25 Haziran 2007

MAYALI POĞAÇA



Tarif Portakal Ağacına ait.Gerçekten güzel bir poğaça.Şekil açısından da tam ikramlık.Benim gibi,yazın en sıcak günlerinde yapacaksanız,hamurun nasıl jet hızıyla kabardığına şahit olacaksınız.Tarifte yazdığı gibi,tepsi mayası için 45 dakika beklemeye gerek kalmıyor.Hamur çabuk mayalanıyor.

MALZEMELER

  • 2 bardak ılık süt
  • 1 bardak ılık su
  • 1 bardak sıvıyağ
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yuva maya
  • beyaz peynir
  • maydanoz
HAZIRLANIŞI

Ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapın, 10 dk. mayalandırın. Bu arada,peynir ve maydanozdan oluşan poğaça içini hazırlayın.Elinizi sıvıyağa batırıp,hamuru 5 parçaya bölün. Hamurumuzdan bir parça alıp(yağladığınız masanın üzerinde)30 cm çapında açın. Açtığınız hamuru 8'e bölün.Hamurların uçlarına peynir harcınızdan yerleştirip,sigara böreği gibi sarın. Bu işlemeleri diğer 4 parça hamur için de uygulayın. Pişmeden önce kabarmaları için 45dk. daha bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 160C'deki fırına sürün. (Bu tariften 2 tepsi çıkıyor)

NOT:Malzemeler listesinde olmamasına rağmen,poğaçaların üzerine sürmek için yumurtanın sarısını ayırıp, beyazını hamurun içine ekledim.





BABA KİRAZI


Her yıl haziran ayında babamla birlikte topladığımız kirazlar,bu yıl bir koli içinde gönderildi bana.Hem de dalıyla...Tadı başka...

Etiketler:

9 Yorum:

Blogger serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

sevgili beyhan pogacalar cok nefis olmuslar belli ediyorlar kendilrini duruslarindan,alttaki kirazlara diyecek sozum yok.Ellerine saglik ve afiyet olsun bende seni bekliyorum hoscakal.

25 Haziran, 2007  
Blogger NAZLICA dedi ki...

Poğaçalara diyecek sözüm yok harika. Tamamen kendinizin ürettiği kirazı yemek farklı olur değil mi? Afiyet olsun canım. Sevgiler

26 Haziran, 2007  
Blogger MeRaiL dedi ki...

Oncelikle kusura bakma onceden yazmadigim icin, esim gelmis gozun aydin canim.. ;)
tekrardan bol bol yazmaya baslamissin sevindim, artik daha bol gorusmek uzere..:)
Ve pogacalar leziz gozukuyorlar, kirazlar da super!!

26 Haziran, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Bilmez miyim ne misss kokar, ne şeker gibi lezzetlidir o kirazlar.. Ne de olsa ana-baba eli, gönlü değmiştir üstüne.. Ekşi olsa ne yazar dünyanın en tatlı meyvesidir ana baba elinden gelen..Allah başınızdan eksik etmesin cnm..Sevgiler..

26 Haziran, 2007  
Blogger ---OPTiO--- dedi ki...

ayy tariff müthiss...ama sen harika yapmissin..ellerine saglik canim benim...varya burdan ekrana dalasim geldi :))
ama bu ara yememem lazim...bi gözüm kapali bakiyorum ekrana..gülümede söyledim gerci :))) hehe...bi dee kirazlar müthisss ..off dalindan yemek istedim...
cok öptüm canim

26 Haziran, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Poğaçalar nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
Kirazı dalından koparıp yemenin tadı başka. Bilmez miyim :) Şimdi ben de meyvaları dalından koparıp yeme durumundayım. Ama çok güzel bir duygu ya.. Keşke herkes ve her çocuk buna sahip olabilse.
Kendine iyi bak.
Kucak dolusu sevgiler,

www.berrince.com

28 Haziran, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Bunlar Yalvaç kirazları olsa gerek,ben memleketimin kirazını nerde olsa tanırım......
Kütür kütür nasıl da lezzetlidirler...
Nergis

29 Haziran, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhan'cığım nefis oldular canım ellerine sağlık.Çok güldüm okurken postu,sıcaklarda mayanın hemen gelişine..))Kirazları dalında görmek ise ayrı bir heyecan oldu benim için canım..))Gönlüne sağlık canım benim.Yakın zamanda görüşmek dileğiyle canım..

Sevgiler

29 Haziran, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba beyhancım puaçalar harika olmuş canım ellerine sağlık kirazlarda müthişşşşş...anne baba elinden olmasıda bir başka keyif.. afiyet olsun canım.. bizlerlede paylaştığın içın teşekkürler...sana ve ailene güzellllll bir haftasonu dilerim tüm sevdiklerinizle birlikte sevgilerrrrrrr....

29 Haziran, 2007  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa