Barbunya
Yazın aldığım barbunyaları,dondurucuya koymuştum.3 Kg alıp,temizledikten sonra dört poşete koyup kaldırdım.Cinsi o kadar güzelmiş ki çok çabuk pişti.
MALZEMELER
750 gr barbunya
1 Büyük baş soğan
2 Diş sarımsak
1 Havuç
3 Sivri biber
1/2 Kaşık biber salçası
1/2 Kaşık domates salçası
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Soğan,sarımsak,havuç ve biberi zeytinyağında kavurun.Sonra sırasıyla salçayı ve barbunyaları ekleyin.Barbunyanın üstünü örtecek kadar su koyun ve barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.
Etiketler: ZEYTİNYAĞLILAR
2 Yorum:
Senin verdiğin bu tarifler hem pratik ve nefis.Hariklar yaratıyoruz.Ellerine sağlık canım benim.
Banrbunyaya da bayılırım. Yazın böyle soğuk soğuk ne güzel yenir. Dondurucaya annem koydu mu hatırlamıyorum ama demek güzel oluyo :) Ellerinize sağlık...
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa