22 Kasım 2013

MAYALI ALMAN PASTASI




Pastanelere girdigimde ilk gözüme carpan,Alman pastasi olur.Üstü cikolata sosu kaplidir bazilarinin, ic kremasi da kakaoludur. Ama bizim tercihimiz, beyaz kremali olani.Yapildigi gün tüketmekte fayda var zira mayali oldugu icin ertesi gun biraz bayatliyor.

MALZEMELER
-2 Adet Yumurta
-3 kaşık yoğurt
-100 gr.erimis tereyag ya da margarin
-1 cay bardagi toz şeker
-1 tatli kaşığı mahlep
-5 su bardagi un
-1 paket instant maya
-ilik su

KREMA MALZEMELERI
-3 Su bardagi süt
-1 cay bardagi şeker
-4 yemek kasigi un
-1 yemek kasigi tereyağ
-1 yumurta sarisi
-vanilya

Hamur malzemelerini goz karari ilik su ile yoğurun.Yumusakligi kulak memesi kıvamında olmali.Hamur iki kati kadar kabarinca mandalina buyuklugunde bezeler yapip tepsiye yerlestirin. 180 derecede uzeri hafif pembelesene kadar pisirin.
Hamur mayalanirken krema malzemelerini iyice çırpın ve koyulassna kasar pisirin ve soğumaya bırakın. 
Pisen ve soguyan pastalari yarisindan kesip dolu dolu bir tatli kaşığı krema koyup kapatın. Uzerlerine suzek yardimiyla pudra sekeri serpin.
Afiyet olsun...

* Hamurun özelliği,az sekerli olmasi ama cok sekerli sevenler miktari artirabilirler.

Etiketler:

2 Yorum:

Blogger ev perisi;) dedi ki...

harika gözüküyo...;)

30 Kasım, 2013  
Blogger Lezzet Taneleri dedi ki...

Merhaba bende lezzet taneleri sızı İlk olarak Deryanın Dünyası nda gördüm ve tarıflerı níže bayıldım takıp olmak istiyorum bana da bekliyorum

06 Haziran, 2015  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa