05 Ekim 2008

MACAR POĞAÇALARI



Aslında mutfak keyfim aynen devam etti;ama tariflerimi sizlerle paylaşamadım.Bazılarının fotoğrafını çektim,bazılarına üşendim.Fotoğrafını çektiklerimi sırasıyla ekleyeceğim sayfama.
Macar poğaçalarını Home tv de,bir programda yaptılar.Ölçüler oldukça fazlaydı çünkü program bir pastanenin mutfağından yapılıyordu.Kilolarca yağ,kilolarca un,bol miktarda yumurta ve haşlanmış patetes kullanılıyordu.Poğaçaların gerçekten lezzetli olduğu ,tepsiler fırından çıkınca belli oldu.Kesinlikle denemeliyim dedim ve genelde mayalı hamurlarda kullandığım ölçülerden yola çıkarak bu poğaçaları ölçülendirdim.Sonuç gerçekten mükemmeldi.Haşlanmış patetesin verdiği yumuşaklığı ve lezzeti anlamak için lütfen tarifi deneyin.Eminim PAMUK POĞAÇADA olduğu gibi güzel yorumlar alacağım.



MALZEMELER
  • 3 yumurta sarısı,ikisi içine biri üstüne (oda sıcaklığında)

  • 2 tane haşlanmış patates

  • 6 yemek kaşığı yumuşak tereyağ (ben 3 kaşık margarin 3 kaşık tereyağ kullandım)

  • 2 yemek kaşığı tozşeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1/2 paketten biraz fazla yaş maya

  • 1/2 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)

  • Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI

Haşlanan patatesi çatalla iyice ezin.Un hariç bütün malzemeleri karıştırın.Yavaş yavaş un ekleyip,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.Hamuru güzelce sarıp kabarmasını bekleyin.(Hamurun içine patates karıştırdığımız için diğer mayalı hamurlar gibi,iki katı kadar kabarmayacaktır.)Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin.180C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


**Yaş mayayı hamura karıştırmadan önce eritip kabartmıyoruz.Direkt hamura karıştırıyoruz.Böylece hamur,haşlanmış patatesin ılıklığı sayesinde kabaracak.


**Patateslerin orta boy olması gerekiyor.Eğer çok büyük iki patatesten yaparsanız,hamurun içine girecek un miktarı azalacağından poğaçaların pişerken fazla kabarmamalarına sebep olacaktır.


Afiyet olsun.

Etiketler:

10 Yorum:

Blogger Tuba dedi ki...

Ohhh nihayet, mis gibi pogaca ile geldin. Bak ben de aninda seni farkettim:) Tesekkurler Beyhan'cigim.

06 Ekim, 2008  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba beyhancım ,
bayramın kutlu olsun.Poğaçalar nefis görünüyor.Senin tariflerinden eminim.Otlu peynirli poğaça bizim mutfağın vazgeçilmezi oldu mesela.Bunu da en kısa zamanda deneyeceğim.
Sevgilerimle...

07 Ekim, 2008  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Canım,gecikmeli olarak bayramını kutlayıp,yanaklarından öpüyorum..

Yeni şablonun çok güzel olmuş..İyi günlerde güzel paylaşımlarda kullan..Poğaçaların ise pek nefis görünüyorlar..Ellerine sağlık..


Sevgilerle..

07 Ekim, 2008  
Blogger Tijen dedi ki...

Nasıl yani Macaristan'dan poğaça mı ithal ettin? Alemsin Beyhan yani!

10 Ekim, 2008  
Anonymous Adsız dedi ki...

Cok sahane olmus pogacalar, ellerine saglik. Sevgiler.

12 Ekim, 2008  
Anonymous Adsız dedi ki...

Bu yorum yazar tarafından silindi.

21 Aralık, 2008  
Blogger Unknown dedi ki...

Merhaba Beyhan Bey,
Pogacalar nefis gorunuyor ellerinize saglik. Ben blog dunyasinda yeniyim. Sizden ricam beni linkler listemenize eklemeniz.
Papatya'nin Mutfagi
http://www.yemekbul.co.uk/blog
Tesekkurler,
Songul

02 Nisan, 2009  
Blogger Unknown dedi ki...

Merhaba Beyhan Bey,
Pogacalar nefis gorunuyor ellerinize saglik. Ben blog dunyasinda yeniyim. Sizden ricam beni linkler listemenize eklemeniz.
Papatya'nin Mutfagi
http://www.yemekbul.co.uk/blog
Tesekkurler,
Songul

02 Nisan, 2009  
Blogger Unknown dedi ki...

Merhaba Beyhan Bey,
Pogacalar nefis gorunuyor ellerinize saglik. Ben blog dunyasinda yeniyim. Sizden ricam beni linkler listenize eklemeniz.
Papatya'nin Mutfagi
http://www.yemekbul.co.uk/blog
Tesekkurler,
Songul

02 Nisan, 2009  
Anonymous esra dedi ki...

ben denedim fakat çok yağlı oldu. 6 yk tereyağ tahminen kaç gr geliyor acaba? yağlı olmasına rağmen çok lezzetliydi. tarif için teşekkürler.

09 Haziran, 2009  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa