08 Eylül 2006

ÇALIKUŞU



Daha önce beni bu kadar sevindiren hediye aldım mı acaba?Hayır hiç sanmıyorum.Sevinçten gözlerimi yaşartan bir hediye almadım daha önce.Kitabını mı önce okumuştum,diziyi mi önce izlemiştim hatırlayamıyorum.Kitabını 4 kez okudum,diziyi her gördüğümde kaçırmadan takip ettim.Her okuduğumda ve her izlediğimde''Çocuğum olunca mutlaka izletmeliyim Çalıkuşunu''dedim,benim gibi hissedeceğine,beğeneceğine inanarak.Bugün İstiklal Caddesinde bir kitapcının rafında kitaptan uyarlanan dizinin vcd lerini görünce hissettiklerimi anlatamam.
İşte bu vcd ler, çalıkuşuna zaafım olduğunu bilen eşimin bana hediyesi...

Vcd kutusunun arkasında şunlar yazıyor
Küçük yaşlarda anne ve babasını yitirerek, teyzesinin yatılı olarak verdiği Fransız okulunda okuyan Feride'nin, haşarılıklarına rağmen cezadan kaçması nedeniyle takılan lakabıdır 'çalıkuşu'. Büyüdüğünde gözalıcı güzelliğiyle dikkat çeken Feride, aşık olup nişanlandığı Kamuran'ın başka bir kızla ilişkisini öğrenince evden kaçar. Öğretmenliğe başlayan Feride, gösterişli güzelliğinin başına dert açması sonucu, sürekli tayinlerle bir sürgün gibi yaşar. Bir baba-kız gibi yanında yaşamaya başladığı ölümcül hasta Hayrullah Bey, Feride'nin Kamuran'ı hala sevdiğini anlayarak kavuşmaları için çaba sarfeder.
Reşat Nuri Güntekin'in ölümsüz eserinin başarılı bir uyarlaması olan bu dizide Yönetmen Osman Seden, dönemin tüm ünlü isimlerinden oluşan çok zengin bir oyuncu kadrosundan yararlanmıştır.

NOT:Kitabı okumayan,diziyi izlemeyen kaldı mı bilmiyorum ama eğer izlemediyseniz her sene ramazan ayında TRT çalıkuşunu mutlaka yayınlar,lütfen izleyin.

Etiketler:

11 Yorum:

Blogger KUGUU dedi ki...

Benim gibi bir FERIDE sever daha bulduguma sevindim... Cocukken kitabini okumus, pekcok okurken kendini kaptiran gibi - kendini biraz calikusu bulmus:)), dizisini ilk yayinlandiginda soluksuz izlemis ve TRTde tekrarini gecen sene yine ayni keyifle izlemis biriyim..
Kuguboynu:))

09 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba Kuğuu
Benim gibi Çalıkuşuna,Feride'ye düşkünsün ne güzel.Bakalım senden başka kimlerden ne yorumlar gelecek.Arkadaşlarımdan hangileri seviyorlar Çalıkuşunu merakla bekliyorum.
Hoşgeldin Kuğuu,ilk yorum senden...

09 Eylül, 2006  
Blogger NAZLICA dedi ki...

Çalıkuşunu ben de çok beğenirim Beyhancığım. İzlediğim birşeyi tekrar izlemeyememek gibi bir özürüm var malesef. Kitaplarımı da saklar, birgün okurum diye gözüm gibi bakarım ama tekrar okuyamam.Çok hoş bir hikaye. Yeni jenerasyonun alacağı çok dersler var. Umarım faydalanırlar. Sevgiyle

10 Eylül, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan'cığım,
Öncelikle çok güzel bir hafta diliyorum canım.
Çalıkuşu mu?? en 3-4 kez kitabını okuyup dizi tv'lerde gösterilmeye başlandığında soluksuz seyreden.Oynayacağı geceler kesinlikle kimseye randevu vermeyip evde kalıp onu izlemek,acaba Feride ne yapacak ne söyeleyecek gibi düşünceler ve yorumlar yapmak.Ne güzeldi o zaman ve de halen bıkmadan seyredebilecek olduğum bir dizi.Laf aramızda halen arada kitabı elime alıp rastgele bir sayfasını açıp ordan okumaya bile başlarım.))
Beyhan canım sana ve eşine harika bir hafta diliyorum canım.Herşey gönlünce olsun canım..
Evde yine usta var,annecik biraz rahatsız ve de misafirler olunca benden ses çıkması uzadı canım.Şimdi iş yerinden fırsat buldum da yazıyorum.Çok sağol canım beni merak ettiğin için.Kendine çok iyi bak canım..Bu kitab yayınlamakla çok iyi etmişsin,bu arada eşinde çok teşekkürler burdan.))

Sevgilerimle,

11 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Nazlı'cığım çok haklısın,yeni jenerasyonun mutlaka izlemesi gerekir.Ben de bu düşünceden hareketle bu vcd leri edinmek istedim zaten.

Sevgili Gül,bendeki Çalıkuşu heyecanının aynısını sende gördüğüme ne kadar sevindim anlatamam.Sevdiğim insanlarla aynı şeylerden etkilenmek,hoşlanmak çok mutlu ediyor beni.
Bu arada annenin rahatsızlığına üzüldüm umarım çabuk toparlanır.
Öpüyorum seni...

11 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

BENDE ÇALIKUŞU SEVENLERDENİM AMA BİR KERE OKUDUĞUM KİTABI YADA SEYRETTİĞİM DİZİYİ BİR DAHA OKUYAMIYORUM VEDE SEYREDEMİYORUM ,BU DA BEN İŞTE AMA İZ BIRAKAN BİR DİZİYDİ ,UYARLAMA ÇOK GÜZELDİ ÇOĞU FİLMİN UYARLAMALARINDA HER ZAMAN KİTAP DEDİĞİM HALDE BUNA DEMEMİŞTİM
SEVGİLERİMLE

12 Eylül, 2006  
Blogger ArMeda dedi ki...

Merhaba Beyhancım bende çalı kuşunu çok sevenlerdenim hatırlattığın için sağolcanım sevgiler..

12 Eylül, 2006  
Blogger akçahan dedi ki...

Çalıkuşu sevenlerimiz ne çokmuş Beyhan. Hep kitapları filmlere tercih etsem, tekraren okusam da bu cd yi bulmak isterim doğrusu. Çok teşekkürler Arkadaşım.

12 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Candan,Armeda ve Semanur sizlerin de Çalıkuşu seviyor olmanıza çok sevindim.
Semanur'cuğum almak istersen yerini tarif ettim canım.

12 Eylül, 2006  
Blogger ev perisi;) dedi ki...

Bende hastasıyım beyhancığım hemde her seferinde bıkmadan ve de usanmadan izleyecek kadar...
Bak şimdi yine canım çekti olsa da izlesek...
Neyse ki Ramazana az kaldı...

12 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Evet Şükran'cığım ramazana az kaldı.Ben de yeniden tv den izleyeceğim.Elimde vcd lerinin olması hiçbirşeyi değiştirmeyecek yani:)))Öpüyorum seni:))

12 Eylül, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa