30 Ekim 2009

FRAMBUAZLI CHEESCAKE



Bu hafif cheesecakeki periler mutfakta adlı bir siteden bulmuştum.Süzme yoğurt ve az miktarda labne peynir kullanılması hoşuma gitti,daha denemeden hafif olacağını anlamıştım.Öyle de oldu gerçekten.Tarif vişneliydi ben frambuazlı yaptım.Kaç kere yaptım hatırlamıyorum bile.Çoğunlukla üzerine hiç sos eklemeden yapıyorum.Soslu da sossuz da harika oluyor.Tarifte hiç sorun yaşamıyorum ve hepinize tavsiye ediyorum.

Periler mutfakta adlı siteden aynen aktarıyorum.

MALZEMELER

2 paket Eti Burçak Bisküvi
2 çorba kaşığı erimiş tereyağ (kıvam için biraz da süt kullandım)
2 çorba kaşığı hindistancevizi
1 kutu labne peyniri
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
3 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI

Bisküvileri blendırda ezip, hindistancevizi, erimiş tereyağ ve sütle karıştırıp biraz katı bir hamur elde ediyor ve bunu kelepçeli bir kalıbın dibine ve yanlarına yayıyoruz. Kalıba bastırdığımız taban hamurumuzu buzdolabına kaldırıyoruz.
Diğer yanda bir karıştırma kabına labne peynirini alıp pürüzsüz hal alana kadar mikserle iyice çırpıyoruz. Üzerine süzme yoğurdu ve tozşekeri ilave edip, şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Unu ve limon rendesini de ekleyip biraz çırptıktan sonra yumurtaları teker teker ilave edip fazla köpürtmeden karıştırıyoruz. Daha sonra buzdolabından kalıbımızı çıkarıp tabanın üzerine bu karışımı döküyoruz. Fırını 165 dereceye ısıttıktan sonra fırın tepsimize biraz su döküyoruz ve kalıbımızı bu suyun üzerine oturtuyoruz. Bunu yapmadan önce kelepçeli kalıbın dışını alüminyum folyoyla sarmalıyız ki kalıbın kenarlarından su girmesin. Bu şekilde cheesecake hafifçe kızarmaya başlayana dek, yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz ve fırını kapatıp, kapağını açmadan cheesecake’i içinde soğutuyoruz.
FRAMBUAZ SOSU:Bir su bardağı frambuaz suyunun içine(dondurulmuş paket frambuaz kullandım.frambuazları süzdürdüm ve o suyu kullandım.) tanelerinden de koyup bir yemek kaşığı kadar nişasta ekleyip kaynatıyorum.Ilıyınca cheesecakekin üzerine döküp kalıbıyla dolaba kaldırıyorum.Dolapta ne kadar beklerse okadar güzel oluyor.En az bir gece beklemeli.Ben 3. gün tadına doyamıyorum:)
Her türlü reçel ya da marmelattan sos yapmak mümkün.Biraz sulandırıp direk keke dökülebilir.

EKLEME: Ben genelde küçük kelepçeli kalıbımı kullanıyorum ve bu ölçü tam geliyor. Standart boy kelepçeli kalıplar için bu ölçünün iki katını yaparsanız cheesecake'inizin yüksekliği daha iyi olur.

Etiketler:

8 Yorum:

Blogger NuR dedi ki...

Sevgili Beyhan, mayhoş mayhoş ne güzel...çok sevdiğim bir taddır:) ellerine sağlık canım. Afiyet olsun
Sevgiyle kal

03 Kasım, 2009  
Blogger ev perisi;) dedi ki...

Bayıldığım tatlardan ellerine sağlık canım...

06 Kasım, 2009  
Blogger NAZLICA dedi ki...

Sevgili Beyhan; Çok severim Cheescake'i. Bir kez yaptım tam bir faciaydı, bir daha da denemedim. Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor. Senin tarifinle tekrar denesemmi diye tarifi bir yere kaydediyorum. Sevgiyle canım.

10 Kasım, 2009  
Blogger Esradan dedi ki...

harika görünüyor,ellerinize sağlık,
sevgiler
Bildiklerini Saatin Gibi Kullan; Kendine Sakla. Herkezin ortasında Sık Sık Çıkarıp Caka Satma. ( Chesterfield )

13 Kasım, 2009  
Blogger Eda dedi ki...

Merhaba sitenizi cok begendim tarifinizi yapacagim ama benim 2 kalibim var biri 26 digeri 28 cm.Bu tarifin kalibi kac cm acaba?

24 Aralık, 2009  
Blogger Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik nefis görünüyor sevgiler

26 Aralık, 2009  
Blogger NuR dedi ki...

Sevgili Beyhan, ailen, sevdiklerin sevenlerinle, sağlıklı, huzur-mutluluk, bolluk-bereket dolu nice yıllar diliyorum.
Sevgiyle kal

31 Aralık, 2009  
Blogger selin dedi ki...

Cheescake süper olmuş ellerinize sağlık...

20 Ocak, 2010  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa