15 Şubat 2006

ZEYTİNYAĞLI BAKLA



MALZEMELER

750 Gr. bakla
2 Adet kuru soğan
1 Sap taze sarımsak (yoksa 1 diş sarımsak)
7-8 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı domates salçası
1/2 Demet dereotu
1.5 Su bardağı su
1 Adet kesme şeker
Tuz

HAZIRLANIŞI

Düdüklünün içinde,ufak ufak doğradığınız soğan ve sarımsakları zeytinyağıyla kavurun.Salçayı ekleyip bir süre daha kavurmaya devam edin.(salça kullanımı isteğinize bağlı) Temizlenmiş ve doğranmış baklaları,şekeri,istediğiniz miktarda dereotunu ve tuzu ekleyip 1.5 su bardağı suyu koyup,düdüklünün kapağını kapatın.Pişirdiğiniz baklayı servis tabağına koyduktan sonra sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla servis yapınız.

Arzu ederseniz bu yemeği tencerede de yapabilirsiniz .Bu durumda yemeğin pişme süresi uzayacaktır.Afiyet olsun...

Etiketler:

16 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancım eline sağlık yemeklerde mutlaka bir zeytinyağlı bulundurma adetim vardır.O bakımdan bugün menüe zeytinyağlı bakla var .teşekkürler arkadaşım beni düşünmekten kurtardın.Çokkk öpüyorummmm:))))
www.onebenbirsey.blogspot.com

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancığım ben baklayı hiç sevmezdim.Abla Sultan hamileliğinde canı çok isterdi.Annem çok yaptı.Ben de o zamana kadar ağzıma sürmezdim.Şimdi çok seviyorum.İnci tanem bile çok seviyor.Dereotuyla mükemmel oluyor.Ellerine sağlık.Beyhancığım gerçekten çok şanslıyız.Bütün kardeşlerin burada olmasının çok büyük avantajları var.Keşke sizde hep beraber olsaydınız.Ama sağlıklı olunda ayrı olun ne yapalım.Seni Seviyorum.(Unutmadan yarın Ablamlar,Neşeler. Nazolar çoluk çocuk hep beraber Ilgaza gidiyoruz.Senin için de kayacağım BYE)

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Afiyet olsun Candan'cım.Ben de zeytinyağlı yemeklere daha düşkünüm.Öpüyorum:))

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Nefis'cim yengem yapar da yenmez mi?İnci taneni sevsinler:))))
Ne o bakıyorumda Ankara'da kara doyamamışsınız:))) Güle güle gidin dönün canlarım.

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

selamlar 4. KÜLTÜREL HEDİYELİK EŞYA TASARIM YARIŞMASI ile ilgili bir duyuru koydum bloguma ilgilenirseniz bi bakın derim.
sevgiler bye

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

tariflerin cok güzel insanın canını istediyor tarifler kadar tabak altındaki dantel modellerinde güzel onları bizlerle paylaşırsan seviniriz

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba,
annenizin yaptigi pisi tarifini cok merak ettim yazabilimisiniz?

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancım neredesin arkadaşım çok merak ettim :)))Çok öpüyorum
www.onebenbirsey.blogspot.com

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Elvan birazdan bakacağım bloğuna.

Sevgili Cisil,tarifleri beğenmene sevindim.Tabakların altındaki modelleri ilerleyen zamanlarda paşlaşacağım.sevgiler...

İsimsiz arkadaşım yakın zamanda pişi yapmayı düşünüyorum.Yaptığım gün koyacağım bloğa:)

Candan'cım merak etme arkadaşım iyiyim ben,öpüyorummm....

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

harika görünüyor...ellerine sağlık şekercim:)

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba denemeyazısı

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Bakla harika gözüküyo da bizimkiler sevmiyo...
Aşure de enfes ellerine sağlık Beyhancığım...
Öpüyorum...
Ha nerelerdesin bu arada?

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Şimdi baklayı ben nerden bulcam yaaaa.

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Afiyet olsun, ben de severim baklayı ama bizim evde tek başına yemem gerekir ne yazık ki, o yüzden de sık yapamam.Sevgiler.

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

ne haber arkadaşım :)))

24 Şubat, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sinemcik,Ev perisi,Göznuru,Akçahan ve Candan yorrumlarınız için hepinize teşekkür ederim.
Sevgili göznuru,bakla şu sıralar pazarlarda bolca bulunuyor.Vaktini geçirmeden yap istersen:))

24 Şubat, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa