26 Şubat 2018

EV YOGURDU





Klasik yogurt tarifi... Hepimiz biliyoruz ama; Derin'le Deren bilmiyor 😊 Tarif burda dursun, onlara lazım olur ilerde...

3lt ısınmış süt
3 yemek kaşığı süzme yogurt
Yogurdu ezecek kadar ılık süt (1/2 çay bardağı kadar)



3 lt süte, sütle çırpılmış yogurdu ekleyip, iyice karıştırın ve üstünü bir sofrabezi ya da battaniye ile sarın. Bu arada; kapak yerine bir süzgeç kapatirsaniz yogurdunuz mayalanirken buharı dışarı vereceği için daha güzel mayalanır.
3-4 saat yerinden hiç oynatmadan mayalanmaya bıraktığınız yogurdun üstünü açıp yerinde biraz sogumaya bırakın. Daha sonra yavaşça buz dolabına kaldırın ve tam bir gun hiç dokunmayın. Annem; "yogurt yaşına girsin" der bu bir gün dolapta bekletme işlemine. Dolapta bir gun bekletilen yogurt daha sert bır dokuya sahip olacaktir.
Afiyet olsun...
 *Yogurt mayaladığım sütle ilgili  post yakında...


1 Yorum:

Anonymous Anonim dedi ki...

Mrb 5 temmuz 8 temmuz antalyaya gelicem yalvacliyim musaitseniz goruselim. Sizi yemek blogundan yapip ediyorum
.

03 Temmuz, 2018  

Yorum Gönderme

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa