01 Mart 2006

ŞEKERLİ KOLAY KURABİYE



Adından da anlaşıldığı gibi,çok kolay bir pasta.Misafiriniz için çay demlenirken,hemen yuvarlayıp fırına sürebilirsiniz.Bu ölçülerden yaklaşık 11-12 adet pasta çıkıyor.Arzu ederseniz iki ölçüden yapabilirsiniz.Hemen malzemelere geçelim.

MALZEMELER
  • 2 Adet yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek)
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Çay bardağı yoğurt (taze yoğurt)
  • 1.5 Çay bardağı şeker
  • 1 Portakal kabuğu rendesi
  • 1/2 Paket vanilya
  • 1/2 Paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri çukur bir kabın içinde çırpın.Bu karışıma sırasıyla,yağ,yoğurt ve portakal kabuklarını ekleyin.Bir süre daha çırpın.Un,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip hamuru kulak memesi kıvamına getirinceye kadar elinizle yoğurun.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.Ayırdığımız yumurta sarısının içine bir tatlı kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip pastaların üzerlerine sürün.(sıvı yağ parlaklık veriyor) Pastaların üzerlerine fındık veya ceviz batırarak,önceden ısınmış 180C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet şeker olsun:))


Etiketler:

24 Yorum:

Blogger nsevil dedi ki...

teşekkürler.hemen not ettim..

02 Mart, 2006  
Blogger Pinar dedi ki...

Anneannemin kurabiyelerine benzemis, cok guzel gorunuyorlar. Ellerinize saglik. :)

02 Mart, 2006  
Anonymous Beyhan dedi ki...

Not etmene sevindim Nagihan'cım,Afiyet olsun.

Sevgili Pınar,bu pastayı bize annem yapardı hep.Anneannenizin tarifi de aynıdır belki.Yorum için teşekkürler

02 Mart, 2006  
Anonymous Tülin dedi ki...

Beyhan'cığım kurabiyeler süper görünüyor ellerine sağlık. Fındıkların bir kısmını dövüp içine katmayı dene bak güzel olacak.

02 Mart, 2006  
Anonymous Beyhan dedi ki...

Evet Tülin'cim zaman zaman dövülmüş fındık veya ceviz koyuyorum hamurun içine.Gerçekten güzel oluyor.Ama bu şekilde de güzel oluyor,zaten portakal kabuğu tek başına harikalar yaratıyor,öpüyorum:))

02 Mart, 2006  
Blogger Merail dedi ki...

Sevgili beyhan,
siteni bugun kesfettim,pastan cok leziz gozukuyor,ellerine saglik.Kolay pastanda kullandigin yogurt yerine sut kullanilabilinir mi?benim yasadigim ulkeden dolayi yogurt bulmam imkansiz gibi bir sey..
sevgiler

02 Mart, 2006  
Anonymous Beyhan dedi ki...

Hoşgeldin Merail.Yoğurt bulman imkansızsa süt kullanabilirsin.Tadında çok fark olacağını zannetmiyorum.Çünkü ben kek yaparken süt yoksa yoğurt,yoğurt yoksa süt kullanırım.Bu pastanın da malzemeleri dikkat edersen kek malzemelerine benziyor.Tek farkı kekten daha katı bir hamur olması.

02 Mart, 2006  
Blogger Merail dedi ki...

Beyhan tesekur ederim bilgi icin ve blog'uma biraktigin notun icin.tarif okuyunca keke benziyor diye dusunmustum..genede teyt edeyim dedim.:)
tekrar gorusmek uzere
sevgiler

02 Mart, 2006  
Anonymous Beyhan dedi ki...

Evet Meral okuyunca anlamışsın zaten tarifin keke benzediğini:))
Görüşmek üzere...

02 Mart, 2006  
Blogger Burcu dedi ki...

Biz çok yaparız bu kurabiyelerden. Çaya batırık yemeye bayılırım. :))Ellerine sağlık Beyhancımmm :)

02 Mart, 2006  
Blogger Sofram dedi ki...

Merhaba Beyhan,
Ziyaretin icin tesekkurler sizin gibi guler yuzlu insanlarin siteme gelmis olmasindan dolayi cok mutluyum. Tabiki beni ekleyebilirsin , bende seni ekleyecegim. Bu arada kurakiyelere bayilirim, cok guzel gorunuyorlar tarifini denemeliyim. Sevgiler..

02 Mart, 2006  
Anonymous Beyhan dedi ki...

Burcu'cum damak zevklerimiz benziyor birbirine demekki:))Senin böreğini de ben çok beğenmiştim:))

Ben de sana teşekkür ederim sevgili sofra,seni ekledim bile linklerime:))

03 Mart, 2006  
Anonymous candan dedi ki...

Beyhancım merhaba çok güzel pratik bir tarife benziyor ellerine sağlık sana daha önce sorduğum miyoki tarifini evcilkedi.blogspot.comda bulabilirsin .ÇOkkk öpüyorum:)))

03 Mart, 2006  
Anonymous Beyhan dedi ki...

Evet Candan'cım ben geçen gün bloglarda gezerken gördüm o tarifi.Hemen sana müjdeleyecektim ki senin yorumunu gördüm:)))
Teşekkürler yorumun için,öpüyorumm...

03 Mart, 2006  
Blogger manolya dedi ki...

Kaçgündür sitene girip çikiyordum yorum birakmadan. Bugün hazirlikli geldim, tokum. Simdi de canim kurabiye istedi. Aslinda aklim hala bakla ve makarnada. Neyse, eline saglik, ben kaçiyorum.
Sevgiler

03 Mart, 2006  
Anonymous Beyhan dedi ki...

Manolya'cım,öyle güzel bir yorum yazmışsın ki yüzümü güldürdün okurken.Çok sağol.Yaptıklarımı beğenmeniz çok sevindiriyor beni:))

03 Mart, 2006  
Blogger evperisi dedi ki...

Beyhancığım sitenin yeni şekli daha bir güzel olmuş canım güle güle kullan!
Pratik tarifler yine süperrrrrrrrrrr...
Ellerine sağlık...
Neşeli hafta sonları...

04 Mart, 2006  
Anonymous Gulipek dedi ki...

Pastanin tarifini print edip mutfak dolabimin ustune yapistirdim. 1-2 gune kadar tamamdir.
Pi$ileri getiren komsumuz bu kurabiyelerden de yapardi ve butun apartman mis gibi kokardi. Ama bana pek nasip olmazdi bu kurabiyeler. Sadece 1-2 kere yiyebilmistim. Acisini cikaracagim.

06 Mart, 2006  
Anonymous Beyhan dedi ki...

Sağol Şükran'cım,gerçekten de çok pratik bir tarif.

Gülipek'cim çok sevindim tarifin çıktısını almana.Umarım beğenirsin yapınca.Mutlaka sonucu bildir oldu mu?
Gülipek sizin komşu annem olmasın:)))

07 Mart, 2006  
Anonymous Gulipek dedi ki...

Komsumun kizi olsa mumkun diyecegim ama iki tane oglu vardi. Bursa`daydik o zaman.

08 Mart, 2006  
Anonymous Gulipek dedi ki...

Kurabiyeleri yapali 10 gun oluyor ama hastalikti saglikti derken firsat bulup da yazamadim. Kurabiyeler cok guzel oldu. Ben uzerlerine yarim ceviz koydum ve yagli yumurta sarisini cevizlerin de uzerine surdum, cok guzel gorunduler. Ancak bir dahaki sefere biraz daha seker koymayi deneyecegim. Sence de uygun mu?

21 Mart, 2006  
Anonymous Beyhan dedi ki...

Geçmiş olsun Gülipek,umarım daha iyisindir.Sonucu bildirmene çok sevindim.Biraz daha şekerli olmasını istiyorsan şeker miktarını tabiki artırabilirsin.Demekki sen biraz şekerli seviyorsun:))
Cevizin çok yakıştığına eminim.Ellerine sağlık.
Yorumun için çok teşekkürler.

21 Mart, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ah ah güzel bir görüntü suanda başladım kurabiye deneyimine tskr

28 Ocak, 2013  
Anonymous Adsız dedi ki...

Evet hamur hazır ve tadını Cook merak ediyorum

28 Ocak, 2013  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa