22 Temmuz 2007

MEYVELİ PASTA



Eşimin doğum günü için yaptım bu pastayı.Canımmm,görünce çok sevindi ve çok beğendi:)Hatta tadına bakınca çok lezzetli buldu ve her lokmasında"hımmm harika!" dedi.Öyle çok sevindim ki beğenmesine...Ertesi gün akşam bize gelen arkadaşlarımız,Işıl ve Tamer de pasta hakkında övgüler yağdırınca sevincim kat kat arttı.Hazırlarken "eyvah küçük mü olacak acaba,doyasıya yiyemeyecek miyiz?"dediğim pasta,bir sonraki gün,Ankaradan gelen kuzenim Abdullah'a bile ikram edebileceğim kadar büyük oldu.Abdullah tarafından da tam puan alınca,hemen sayfama eklemeye karar verdim.



Pandispanyanın tarifini Dilek'ceden aldım.O da pasta ustası sevgili Zinnur'dan almış.Çok başarılı bir tarif.Denedim ve gözlerimle gördüm.Pandispanyanın tadı ve görünüşü mükemmeldi.Üzerinin fırından çıktıktan sonra,tam da istediğim gibi dümdüz olması nasıl mutlu etti beni anlatamam.Pandispanyayı bir gün önce yapıp dinlenmesini sağladım.Ertesi gün ortasından kesmem çok kolay oldu.Dedim ya,tarif güzel diye,üç katlı pastaya da çok uygun yükseklikte oldu.



Pandispanya Tarifi

4 yumurta
4 yemek kasigi sicak su
130-150 gr seker (iki kahve fincanı)
1 paket vanilya sekeri
100 gr un (iki kahve fincanı)
100 gr nisasta (iki kahve fincanı)
2 tatli kasigi kabartma tozu
*Tarifte olmadığı halde 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir fiste tuz ekledim.

Yumurtalari sicak suyla en yüksek ayarda 1-2 dakika cirpin. Seker ve vanilya sekerini ekleyip tekrar 2-3 dakika cirpin. Önceden karistirdiginiz, elediginiz un, nisasta, kabartma tozu karisimini en kücük hizda karistirirak ekleyin.-Kalibiniza dökün hamuru. Kalibin kenarindan hafif hafif vurarak hamurun esitce yerlesmesini saglayin. Üstünün düz olmasina dikkat edin.-Önceden isitilmis firinda 180°de (firina göre degisir daha az olabilir) yarim saat (35) kadar pisirin.

KREMA MALZEMELERİ

1 yumurta sarısı
7yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2,5 su bardağı süt
vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

KAPLAMA MAlZEMELERİ

1 bardaktan iki parmak eksik soğuk süt
1 poşet krem şanti

*Pastamın arasına,1 tane muz,1 tane şeftali, üzerine de 3 dilim konserve ananas ve kiraz kullandım. (üstünde ve içinde istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz)

Vanilya ve tereyağ hariç,bütün malzemeleri karıştırıp,koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin.Vanilya ve tereyağı da ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

Krema soğuyunca,bir paket krem şantiyi sütle iyice çırpın ve 10 dakikaya yakın dolapta bekletin.

Ortasından ikiye kestiğim kekimin taban parçasını servis tabağıma yerleştirdim ve konserve anansın içindeki suyla ıslattım.Kremayı bolca sıvadım kekin üstüne.(sadece yanlardan 1 cm boşluk bırakmaya dikkat etmeliyiz üst parçasını kapatınca kremanın taşmasını önlemek için)
kremanın üzerine 1 tane muz ve 1 tane şeftaliyi dilimleyip sıraladım.Kalan kremayı da meyvelerin üzerine sürdükten sonra ananas suyuyla ıslattığım kekimin diğer parçasını elimle yavaş yavaş oturtarak yerleştirdim.Üzerini,soğuttuğum kremşanti ile güzelce kaplayıp,ananas dilimleri ve kirazla süsledim ve bol bol hindistan cevizi serptim.
*Pastayı buzdolabında en az 4-5 saat beklettikten sonra servis yapınız.Bir gece beklerse çok daha lezzetli olacaktır.

AFİYET ŞEKER OLSUN...

Etiketler:

10 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancığım pasta enfes görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgili eşinin de doğum gününü kutluyor sağlıklı ,mutlu,sevdikleriyle birlikte nice doğum günleri kutlamasını diliyorum. Sevgiler.K.Işık

22 Temmuz, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba beyhancım..eline sağlık canım.. pasta gerçekten mükemmel görünüyor.. tadıda eminim enfestir bu kadar kişi test edip onaylamış ..güzel olduğu görünüşündende belli... afiyet olsun canım...eşininde doğum gününü kutluyorum nice nice doğum günleri diliyorum.. sizlerle ve sevdiklerinizle birlikte...hoşçakallllll

22 Temmuz, 2007  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Beyhan'cığım,
Eşinin doğum gününü bende kutlayıp yanaklarından öpüyorum canım.Sağlıklı ve mutlu nice yaşlara sevdikleriyle birlikte.
Pastan muhteşem olmuş,ellerine sağlık canım.Zinnur'un pastaları çok nefis ve üstelik sorunsuz oluyor.Sende öyle güzel yapmışsın ki canım,bakmaktan kendimi alamadım.
Işıl geldimi?Çok sevindim senden duyunca.))
Ben pikniğe katılıyorum canım.Sende katılacaksan Pınar'a yazarsan çok iyi olur.Çok sevindim inan seninde ilgi gösterdiğine tatlım.Hafta içi telefonla konuşalım canım.

Çok öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.

22 Temmuz, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhan'cım eşinin doğumgünü kutlu olsun.Pastada şahane olmuş, ellerine sağlık, sevgiler..

23 Temmuz, 2007  
Blogger isil dedi ki...

Sevgili arkadaslar,

Kesinlikle denemenizi oneriyorum, kremanin kivami, kekin yumusakligi harikaydi. Hatta bundan sonra misafirim geldiginde ben de bunu yapacagim sanirim. Beyhancigim, tekrar ellerine saglik. Emrah'in da dogumgununu buradan da kutluyorum. Ikinize saglikli, mutlu, uzun yillar diliyorum.
En kisa zamanda gorusmek uzere,

23 Temmuz, 2007  
Blogger Beyhan dedi ki...

K.Işık Teyzeciğim,
Güzel yorumunuz ve iyi dilekleriniz için size çok teşekkür ederim.Ellerinizden öpüyorum...
*****
Sevgili Bebade,
Pastayı beğendiğin için teşekkürler.Dediğin gibi tadına bakanların beğenmeleri çok önemli.tekrar teşekkürler.
*****
Gül'cüğüm sen beğendiysen tamamdır zaten.Güzel yapmaya gayret ettim ama kremalı pasta yapmak gerçekten uğraştırıcı oluyor hele yaz gününde aceleyle sıvadım üstünü erimesin diye.Pasta konusunda senden ve Zinnurdan öğreneceğim çooook şeyler var daha.
Işıl geldi canım.Pikniğe gelmek istediğini söyledi.Orada görüşürsünüz artık.Akşam telefonlaşalım mutlaka.Öpüyorum seni...

24 Temmuz, 2007  
Blogger Beyhan dedi ki...

Sevgili Ebru,çok teşekkür ederim.Hoşça kal.
*****
Işıl'cığım,
Pastayı beğenip diğer arkadaşlara önermen beni çok mutlu etti canım.Ben de mutfağa girip çıkıp sizin getirdiğiniz o mükemmel pastayı büyük bir iştahla yedim .Biz de size çok teşekkür ederiz.Görüşmek üzere...

24 Temmuz, 2007  
Blogger Leziz Tarifler dedi ki...

Beyhan'cım,

Bu pandispanya duruş olarak bayağı güzel bir tarife benziyor. Deneyeceğim. Sevgiler..

24 Temmuz, 2007  
Blogger Ferhanca dedi ki...

Beyhan, pasta çok güzel olmuşşşş..
pandispanya tarifinde nişastada var birde bunu denicem.
Ben de tv de Füsün ahnım var ondan almıştı bir tarifharika oluyor ama senin tarifinde çok güzel afiyet olsun..

26 Temmuz, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba Beyhan, 2. fotoğraftaki pastanın duruşuna bayıldım. Kremaya parmak atıp kaçasım geldi :)))

ellerinize sağlık

sımmsıcak sevgiler...

01 Ağustos, 2007  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa