19 Kasım 2006

SUMAKLI LAHANA



Kısır yaptığım zaman eğer evde turşu yoksa mutlaka sumaklı lahana yaparım.Bu güne kadar kısırın yanında yiyenlerden hep beğeni kazanmıştır bu tarifim.Benim gibi lahana düşkünü iseniz hemen denemenizi tavsiye ederim.

Dilediğiniz kadar lahanayı küçük küçük doğrayın.Kaynar suyun içinde kısa bir süre haşlayın ve süzdürün.Çukur bir kaseye lahanaları koyun üzerine limon suyu,tuz ve bolca sumak ekleyip iyice karıştırın. Kısırın yanında servis yapın.

Afiyet olsun...

Etiketler:

17 Yorum:

Anonymous Ebru dedi ki...

Beyhan'cım daha önce hiç yemediğim bir tarif bu arada aşağıdaki lokumda nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiyle kal kendine iyi bak Ebru

19 Kasım, 2006  
Blogger umran dedi ki...

bayildim ben bu tarife lahanayi kapuska haric severim ve kisir yaptigim zaman insallah deneyecegim..muhabbetle..

20 Kasım, 2006  
Blogger NAZLICA dedi ki...

Beyhancığım; Lahana çok faydalı bir sebze, ben de çok severim. Bu salataya biraz nar ekşisi,sarımsak ve biraz biber da salçasını sulandırarak eklersen harika olur. Kısırın yanında biz böyle yapıyoruz. Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle.

20 Kasım, 2006  
Blogger Ferhanca dedi ki...

beyhan ,kolay turşu yapmışsın ..canın isteyince çabucak oluverır. bendede çig den salatası var aynı versiyon..afiyet olsun..sevgiler. FERHAN

20 Kasım, 2006  
Blogger damak tadı dedi ki...

Beyhan'cığım,
Tatlım Karya'nın anneside kısır yapınca veya lahana dolması yaptığında artanları tıpkı senin yaptığın gibi yapar.Bende ilk gördüğümde aaa nasıl bir tad olur demiştim fakat sumaklı olduğundan super bir lezzet.Ellerine sağlık tatlım benim.Arkadaşlar denemeyenler için mutlaka deneyin hemde vakit geçirmeden..Tekrar ellerine sağlık,afiyetler olsun canım benim..

Sana ve eşine harika bir hafta diliyorum,daima sevgiyle kalın..
Kocaman öpüyorum seni canım..

20 Kasım, 2006  
Anonymous Benar dedi ki...

Merhabalar Beyhan hn..

Doğrusu bu şekilde hiç denememiştim ama damak zevkime kesinlikle hitap ediyor.. Sıkça yaptığımız kısır eşlikli :-)) muhabbetlerde mutlaka deneyeceğim..

Ellerinize ve emeğinize sağlık..Selamlarımla..

20 Kasım, 2006  
Blogger sennur dedi ki...

Sevgili Beyhan,
Daha önce hiç tatmadığım bir tarif, kısır çok yapıyorum, ilk fırsatta yanında deneyeceğim. Ellerine sağlık
Sevgiyle kal

21 Kasım, 2006  
Blogger tatli-tuzlu dedi ki...

Beyhancim kIsa yoldan tursu tadIna kvusmak,harIkasIn ellerine saglIk.Tursulara vede eksi tadlara bayIlIyorum,bunu kesin denemem gerek ellerine saglIk.Sevgiler Behiye

21 Kasım, 2006  
Blogger Tabakta dedi ki...

Merhaba canım ben bizim yumurtalı köfteyle lahana turşusunu çok severek yerim. Bu tarif çok pratik ve güzelmiş turşum olmadığı zaman denerim. Tarif için teşekkür ederim canım ellerine sağlık.
Hoşça kal.

21 Kasım, 2006  
Blogger Fatma dedi ki...

Merhaba Beyhancım, lahananın bu halini hiç görmemiştim..Çok güzel görünüyor..Ellerine sağlık..

21 Kasım, 2006  
Blogger Beyhan dedi ki...

Ebru,teşekkür ederim:)
*****
Ümran dene bakalım belki beğenirsin.Sırada kapuska var,ben bayılırım da:))))
*****
Nazlı'cığım bir kerede senin dediğin şekilde yapacağım.Mutlaka daha güzel olacaktır,teşekkürler:))
*****
Ferhan doğru söylüyorsun kolay turşu bu:))
*****
Gül'cüğüm Senin lahananın kokusundan pek hoşlanmadığını hatırlıyor gibiyim.Beğenerek yediğini yazmışsın,demekki gerçekten güzel oluyor:))))Ben lahanaya bayılıyorum kapuskayı limonlayıp o kadar çok yerim ki inanamassın:)))))))Teşekkür ederim canım arkadaşım:)
*****
Sevgili Benar,ekşiye,kısıra düşkünsen bunu da beğenirsin bence.
*****
Sennur Hanım kısır yaptığınız gün azıcık deneyin.Belki çok beğenir,sürekli yaparsınız belli mi olur?
*****
Behiye'ciğim,benim gibi ekşiye turşuya düşkünsün sen de,hemen dene beğenirsen çok pratik.Hemen yapıverirsin kısırın yanına:))
*****
Perihan'cığım senin nefis tariflerinin yanına bir de bunu dene bakalım.Ben teşekkür ederim arkadaşım:))
*****
Fatma'cığım çok teşekkürler canım.Arkadaşlarımın çoğu bilmiyorlar bu tarifi,Nazlı daha güzelini tarif etmiş.Ben de öyle deneyeceğim,öpüyorum canım:)))

21 Kasım, 2006  
Blogger hulyalar dedi ki...

buna benzer bir lahanai ksirn yaninda adanali bir teyze yapardi,ne guzel yahu,iyki hatirllattin.sevgiler

21 Kasım, 2006  
Anonymous Benar dedi ki...

Merhabalar sevgili Beyhan,

Şu sözlerine

"ekşiye,kısıra düşkünsen bunu da beğenirsin bence"

karşılık diyorum ki ;

ASLA HAYIR DEMEM :-))BEN ACILAR, EKŞİLER,TUZLULAR VE HAMURİŞLERİ TÜKETMEK İÇİN YARATILMIŞIM..

Şaka bir yana şunu da belirtmek istiyorum; Ben paylaşımcılığı doruklarda yaşayan biriyim bu sadece sanalda değil gerçek bende de böyle..Burada da nacizane ürettiklerimi herkesle paylaşmak için varım..Hele hele tarifler artık uluslararasına açıldıysa değmeyin keyfe..:-))

Selam ve sevgilerimle..

21 Kasım, 2006  
Blogger Sonia dedi ki...

Beyhancim, lahanayi bu sekliyle hic yapmadim, mutlaka deneyecegim ellerine saglik canim.
Sevgiler Sonia...

21 Kasım, 2006  
Blogger Beyhan dedi ki...

Hülya'cığım zaten o bölge insanının damak zevkleri oldukça gelişmiş.Acılı,ekşili lezzetler daha çok oradan çıkıyor gibi:))
*****
Sevgili Benar,ben de aynen senin gibiyim:))Ne kadar paylaşımcı olduğun belli zaten,sağolasın:))
******
Sonia'cığım denersen sonucu bildirisin değil mi?

22 Kasım, 2006  
Blogger akçahan dedi ki...

Beyhan Maraşlılar sebzeleri haşlayıp bol sumak ekşili ve sarımsaklı suya yatırarak günlük turşu yapıyorlar. Ellerine sağlık canım.

22 Kasım, 2006  
Blogger damak tadı dedi ki...

Tatlım lahana'nın pişerken ki kokusunu hiç sevmem piştikten sonra afiyetle yerim.Hele senin yaptığın sumaklıyı da çok severim..

Canımsın bak hiçbir şeyi de unutmuyorsun.Çok öperim seniiiii.

24 Kasım, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa