Kuru Biber Kızartması
Bu tarifi,canım kadar çok sevdiğim Melek Ablamdan aldım.Onun kadar güzel yapabildim mi bilmiyorum.
Bu kızartma hemen hemen her evde bulunan kuru biberlerden yapılıyor.Kuru biberleri önce bol suyla güzelce yıkayın.Bir tencereye suyun içine biberleri koyup iyice haşlayın.Bunlar biberlerin haşlanmış halleri.
Haşlanan biberleri delikli kepçeyle bir tabağa alın.Bir adet kuru soğanı piyazlık doğrayıp,tavada kızartın.Bir tatlı kaşığı salçayı,biberleri ve yarım çay bardağı suyuda ekleyip güzelce pişirin.Biraz sulu olmasında fayda var.Biberler biraz ılınınca içine sarımsaklı yoğurdu ekleyin.Normal bir biber kızartmasından çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.Afiyet olsun.
Etiketler: KIZARTMALAR
8 Yorum:
Sevgili Beyhan! inanırmısın bilmem ben çok severim bu türlü kuru kızartmalarını! malatya'da kaldığım yıllarda; özelliklede Urfa ve Maraştan almış olduğumuz; domates, biber, kabak, patlıcan kuruları vazgeçilmezlerimizdendi! ayrıca sabah kahvaltılarındada süper olur! afiyet olsun...
Ben biber ağzıma sürmem ama ailedeki diğer üyelerin bayılacaklarından eminim :) Ellerinize sağlık :)
Sevgili Beyhan, Cumartesi gunu Turk Bakkala gittim. Kuru patlican, biber, kabak ve bamya gelmisti. Hepsinden aldim. Harika oluyor bu kuru sebzelerden kizartmalar. Ben de karisik kizartma yapicam hafta sonu icin:)
Ev perisi,Burcu ve isimsiz yorum yazan arkadaşım,üçünüze de yorumlarınız için teşekkür ederim .Sayenizde patlıcan ve kabağı da deneyeceğim.
Beyhancığım ellerine sağlık nefis gözüküyor bende domates kurusunu tavsiye ediyorum harika oluyor hoşçakal
Sağol Neşecim kuru domatesi de aynı kuru biber gibi mi kızartıyoruz?Hiç denemedim de :)
Beyhancim, gecen gun ismimi yazmayi unutmusum:)Turk bakkala gidip de kuru sebzeleri alan bendim:))
Harika bir tarif yaptim yedim harika bir tadi var cok tesekkurler
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa