MAYALI ALMAN PASTASI
Pastanelere girdigimde ilk gözüme carpan,Alman pastasi olur.Üstü cikolata sosu kaplidir bazilarinin, ic kremasi da kakaoludur. Ama bizim tercihimiz, beyaz kremali olani.Yapildigi gün tüketmekte fayda var zira mayali oldugu icin ertesi gun biraz bayatliyor.
MALZEMELER
-2 Adet Yumurta
-3 kaşık yoğurt
-100 gr.erimis tereyag ya da margarin
-1 cay bardagi toz şeker
-1 tatli kaşığı mahlep
-5 su bardagi un
-1 paket instant maya
-ilik su
KREMA MALZEMELERI
-3 Su bardagi süt
-1 cay bardagi şeker
-4 yemek kasigi un
-1 yemek kasigi tereyağ
-1 yumurta sarisi
-vanilya
Hamur malzemelerini goz karari ilik su ile yoğurun.Yumusakligi kulak memesi kıvamında olmali.Hamur iki kati kadar kabarinca mandalina buyuklugunde bezeler yapip tepsiye yerlestirin. 180 derecede uzeri hafif pembelesene kadar pisirin.
Hamur mayalanirken krema malzemelerini iyice çırpın ve koyulassna kasar pisirin ve soğumaya bırakın.
Pisen ve soguyan pastalari yarisindan kesip dolu dolu bir tatli kaşığı krema koyup kapatın. Uzerlerine suzek yardimiyla pudra sekeri serpin.
Afiyet olsun...
* Hamurun özelliği,az sekerli olmasi ama cok sekerli sevenler miktari artirabilirler.
Etiketler: PASTALAR
2 Yorum:
harika gözüküyo...;)
Merhaba bende lezzet taneleri sızı İlk olarak Deryanın Dünyası nda gördüm ve tarıflerı níže bayıldım takıp olmak istiyorum bana da bekliyorum
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa