01 Ekim 2006

MEYVELİ KUP



Kek yaptığım gün 4-5 dilim kadarlık bir parçayı kesip saklama kabının içine koyup buzluğa kaldırıyorum.Tatlı yapmak istediğimde bu parçayı biraz ısıtıp,kakaolu,meyveli veya vanilyalı puding yapıp kek parçalarının üzerine dökerek servis yapıyorum.
Meyveli kuplarımın tabanlarında,önceden yapıp bir kısmını derin dondurucuya kaldırdığım kek parçasını biraz ısıtıp,parçalayıp kadehlerin tabanına bastırarak döşedim.Eğer artan,biraz bayatlamış kek kullanacaksanız keki sütle veya meyve suyuyla biraz ıslatmalısınız.
Kremayı pişirip,2 kaşık hindistan cevizi ekleyip karıştırdım. Kekin üzerine önce kremayı,meyve parçalarını ve sonra tekrar kremayı döktüm.Üzerini meyvelerle ve çikolata parçalarıyla süsledim.
Meyveli kupumu armut ve şeftaliyle yaptım.Dilediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.Krema yerine krem şanti de kullanabilirsiniz.Şimdi gelelim krema tarifine.


KREMA MALZEMELERİ

1.5 Su bardağı süt
1 Yumurta
50 gr.margarin veya tereyağ
2 Kaşık un veya mısır nişastası (silme)
1/2 Su bardağı şeker
1 Paket vaniya2 Yemek kaşığı hindistan cevizi

Vanilya ve yağ hariç krema malzemelerin tamamını bir çırpma teliyle karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin.Vanilya ve yağı da ekleyin.2 çorba kaşığı hindistan cevizi de ekleyip1-2 dakika mikserle karıştırın.
Afiyet olsun...

Etiketler:

38 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhan'cım nefis olmuşlar gayetde hafif bir tatlı ellerine sağlık hayırdır uzun zamandır sitemde seni göremiyorum noldu küstükmü (şaka şaka) sevgiler Ebru

01 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancım,
Ellerine sağlık super görünüyor.Hafifte hemen yapmalı
sevgilerimle

01 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

bende kek yapmistim malum oruc olunca hemen bitmiyor,bende deneyecegim,hafif bir tatliya benziyor,iftar icinde degisik bir tat olur,canim ailenle bereketli agiz tadiyla iftarlar dilerim öpüyorum.
www.blogcu.com.baharcicegi öznur

01 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba Beyhancım tatlın hem pratik hemde hafif eline sağlık güzel bir hfta diliyorum hoşcakal.

02 Ekim, 2006  
Blogger NAZLICA dedi ki...

Beyhancığım, ilaç gibi bir tarif oldu benim için. Dolapta birkaç dilim kek var, çok iyi fikir, bu şekilde değerlendiririm. Ellerine sağlık. Sevgiler

02 Ekim, 2006  
Blogger Bocuruk dedi ki...

Sevgili Beyhan,
Tatlın hem şık, hem pratik hem de hafif olmuş. Ellerine sağlık. Böylece kalan kek olursa ne yapalım derdi de bitti. Çünkü ben atmaya hiç kıyamadığımdan evdekilerin yemediklerini yerim bitirmek için. Kek için iyi bir alternatif bu. Sağol...

02 Ekim, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Ahhh canım benim,hamaratım,tertipli ev hanımım..Ne de güzel yapmış da sunmuş bizlere meyveli kuplarını.Aman tanrım harika gözüküyorlar,hemde öyle şık olmuşlar ki bakmaya doyamadım.Allah nazarlardan korusun seni.Sana usta dediysek vardır bizimde bir bildiğimiz değil mi..Bunu denemek gerekiyor ballı tatlılarla hiç aram yoktur zira.Üstelik kekli mekli ahh benim canım nelerde bilirmiş de yaparmış böyle.Fazla yorma kendini canım benim,evimiz yakın olsaydı ben seni hiç yorarmıydım.Tekrar ellerine sağlık,o güzel gönlüne sağlık,hünerlerine sağlık denir dimi?? Şimdi birden kaldım sakın gülme bak..)Seni çok öperim marifetli arkadaşım.Biz burdan sana 10 üzerinden 10x4=40 tam puan gönderiyoruz.Seni çok öpüyorum canım,sana sevgili Aslı'ya (unutmuş değilim onu)ve burdaki tüm can dostları arkadaşlarımıza çok güzel bir hafta diliyorum.Haftanız güzel,masanız bereketli,iftarlarınız ağız tadında sağlıklı mutluluk dolu bir hafta diliyorum.Sevgilerim hepinize sevgili arkadaşlarım,Beyhan'ım..

02 Ekim, 2006  
Blogger NuR dedi ki...

Sevgili Beyhan,
Ne güzel sunum, resimler harika doğrusu. Ellerine sağlık, afiyet olsun. Bende zaman zaman kedi dili bisküvi kullanarak yaparım. Kalan keki değerlendirmek için de harika bir fikir. Sağolasın
Sevgiyle kal

02 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Canım Beyhanım,uzun bir aradan sonra Merhaba.15 gündür izinliydim.Belfinin okulu,ananmelerin dönüşü, hep bir koşuşturma ile geçti.Eve çok alıştım tatlım.İşe başlar başlamazda sitene girdim.(Evdeki modem bozuk) Hepsi bir harika ama ama en çok neyi beğendim.Pek tabiki pikniklerimizden eksik olmayan patlıcan salatasını beni nasıl eskilere götürdü.(Bildiğin gibi annemle halamda bu sene iyi tatıdını çıkardılar.Seneye inşallah hep beraber olur, beraber her yeri gezeriz)Bütün yaptıkların çok güzel olmuş Hayırlı Ramazanlar olsun sağlıkla, mutlulukla, sevgiyle kal canım .Seni Seviyorum.

02 Ekim, 2006  
Blogger ev perisi;) dedi ki...

Tam Ramazanlık tabiri caizse...
Hafif bi ro kadar da lezzetli ellerine sağlık canım...
Arta keklerim buzluğa gidecek bundan sonra...
sevgiler...

03 Ekim, 2006  
Blogger munevver dedi ki...

Beyhancığım,aynı şekilde düşünüyoruz demek ki.Ama ben kekleri daha çok supangle için saklıyordum.Meyveli de çok iyi fikir.Resimden çok güzel görünüyor.Eline sağlık.

03 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Teşekkürler Ebru,aslında geldim de yorum yazamadan çıkmıştım:))

Evet Candan'cığım çok hafif,hemen yap:)

Öznur'cuğum aynen bizde de kek yenmiyor,benim canım kek değil,tatlı istiyor akşamları.İyi dileklerin için teşekkürler.

03 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Teşekkürler Susam:)

Nazlı'cığım tarifin işine yaraması beni çok sevindirdi:))

Sevgili Bocuruk,bundan sonra bayatlamaya yüz tutmuş kekleri böyle değerlendireceğine sevindim.

03 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Gül canım inanamadım ballı tatlılarla aranın olmadığına!!!
Bir evde öyle tatlılar yapılır da sevilmez mi hiç.Şu son yaptığınızı deneyeceğim mutlaka.Artık hazır yufkalar kadar açabiliyorum nasıl olsa:)))))))Canım benim,yine beni utandırdın.

Sennur Hanım Sizden aldığım yorumlar her zaman çok önemli oluyor benim için.Bu yorumunuzla beni çok mutlu ettiniz,teşekkürler.

Nefis'ciğim hoşgeldin:))Özlemiştim sıcak yorumlarını.Yaptıklarımı beğendiğine çok sevindim canım.Dediğin gibi annemle yengem bu yazın tadını çıkardılar ne güzel.Ben de sana hayırlı ramazanlar dilerim canım,öpüyorum.

03 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sağol Şükran'cığım.Benim gibi keki yaptığın gün 4-5 dilimlik bir parçayı koyarsan buzluğa hiç bayatlamamış olur canım.

Sevgili Münevver,gerçekten her türlü değerlendirmek mümkün.Meyveli denemeni şiddetle tavsiye ediyorum:))

03 Ekim, 2006  
Blogger Nesrin DERİNKUYU dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖZÜKÜYOR
BANADA BEKLERİM

SEVGİLER
NESRİN

04 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancım çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık... Ben de kekin artanlarını buzluğa atıyordum bir dahaki sefere böyle değerlendireyim..
Sevgiler

04 Ekim, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Şekerim,tatlım benim..
Yakınlarından geçerken selam vermeden geçmek yakışık almaz diye selam demeye geldim.Ohhh maşaallah iyi gördüm seni tatlım.Kendine dikkat et bu havalar tam grip havası..Şimdi işimin başına dönmem gerekiyor canım,çok öpüyorummmm.

05 Ekim, 2006  
Blogger ---OPTiO--- dedi ki...

ellerine saglik..nefis görünüyoo :))

05 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Hımmm nefiss. Ellerine sağlık arkadaşım.
Sevgiler,

05 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Wildrose,teşekkürler,hoşgeldin:)

Dönmene çok sevindim Nilüfer,buzluğa kaldırdıklarını bir de böyle dene bakalım.

Sağolasın Gül,hiç ihmal etmezsin zaten arkadaşlarını:)Sana iyi çalışmalar canım.

Optio teşekkürler:)

Berrin'ciğim beğenmene sevindim:)

06 Ekim, 2006  
Blogger ArMeda dedi ki...

Beyhancım negüzel olmuş bunlar hem hafif hem leziz llerine sağlık canım sevgiler...

06 Ekim, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan'cığım,
Canım sana ve ailene (aslı'ya da) çok güzel bir hafta diliyorum canım.Ne çabuk hafta sonu geldi bende anlamadım,artık biri şu günlere bir dur yavaş dese.))Çok çabuk geçiyor saatler ve günler canımmm.Sevgilerimi gönderiyorum tatlı Beyhan'ım benim.Kendine iyi bak öpüyorummm.

06 Ekim, 2006  
Blogger Pinar dedi ki...

Cok pratik bir tarif, ellerinize saglik. Sevgiler.

06 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancim,nasilsin bitanem,güzel neseli hafta sonlari dilerim.
öznur www.blogcu.com/baharcicegi/

07 Ekim, 2006  
Blogger isil dedi ki...

Beyhancim merhaba,
Isparta ile ilgili uzun zmandir mailine cevap veremedim, demek liseyi orada bitirdin ne kadar guzel. Ben de 1996 Isparta Anadolu Lisesi mezunuyum. Biraz ugrassak ortak tanidiklar bile buluruz. Canim, Gül'ün sitesinden ogrendim, tatli loru evde nasil yapiyorsun, anlatsana. Bir kac tarif daha gordum boyle lor kullanilan. Sütü kestirerek yapiliyor sanirim ama detaylarini bi anlatsana canim ya.
Sevgiler

07 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

beyhancım merhaba
doğum günü kızı arzı endam eyledi tekrardan
hem bir merhaba diyeyim dedim hemde doğum günümü kutladığın içn teşekkür edeyim dedim ,ikisi bir arada oldu allahım bu akıllık beni öldürecek:)))
sevgilerimle

07 Ekim, 2006  
Blogger Beyhan dedi ki...

Teşekkürler Armeda gerçekten hafif:)

Haklısın Gül'cüğüm,Zaman çok çabuk ilerliyor gerçekten.Biz de sana çok çok iyi bir hafta sonu diliyoruz.Bir pazar da dinlendim desen sanki ben bile rahatlayacağım:))

Teşekkürler Pınar:))

Teşekkürler Öznur'cuğum,ben de sana iyi hafta sonları dilerim.

Doğum günü kızı,tatlı Candan,öpüyorum seni:)))

Işıl'cığım ben senden 5 yıl önce Şaik lisesinden mezunum.Ortak tanıdık bulma konusunda kesinlikle haklısın:)))
Gelelim tatlı lor (kesmik) tarifine.Aslında pazartesi günü yayınlayacaktım ama belki acildir diye senin için buraya kısaca yazacağım.
Ben 2 kg süte kaynamaya yaklaşınca 2 limon sıkıp altını kapatıyorum.Süt anında kesiliyor.Yarısı sıvı yarısı katı hale geliyor.Bir süre bekledikten sonra,bu karışımı ince kevgire döküyorum.Katı kısmı kevgirin üstünde kalıyor ve böylece yaklaşık 1 saat kadar bekliyorum.Suyunu iyice süzünce içine 5-6 çorba kaşığı şeker ilave edip kullanıyorum.Böreklerde de kullanılıyor,ben kullanmadım hiç ama o zaman da tuz ekliyorsun içine.
Kurabiyeye,tatlıya veya güllaca çok yakışıyor.Bir kaç gün içinde daha ayrıntılı yazacağım canım.Umarım istediğin gibi anlatabilmişimdir.

07 Ekim, 2006  
Blogger isil dedi ki...

Beyhancigim,
Acele cevabin icin cok cok tesekkur ederim canim. Cok isime yarayacak, Gul'un cheesecakeinden yapmak istiyorum, cok guzel gorunuyordu. 2 kglik sütten yaklaşık ne kadar lor cikiyor? Bir de uzun sure saklanabiliyor mu? Bunlara da cevap verirsen acayip mutlu olacagim. Senin de Isparta'yi bilmen ve orada yasamis olman ne guzel. Ramazanda cok guzel tahinli pide yaparlar, olsa da yesek degil mi?
Cok optum,

07 Ekim, 2006  
Blogger Beyhan dedi ki...

Evet Işıl'cığım bir de sokaklarda satılan tereyağlı irmik helvası...

Işıl'cığım 2 kg sütten bayağı çıkıyor sanırım sana yeterli olur ama inan tam ne kadar olduğunu bilemiyeceğim.Yetmezse eğer 1 kg dan daha yapıverirsin.Ben artan kesmiği derin dondurucuya koydum,bozulup bozulmadığını çıkarıp çözdürünce anlayacağım.Dolapta 2-3 gün kadar dayanır gibi geliyor.
Sen lorun iyice suyunu süzdürmeye çalış.Sonucu bana da bildirirsen çok sevinirim.Kolay gelsin Işıl.

07 Ekim, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Beyhan'cığım canım...
Geçmiş olsun biraz kırgınlık hissettiğini yazmışın üzüldüm tatlım.Lütfen kendine dikkat et ben sana demiştim bu havalara dikkat et diye,biraz büyük sözü dinlesen.Ah canım sakın kendini yalnız hissetme ekrandan görünmesemde sen Göztetepe'den bağırsan ben Erenköy'den duyar hemen koşar gelirim tatlım.Işıla da lor tarifini vermişsin ellerine sağlık tatlım benim,hamaratım.Tekrar geçmiş olsun kendine iyi bak yorulma lütfen.Kocaman öpüyorum,iyi geceler..Sevgiler..

07 Ekim, 2006  
Blogger Beyhan dedi ki...

Gül sağol canım benim,samimiyetin beni çok mutlu ediyor.Bir günlük bir mide bulantısıydı geçti bile.Sen bakma yemek sitemin olduğuna birazcık karışık yesem hemen midem bulanır:)))))))
Çok teşekkür ederim ilgin için.
Öpüyorum seni...

08 Ekim, 2006  
Blogger Unknown dedi ki...

Beyhan merhabaaa:)simdi yorumlara cevp yazdim sitende geziyorum.Masallah masallh hersey pek bir guzel:)Simdi burada gece cnm tatli istiyor meyveli kup;ardan olsaydi tadsaydik:((birazdanda yatarim herhalde.

hadi koly gelsin...

Sevgilerimle.

08 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancım, lise mezuniyetinden yaşını tahmin ettim heh heh merak ediyodum ;)
Size bir Ispartalı daha söyleyeyim, arkadasim Nur, hani dogala dönüs blogunun sahibi, arada gider babasının yanına Isparta'ya...
Sevgiler

08 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Hoşgeldin Gülenay,Bloğumu beğenmene çok sevindim.Benim aklım hala senin böreklerinde:)))

Nilüfer'ciğim demek yaşımı buldun:)) Sen bana sor açıkça merak ettiklerini ben hemen söylerim sana.Yaşımı belki tam tutturamamışsındır ben yazıvereyim,33 yaşındayım canım:))
Şimdi sen söyle bakalım.Dönünce İstanbul'da hangi semtte oturacaksın?
Nur'un Ispartalı olması çok şaşırttı beni.Bloğunu kapatacak galiba,güncellemiyor uzun zamandır.

08 Ekim, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan'cığım,
Tatlım benim canımsın,mideni fazla yorma ve dikkat et canım.Sana ve ailene çok güzel bir hafta diliyorum,herşey gönlünce güzel olsun canım.Belkide dilediklerin olur canım nerden biliyosun.))Seni çok öpüyorum kendine çok iyi bak.Sevgilerimle..

09 Ekim, 2006  
Blogger Nilüfer dedi ki...

Beyhancım, yaşıt mıyız diye merak etmiştim aslında, birazcık büyükmüşsün o kadar. ;)

Bulgurlu'da oturacağım Anadolu yakasında yani.. Evim olduğu gibi duruyor orada zaten.

Nur çalışmaya başladı, öğretim görevlisi olarak özel bir üniversitede. Evet, babası Ispartalı ve orada yaşıyor. Ama tam olarak neresiydi unuttum.
Sevgiler...

10 Ekim, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Gül sağol canım benim..Ben de senin için aynı şeyleri diliyorum:)

Tamam Nilüfer,sağol cevabın için.Nur'a yazdım zaten ama cevap yazdı mı bakmadım daha.Öpüyorum ...

10 Ekim, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa