03 Nisan 2006

BAYRAM YAHNİSİ



Çocukluğumdan beri kırmızı etle aram hiç iyi olmamıştır.Sadece dana eti yerim,tandır kebap dışında küçük baş asla yemem.Kendimi neredeyse et yemez sanırken eşimi görünce aslında kırmızı et yediğimi farkettim:)) Köfte ve kıymalı pide dışında et yemeyen eşim,bu yahninin tadına bile bakmadı:(( Kendi başıma yiyeceğimi bildiğim için, ölçülere uymadım neredeyse 1/4 ölçü kullandım.
Tarif,Lezzet dergisinin, kasım/2005 sayısında verildi.Ben kuzu kuşbaşı yerine,dana bonfile kullandım ve çok beğendim.
Bu arada, yahniyi güveç kaplarda pişirmedim sadece sunum güzel olsun diye güveç kabın içine koyup çektim fotoğrafı:))

NOT:Bu ölçüler 10 kişilikmiş

MALZEMELER

1-1.5 kg kuzu kuşbaşı (dana bonfile kullandım)
2-1 kg iri arpacık soğan
3-1 tatlı kaşığı tane karabiber (ben toz karabiber kullandım)
4-1 tatlı kaşığı tuz
5-1 tatlı kaşığı biber salçası
6-1 çay bardağı sıvı yağ
7-1 su bardağı haşlanmış nohut

HAZIRLANIŞI

1-Etleri yıkayıp bir tencereye alın.Kısık ateşte et suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin.Sıvı yağı ilave edip kavurun.
2-Soğanları soyup ete ilave edin.Tuz,karabiber ve biber salçasını ekleyip 15-20 dakika daha kavurun.Nohut ve sıcak suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Etiketler:

10 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancım iyi bir hafta diliyorum arkadaşım ,ayrıca hoş bir tat soya kıymasıyla deneyeceğim:))) artık et yemeklerine de yorum var yani açılınnnnn:)))))

04 Nisan, 2006  
Blogger nagice dedi ki...

çok güzel görünüyor...hımmmmmmmmm

05 Nisan, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

ama ama...uğramıyorsun artık kardelenimmm'e
:(

biraz kapris yapayım dedim, şekerciğime...

05 Nisan, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

ETOBUR BİR İNSAN OLARAK BAYILDIM TARİFE HELE ARPACIK SOĞAN NE DE GÜZEL LEZZET VERMİŞTİR.ELLERİNE SAĞLIK.NEYSE SEN DEMESENDE BEN SERVİSİME ALDIM YEDİM ARKADAŞIM.

05 Nisan, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

sağol canım benim eksik olma bitanesin sen..:)

05 Nisan, 2006  
Blogger NuR dedi ki...

Ben de güveçte pişiriyorum, arpacık soğan et yemeklerine çok yakışıyor. Ellerine sağlık, afiyet olsun
Sevgiyle kal

05 Nisan, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancığım ellerine sağlık.Et seven bir olarak bayıldım.(Bu arada ablam bugün ameliyat oluyor.Öğleden sonra yanına gidiyorum.Yoğun bakımdaymış.Ameliyatı iyi geçmiş.İyi dileklerini ileteceğim.Ve senin için onu güldüreceğim.)

06 Nisan, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancığım ellerine sağlık.Et seven bir olarak bayıldım.(Bu arada ablam bugün ameliyat oluyor.Öğleden sonra yanına gidiyorum.Yoğun bakımdaymış.Ameliyatı iyi geçmiş.İyi dileklerini ileteceğim.Ve senin için onu güldüreceğim.)

06 Nisan, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sağol Candan'cığım,tamam sen de soya kıymasıyla yap:))

Teşekkürler Nagihan:)Beğenmene sevindim.

Sinem'ciğim kendimi affettirdim galiba sana değil mi?:))

Nedemek Didem'cim sen istediğin kadarını alabilirsin madem etoburmuşsun:)) Afiyet olsun.

Şennur Hanım,ben de arpacık soğanı bol bol kullanıyorum,yorumunuz için teşekkürler:)

Nefis'ciğim benim için öp Nazmiye ablayı.Ben birazdan arayacağım.Gemiş olsun.

06 Nisan, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sağol Burcu'cuğum mutlu ettin beni:))
Tabii tavukla da olur.Hatta çok güzel olur.İyi oldu bu fikri vermen.Tavuk sote yapıyordum da nohut koymuyordum.Evet çok güzel olur:)))

07 Nisan, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa