08 Aralık 2005

Barbunya
















Yazın aldığım barbunyaları,dondurucuya koymuştum.3 Kg alıp,temizledikten sonra dört poşete koyup kaldırdım.Cinsi o kadar güzelmiş ki çok çabuk pişti.

MALZEMELER
750 gr barbunya
1 Büyük baş soğan
2 Diş sarımsak
1 Havuç
3 Sivri biber
1/2 Kaşık biber salçası
1/2 Kaşık domates salçası
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
Tuz

HAZIRLANIŞI
Soğan,sarımsak,havuç ve biberi zeytinyağında kavurun.Sonra sırasıyla salçayı ve barbunyaları ekleyin.Barbunyanın üstünü örtecek kadar su koyun ve barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.

Etiketler:

2 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Senin verdiğin bu tarifler hem pratik ve nefis.Hariklar yaratıyoruz.Ellerine sağlık canım benim.

12 Aralık, 2005  
Anonymous Adsız dedi ki...

Banrbunyaya da bayılırım. Yazın böyle soğuk soğuk ne güzel yenir. Dondurucaya annem koydu mu hatırlamıyorum ama demek güzel oluyo :) Ellerinize sağlık...

12 Aralık, 2005  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa