21 Şubat 2008

HAŞHAŞLI CEVİZLİ RULO



Biraz önce Antalya'dan içi taptaze sebzelerle dolu bir koli geldi evimize.aslında bu hiç yabancı olmadığımız bir durum bizim için.Kayınvalidem ve kayınpederim İstanbul'da sevdiğim mandalinalardan (clemantin) bulamadığımı bildikleri için neredeyse kış boyunca koli koli mandalina portakal gönderirler.Tabii yanında mis gibi Antalya sebzeleri...
Bugün gelen kolideki yeşilliklerin arasından,bir saklama kabının içinden bu harika rulolar çıktı.Ben bu tarifin tahinlisini yapardım,haşhaşlısını ilk kez biraz önce yedim ve tadına BAYILDIM.Hemen annemi arayıp tarifini aldım.Sizler tarifi okurken ben mutfağa girmiş kısır yapıyor olacağım.Hem de mis gibi Antalya yeşillikleriyle:)

MALZEMELER
  • 2 tane yufka
  • haşhaş
  • zeytin yağı
  • ceviz
  • şeker
  • 1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI

Yufkanın üzerine zeytinyağıyla inceltilmiş haşhaş bolca sürülür.Üzerine ceviz ve şeker serpilir.İkinci yufka bu karışımın üzerine serilir.Aynı şekilde haşhaş sürülür,ceviz ve şeker serpilir.yufka dikkatlice rulo yapılır ve bıçak yardımıyla kesilir.Fırın tepsisine dizilip,yumurta sarısı sürülür.Eğer varsa haşhaş tohumu serpilir.180C fırında pişirilir.

*Malzemeler için yufka dışında ölçü veremiyorum.Kayınvalidem göz kararı yapmış.Eğer ben yaparsam sizler için ölçülendirmeye çalışacağım.

Afiyet şeker olsun...

Etiketler:

13 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyorlar,ellerinize saglik.

22 Şubat, 2008  
Blogger ev perisi;) dedi ki...

Çok şahane gözüküyorlar canım, ellerine sağlık...
Biz kütahya'lılar bayılırız, haşhaşlı ve tahinli çörek ve börekler...
muhabbetle..

25 Şubat, 2008  
Blogger yemek dedi ki...

Beyhan, çok şanslısın! Keşke bana da memleketten koliler gelse, şöyle baklava, Antep fıstığı, bastık filan.:) Sayfanda hayal kurmaya müsade var mı?:) Biraz daldım da.:)
Cevzli rulolar nefis, size afiyet olsun.
Selamlar...

25 Şubat, 2008  
Anonymous Adsız dedi ki...

Afiyet olsun Beyhancığım. Bu ruloyu açarak tahinli olarak yapıyoruz çok beğeniliyor.Kısır vazgeçilmez yiyeceğim. Göbek marul, turşu ah ahhh ne güzel olur. İyi bir hafta diliyorum canım.

25 Şubat, 2008  
Blogger NuR dedi ki...

Canım, afiyetle,sağlıkla yiyin, ne mutlu sana...Senin ruloyu tahinli yaparım ben de, eşim kuru baklava gibi oluyor diyor, bayatlamadan durmasıda çok güzel.
Ellerine sağlık canım, kısır bitti mi.....
Sevgiyle kal

28 Şubat, 2008  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Beyhan tatlım,bu nasıl bir lezzet ve görüntü böyle..))Bayıldım ben bu rulolara canım..Hem haşhaşlı hm cevizli olması itibariyle tam benlikler..))O güzel ellerine sağlık bitanem..)

Kocaman öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..

29 Şubat, 2008  
Blogger akçahan dedi ki...

Çok harika görünüyor Beyhan, afiyetler olsun.

01 Mart, 2008  
Blogger MMO dedi ki...

Beyhancım,
Akşam akşam iştahım açıldı valla. :) Ellerine sağlık..
Bayılırım tahinli şeylere..Bunun içine şeker koymadan da yapabiliriz değil mi?
Sevgiler :)

03 Mart, 2008  
Blogger Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

İçinde ceviz olduğuna göre kesin çok güzel olmuştur canım ellerine sağlık.
Sevgiler…

05 Mart, 2008  
Blogger Tuhfe dedi ki...

Bu lezzete hayır demek imkansız!

Sevgiler.

18 Mart, 2008  
Anonymous Adsız dedi ki...

birşey soracağım. Bizde de yapılır bu ama hamuru özel olarak yoğurulu. ben hamurunu yoğuramayacağımı düşündüğüm için hiç denemedim ama marketten aldığımız yufkayla olduğunu bilmiyodum. Tam belirtmemişsiniz ama bu bildiğimiz hazır yufka mı?

02 Mayıs, 2008  
Blogger Beyhan dedi ki...

Evet bu bildiğimiz hazır yufka.

02 Mayıs, 2008  
Anonymous Adsız dedi ki...

Mrb arkadasım, çok guzel bir site olmus Başarılarının devamını dilerim..
Benim sitemede beklerim ayrıca uye olursan beni daha da mutlu edersin :) www.anindayorum.com
Hoşçakal...

30 Mayıs, 2008  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa