24 Ocak 2008

OTLU PEYNİRLİ POĞAÇA



Bu inanılmaz pratik bir tarif.Malzemelerin hepsi karıştırılıp şekillendirildiği için neredeyse yarım saat içinde nefis bir poğaça çıkıyor ortaya.Annem kahvaltıya yapardı.Sabah sabah mis gibi kokardı evimiz.
Lezzet garantisi veriyorum,mutlaka deneyin.

MALZEMELER

  • 2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yumuşak margarin
  • 100-150 gr otlu peynir(dilerseniz daha çok kullanabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • un

HAZIRLANIŞI

Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Cevizden biraz büyük parçalar koparıp şekillendirin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpin ve 200C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

*Otlu peynirim çok tuzlu olduğu için geceden soğuk suyun içine koydum.Sabah kalktığımda peynirin içindeki otların büyük bir kısmı suyun üstünde yüzüyordu:))O yüzden bu defa otu az bir poğaça oldu.

*Eğer otlu peyniriniz yoksa beyaz peynire dereotu ve maydanoz ekleyin.Öyle de nefis oluyor.

*Bu poğaçayı bazen biraz kepekli un karıştırarakta yapıyorum.Kepekli ununuz varsa mutlaka öyle yapmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun

Etiketler:

22 Yorum:

Blogger Damak Tadı dedi ki...

Sanki o nefis kokuları buraya kadar geldi canım..Pişerken pencereyi açsaydın rüzgar kokularını buraya savururdu canım benim..O kadar itinalı ve muhteşem duruyorlar ki,imrenmemek elde değil Beyhan'cığım..O maharetli ellerine sağlık canım.

Anneciğin nasıl canım?Konuşursan sevgilerimi iletmeyi unutma..Aslı o'nu unuttuğumu sanmasın lütfen.İnan hep aklımda ama ne olduysa hatırını sormayı atlamışım bir kaç yorum.Çok öpüyorum hepinizi Beyhan'cığım..Emrah'a da çok selamlar tatlım.Sanki mektup gibi oldu değilmi..))

Sevgilerle

25 Ocak, 2008  
Blogger yemek dedi ki...

Ellerine sağlık Beyhan. Otlu peynir bulsam poğaçaya kalmayacak ama...:)
Nefis görünüyor poğaçalar.
Selamlar...

25 Ocak, 2008  
Anonymous Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor canim,ellerine saglik.

26 Ocak, 2008  
Blogger serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Pogacalar nefis görünüyorlar,ellerine saglik.Denencek tarifler arasina girdi bu pogacalar.selamalrimla.

26 Ocak, 2008  
Blogger NAZLICA dedi ki...

Tüh dedim içimden Beyhan, keşke sabah baksaydım bloğuna. Pazar günleri yeni birşeyler deniyorum, tarifini yapardım. Kısmetse gelecek haftaya artık. Lor peynir olurmu diye soruyorum, otlu demişsin ama. İllaki otlu peynirmi olur. Nefis gözüküyor ellerine sağlık canım. Sevgiyle kal.

27 Ocak, 2008  
Blogger kalimeero dedi ki...

beyhan'cigim, hamur kabartilmiyor degil mi?

27 Ocak, 2008  
Blogger Beyhan dedi ki...

Gül,yazdıklarınla beni utandırdın.Senin yaptıklarının yanında bunların lafı bile edilmez.
Hepimiz çok iyiyiz Gül sağol.Annem çok iyi artık,kilo aldı,gücü kuvveti yerine geldi çok şükür.
Öpüyorum seni...
*****
Sevgili lavantin,senin nerede yaşadığını unuttum.Ama İstanbul'da yaşayanlar marketlerden ve şarküterilerden rahatlıkla bulabilirler otlu peyniri.Yorum için teşekkürler.
*****
Teşekkürler Kızılcık şurubu:)

27 Ocak, 2008  
Blogger Beyhan dedi ki...

Serap denersen asla pişman olmayacaksın.Şimdiden afiyet olsun.
*****
NAzlı'cığım kesinlikle otlu peynir şartı yok ama en çok o yakışıyor.Genelde normal beyaz peynirle yapıyoruz.Dediğim gibi içine dereotu ve maydanoz ekleyerek tabii.Lor peyniri de olabilir fakat yağsız bir peynir olduğu için pişen poğaçanın içinde erimez hatta poğaçayı biraz kurutabilir.Bu yüzden lor kullanırsan yağ miktarını biraz artırmalısın.Bu şekilde yapılırsa lorla da iyi sonuç verebilir.Denersen haber verirsin değil mi? Öpüyorum seni...
*****
Kalimeero,hamur kabartılmıyor çünkü içinde maya değil kabartma tozu kullanıyoruz.Şekillendirip,yumurtayı sürüp hemen fırına sürüyoruz.Pişerken kabaracak yani.

27 Ocak, 2008  
Blogger Baharcicegi dedi ki...

Aniden gelen misafirlere hemen hazirlanir,nefis olmus canim eline saglik

29 Ocak, 2008  
Blogger NuR dedi ki...

Çok güzel bir tarif, ellerine sağlık canım, beyaz peynirle denesem..olur herhalde
Sevgiyle kal

31 Ocak, 2008  
Blogger tata dedi ki...

Beyhan'cigim, tam otlu peyniri nereden bulayim diye düsünürken, alternatifini okudum. Haklisin, bol maydanozla da güzel olur, yapimi da kolay, mutlaka denenecek.
Sevgiler

01 Şubat, 2008  
Blogger NiNo dedi ki...

harika olmus ellerine saglik canim

03 Şubat, 2008  
Blogger NiNo dedi ki...

harika olmus ellerine saglik canim

03 Şubat, 2008  
Blogger NAZLICA dedi ki...

Beyhancığım, dün mesaj yazdım gönderemedim. Cumartesi günü denedim reçeteni, başaramadım:( Sebepleri olmalı diye düşünüyorum. İçi çekmedi ve fazla kabarmadı. Un ölçüsü olmadığındanmı, beyaz peynir kullandım ondanmı,yarı yarıya kepekli un kullandım (fazla kaçırmış olabilirim) ondanmı bilemedim. Tadı iyi ama seninki gibi gözükmüyor. Neyse haber ver demiştin onun için detay yazdım, tekrar deneyeceğim otlu peynir ve beyaz unla. İyi haftalar canım.Sevgiyle

04 Şubat, 2008  
Blogger ev perisi;) dedi ki...

Otlu peyniri zaten çok severiz birde poğoça içine girdimiydi dadından yenmez gari;)
Ellerine sağlık olsun canım!
muhabbetle...

04 Şubat, 2008  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ben bunu hemen denerim.
Sevgiler,

www.berrince.com

05 Şubat, 2008  
Blogger Gulos dedi ki...

Merhaba,
kahvaltıda bu tarz bir poğaça müthiş olabilir gerçekten.Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...

05 Şubat, 2008  
Blogger Ferhanca dedi ki...

Beyhan hemen yoğur misafire ,kahvaltıya hazır..ellerine sağlık..

06 Şubat, 2008  
Blogger MMO dedi ki...

Beyhancığım,

Çok güzel olmuş poğaçaların..Ellerine sağlık :)

Pamuk poğaçalarını bir arkadaşım denemiş geçenlerde.."Ben böyle güzel tarif" görmedim diyordu.Bize de getirdi. Ne kadar yumuşak ve lezzetliydi!Poğaçalarını deneyen arkadaşım fotoğraflarını yayınlamamı rica etti. Poğaçalarınla hasret gidermek istersen benim blogdalar! :)
Sevgiler..

06 Şubat, 2008  
Blogger Unknown dedi ki...

Beyhan kizim nasil anlatmissiniz oyle.Mis giib kokmus neyin sabah sabah:))aciz zati isten yaziyorum.:)ellerine saglik cnm.Is guc gelemiyorum ama unutuyorum sanma.OPerim.

07 Şubat, 2008  
Anonymous Adsız dedi ki...

burnuma fırından yeni çıkmış poğaça kokuları geliyor çok güzel görünüyorlar

11 Şubat, 2008  
Blogger Beyhan dedi ki...

Arkadaşlar,yorumlarınıza cevap yazamadım,kusuruma bakmayın lütfen.Hepinize çok teşekkür ederim.
*****
Nazlı'cığım;
Aynen senin de yazdığın gibi geçenlerde kahvaltıya beyaz peynirli ve yarı yarıya kepekli un kullanarak yine yaptım.Hatta senin yorumunu okuduktan bir kaç gün sonra.Sonuç yine aynı oldu.Güzeldi yani.Acaba hamuru katı yapıyor olabilir misin?Aklıma gelen tek şey bu oluyor.Bir de peynirin çok yağsız ise bu da sonucu etkileyebilir.Sen yine denersen bana haber ver oldu mu Nazlı'cığım?Çok istiyorum iyi sonuç almanı.Sonucu detaylı anlattığın için teşekkür ederim.İnşallah ikinci denemen iyi olur.

11 Şubat, 2008  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa