20 Kasım 2005

Kuru Biber Kızartması
















Bu tarifi,canım kadar çok sevdiğim Melek Ablamdan aldım.Onun kadar güzel yapabildim mi bilmiyorum.
Bu kızartma hemen hemen her evde bulunan kuru biberlerden yapılıyor.Kuru biberleri önce bol suyla güzelce yıkayın.Bir tencereye suyun içine biberleri koyup iyice haşlayın.Bunlar biberlerin haşlanmış halleri.

Haşlanan biberleri delikli kepçeyle bir tabağa alın.Bir adet kuru soğanı piyazlık doğrayıp,tavada kızartın.Bir tatlı kaşığı salçayı,biberleri ve yarım çay bardağı suyuda ekleyip güzelce pişirin.Biraz sulu olmasında fayda var.Biberler biraz ılınınca içine sarımsaklı yoğurdu ekleyin.Normal bir biber kızartmasından çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.Afiyet olsun.

Etiketler:

8 Yorum:

Anonymous ev perisi dedi ki...

Sevgili Beyhan! inanırmısın bilmem ben çok severim bu türlü kuru kızartmalarını! malatya'da kaldığım yıllarda; özelliklede Urfa ve Maraştan almış olduğumuz; domates, biber, kabak, patlıcan kuruları vazgeçilmezlerimizdendi! ayrıca sabah kahvaltılarındada süper olur! afiyet olsun...

11 Aralık, 2005  
Anonymous burcu dedi ki...

Ben biber ağzıma sürmem ama ailedeki diğer üyelerin bayılacaklarından eminim :) Ellerinize sağlık :)

11 Aralık, 2005  
Anonymous isimsiz dedi ki...

Sevgili Beyhan, Cumartesi gunu Turk Bakkala gittim. Kuru patlican, biber, kabak ve bamya gelmisti. Hepsinden aldim. Harika oluyor bu kuru sebzelerden kizartmalar. Ben de karisik kizartma yapicam hafta sonu icin:)

11 Aralık, 2005  
Anonymous Beyhan dedi ki...

Ev perisi,Burcu ve isimsiz yorum yazan arkadaşım,üçünüze de yorumlarınız için teşekkür ederim .Sayenizde patlıcan ve kabağı da deneyeceğim.

11 Aralık, 2005  
Anonymous Neşe dedi ki...

Beyhancığım ellerine sağlık nefis gözüküyor bende domates kurusunu tavsiye ediyorum harika oluyor hoşçakal

11 Aralık, 2005  
Anonymous Beyhan dedi ki...

Sağol Neşecim kuru domatesi de aynı kuru biber gibi mi kızartıyoruz?Hiç denemedim de :)

11 Aralık, 2005  
Anonymous Binnur dedi ki...

Beyhancim, gecen gun ismimi yazmayi unutmusum:)Turk bakkala gidip de kuru sebzeleri alan bendim:))

11 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Harika bir tarif yaptim yedim harika bir tadi var cok tesekkurler

09 Haziran, 2011  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa