18 Temmuz 2006

KISIR & FIRIN SÜTLAÇ



Aynı günün farklı saatlerinde yapılan,birbiriyle asla uyumlu olmayan iki tarif yazacağım bugün.Birisi kısır diğeri fırın sütlaç.

Tatil dönüşlerinde evime uyum sağlamanın tek yolu hemen mutfağa girmek gibi geliyor bana.İki tencere yemek pişirince anlıyorum sanki evde olduğumu.
Eşime,canın ne istiyor? diye sorduğumda aslında biliyorum canının kısır istediğini.O'da biliyor cevabını bildiğimi:))
Yine bu konuşmanın ardından yapıldı yukarıda gördüğünüz kısır.Tarif vermeye bile gerek yok belki ama herkesin farklı tarifleri olduğunu bildiğim için kısaca anlatacağım nasıl yaptığımı.Normalde göz kararı yaptığım kısırı dün dikkatle ölçerek yaptım.Biz sonucu çok beğendik.Eğer kısırı farklı yapıyorsanız bir de böyle denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER

  1. 3 Su bardağı ince bulgur
  2. 1.5-2 Çay bardağı kaynar su
  3. 2 Yemek kaşığı domates salçası
  4. 1 Yemek kaşığı biber salçası
  5. 2 Orta boy kuru soğan
  6. 5-6 Dal taze soğan
  7. 2 Orta boy domates
  8. 4 Tane yeşil biber
  9. 1 Büyük boy salatalık
  10. 1/2 Demet maydanoz
  11. 4-5 dal dereotu
  12. 2 Adet limon
  13. Taze veya toz nane (ben ikisini de kullandım)
  14. Zeytinyağı,tuz,kırmızıbiber,karabiber

HAZIRLANIŞI

Geniş bir kabın içindeki bulgurun üzerine naneyi ekleyip kaynar suyu dökün.(naneyi bu aşamada ekleyince bulgur mis gibi nane kokuyor) Bulgur yumuşarken diğer tarafta bütün malzemeleri ince ince doğrayın.Kuru soğanı zeytinyağında kavurun ve üzerine salçayı ekleyin.Bir süre sonra yumuşayan bulgurun üzerine salça-soğan karışımını döküp iyice yoğurun.Doğradığımız diğer malzemelerden sert olanları ve limon suyunu önce ekleyip yoğurmaya devam edin.Kalan malzemelerive baharatlarıda koyup yavaşça karıştırın.

Kısırınız servise hazırdır,afiyet olsun...

Kısırın yanında gördüğünüz turşuları,Antalya'dan gelirken,Birsen Ablamdan getirdim.Bitmesin diye azar azar yiyoruz:)))

FIRIN SÜTLAÇ

Bu sıcak yaz günlerinde dolaptan çıkmış bir kase buz gibi sütlaca kim hayır diyebilir ki.Hele üzerinde dondurma da varsa...

Bloğumun açılış tarifi olan sütlacın yapım aşamalarını BURADAN görebilirsiniz

NOT:Sütlacın biraz katı kavamlısından hoşlananlar,malzemeler listesindeki pirinci veya nişastayı biraz daha fazla kullanabilirler.Ben 3 kaşık nişasta kullandım ve pişen sütlacın içine yarım paket vanilya ekledim.

Afiyet şeker olsun...

Etiketler:

15 Yorum:

Blogger akçahan dedi ki...

Beyhan kısır dün bizde de yapılmıştı ama, bir kase fırın sütlaç uzatırmısın:))

18 Temmuz, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

BENDE REKOR KIRDIM VE İKİ GÜN ÜST ÜSTE KISIR YEDİM ŞİMDİ YANINDA SÜTLAÇTA İYİ GİDER.BENDEDE MISIRLI BİBERLİ SALATA VAR.BEKLERİM EFEM:))

19 Temmuz, 2006  
Blogger munevver dedi ki...

Beyhan,yazın soğuk yemekler iyi gidiyor.Sütlaçla da gayet iyi olmuş kısır.Soğuk soğuk.Eline sağlık.

nanevelimo.blogspot.com

20 Temmuz, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Hemen Semanur'cuğum ne demek!!!Sana iyi tatiller dilerim.Eylül başında görüşmek dileğiyle...

İki gün üst üste kısır yemeye rekor dediğine göre sen kısırcı değilsin anlaşıldı Candan'cığım:))))Öpüyorum seni...

Teşekkür ederim Münevver,güzel yorumun sayesinde tanışmış olduk.

Teşekkürler İpek ben de seni beklerim.

23 Temmuz, 2006  
Blogger sebboy dedi ki...

Ellerinize sağlık Afiyet olsun

24 Temmuz, 2006  
Blogger MeRaiL dedi ki...

Beyhan'cim kusura bakma ziyaretine yeni geliyorum. misafirlerim oldugundan bilgisayarin basina oturamiyorum..:(
ellerine saglik ve hosgeldin,
insallah soyle bi guzel dinlenmissindir..
tekrar gorusuruz..;)

24 Temmuz, 2006  
Blogger tata dedi ki...

Bak keskülü severim dondurma ile fakat sütlaci hic denememistim. Yaz itibari ile cok iyi fikir. Ellerine saglik!

25 Temmuz, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim Şebboy,herzaman beklerim:)

Hoşbulduk Meral'ciğim kusur ne demek!Senin gibi ince düşünceli olabilsek keşke,öpüyorum seni:))

Sütlacın üzerine biraz dondurma koyarak yersen beğeneceğine eminin Tata'cığım.Babandan iyi haberlerle dönmeni bekliyorum,iyi yolculuklar.

25 Temmuz, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Burasi okadar sicakki,sütlacin olsa serin serin yerdim,kisirda iyi geder acili,ellerine saglik.
www.blogcu.com.baharcicegi

26 Temmuz, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Selam Beyhan,
Kısır'ın harika görünüyor,akşam bu saatlerde acaip açıktığımızı hissediyoruz arkadaşlarla ve bu yüzden bloglararası yolculuğa çıkıp nerde ne yiyebiliriz derdine
düşüyoruz.Teşekkürler,ellerine sağlık.Hani fırın sütlaçta hiç fena olmazdı yanında..)))



www.damak-tad.blogspot.com

26 Temmuz, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Kısırı çok severim. Bu aralar diyet olaylarında olduğum için tatlı almayayım diyeceğim ama nasıl da güzel görünüyor ya ellerine sağlık Beyhan.

26 Temmuz, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ah keşke yaptıklarımızın tadına bakma şansımız olsaydı Baharçiçeği:))Ben de bazen senin gibi düşünüyorum:))

Damaktadı çok memnun oldum arkadaşlarınla bana da uğramanıza.Her gün beklerim:)))

Berrin'ciğim bizde senin gibi kısırcıyız.Allaha şükür ömrümde diyet yapmadığım için gerçekten üzülüyorum diyetteyim diyenlere:(
Sen ye yinede yakarsın nasıl olsa:)
Sütlacı beğenmene sevindim,öpüyorum...

27 Temmuz, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Beyhancım günaydın canım,
Teşekkürler güzel yorumların için..
Pazar günleri sadece evde olduğum için o günümüde gördüğün gibi yemek
ve pasta yapmakla geçiriyorum.

Çok teşekkür ederim canım.
görüşmek dileği ile,
sevgiler

31 Temmuz, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sen bir tek pazar gününde bizim bir haftada yaptığımız kadar yemek yapıyorsun maaşallah Gül:)))))

01 Ağustos, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Enjoyed a lot! fax Patio awnings canada http://www.seo-companies-2.info/Austin-search-engine-placement.html

14 Şubat, 2007  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa