hatırlattığın iyi oldu...
Sevgiler ve de mutlu hafta sonları...

30 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Evet Susam hem pratik hem leziz:)teşekkürler.

Berrin'ciğim aynen dedğin gibi,bayat ekmekler için çok iyi bir kurtarıcı.

Şükran'cığım sağol canım.Patlıcan salatasını hatırlattığıma sevindim:)

01 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

ramazan bittikten sonra hoş bir kahvaltılık offf offff misss
ellerine sağlık
sevgilerimle

01 Ekim, 2006  
Blogger kalimeero dedi ki...

tam bana gore bir tarif. bugun selincaglayan'in sitesinde de ayni ekmekleri gorunce kosup baguette ekmek almistim sahurda yapayim diye. bunu ailecek cok seviyoruz biz. ellerine saglik beyhan.

06 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık...Yemeklerinizde anlatımınızda çok hoş...Birçok tarifinizi aldım.Emeğinize sağlık..
Sevgi

16 Ekim, 2006  
Blogger Beyhan dedi ki...

Sevgili Sevgi,yorumunuz beni sevindirdi.Aldığınız tarifleri ydeneyince bana da sonucu bildirirseniz çok sevinirim.
Şimdiden afiyet olsun...

16 Ekim, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa