03 Eylül 2006

HAMSİ KUŞU & SALATA



Av yasağı kalktı,hamsiler başköşeyi kaptı:))

MALZEMELER
  1. 750 gr. hamsi
  2. 3-4 yemek kaşığı un
  3. Karabiber
  4. Tuz
  5. Sıvı yağ

Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını ayıklayın.(veya benim gibi, balıkçıdan ayıklanmış hamsi alın) Yıkayıp, suyunu süzün. Hamsilerin iç kısımları birbirine gelecek şekilde yapıştırıp, bir tabağın içine dizin. Büyük bir tabağın içinde un, karabiber ve tuzu karıştırın. Hamsileri iki taraflı ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde bir süre bekletip,dilediğiniz şekilde servis yapın.(ben genelde rokaların üzerinde servis yapmayı seviyorum)

Not:Aslında her yerde mısır unuyla yapılması gerektiği yazıyordu.Ama ben bu güne kadar hep buğday unuyla yaptığım için yine öyle yaptım.Bundan sonra mutlaka mısır unuyla yapmak istiyorum.

DİKKAT! Arkadaşlar malzemeler kısmına,çamaşır suyu,yağ çöz,cif,mark gibi, balık kızarttıktan sonra kullandığımız malzemeleri yazmayı unutmuşum.Tabii 1.5 gün süren mutfaktan koku çıkartma operasyonu sonucunda biraz yorgun düştüm galiba:))

Afiyet olsun...



KIVIRCIK MARUL SALATASI

MALZEMELER

  1. 6-7 Yaprak kıvırcık
  2. 2-3 Dal taze soğan
  3. Mor lahana
  4. Roka
  5. Salatalık
  6. Yağ
  7. Tuz
  8. Limon
  9. 1 Tatlı kaşığı sirke

(Aslında ben bu salataya kışın mutlaka turp ve havuç da rendelerim.Çünkü kışın benim için salata demek havuç,turp ve mor lahana demek:)))

HAZIRLANIŞI

Marulu,soğanı,lahanayı,rokayı ve salatalığı doğrayıp bir kaba alın.Üzerine,yağı,limonu,tuzu ve isteğe bağlı olarak sirkeyi döküp karıştırın.Turpla havucu da unutmayın:)

Afiyet olsun...

Etiketler:

29 Yorum:

Blogger Damak Tadı dedi ki...

Selamlar Şeker,
Av yasağının kalktığı belli oluyor canımcım.Dizmişin hamsileri oraya ohhh ohhh afiyetler olsun.İnan içim çok istedi,canım gitti.Çupira yemekten ööö geldi adeta.
Çok çokkk teşekkürler b güzellikleri bana ve arkadaşlara sergilediğin için.
Talım bizdeki hamsi kuşu çok farklı olur.Şimdi bende palamutları sergileyim de sen de gör.
Beyhancım,canım sana schnecke'lerin kitaptaki resimlerini çekip yayınlamadım istersen lütfen söyle canım.

Tekrar tekrar ellerine gönlüne sağlık canım arkadaşım.

Harika hafta olsun,bol bol eğlen mutlu ol.

Sevgilerimle

04 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba Gül,beğendiğiniz için çok teşekkürler.Canın istediyse öğle tatilinde geliver:)) İki mutfak canavarı 5 dakikada hazırlarız herhalde:))
Bizim hamsi kuşu farklı olur demişsin.Anladığım kadarıyla sen onu soğan yumurta maydanozla falan yoğurarak köfte şeklinde yapıcaksın.BAkalım yakında anlarız.
Schneckeler hakkında biraz araştırma yaptım.Tarif bana doğru gibi geldi ama fotoğraflarda kabarık kabarıklar,benim yediklerim katmer(salyangoz şeklinde) gibi ama çok çok ince kabarık değillerdi.1 Parmak kadar kabarmışlardı.Neyse denemeden anlayamıyacağım galiba.Tekrar teşekkürler canım,öpüyorum.)

04 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancımm
merhaba,hamsilerde hamsi yani buralara pek gelmiyor gelse bile sıcaktan pek halleri kalmıyor gibi.ellerine sağlık benim içinde salata vazgeçlimezler arasında laf aramızda yarın da menüde balık salatası var.sayfayada inecek kendileri.hamsi kuşunu hamsi gelirse ilk iş deneyeceğim:)
sevgilerimle
çok öpüyorum

04 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhan'cım merhaba hamsileri görünce vallahi canım çekti yanındada salata öf ellerine sağlık nefis görünüyorlar Sevgiler Ebru

04 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık, iki lezzette çok güzel görünüyor, salatanın sunumu çok güzel olmuş. Sevgiler.

04 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Candan'cığım demek oralara pek gelmiyor,çok kötü ya:( Bizim pazarlar coştu,her yer tazecik balıklarla dolu.
Ben de senin gibi salata düşkünüyüm.Salatasız asla ve asla yaşayamam.Çorbanın yanında bile salata yerim:))Senin balıklı salatanı da merak ettim doğrusu.Öpüyorum...

Ebru'cuğum canını istettiğim için üzüldüm biraz.Yemek sitelerinin kötü tarafı bu işte...Neyse ki hamsiyi çok rahat bulabileceğimiz bir dönemdeyiz.Teşekkürler beğendiğin için.

Teşekkürler Pembeli beğendiğin için.Fotoğraflar biraz karanlık çıkmış olabilir,akşam çektim çünkü.

04 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba Beyhan balık yanına salata daha ne olsun bayılırım eline sağlık canım artık bolca balık yiycez sanırım tabi inşallah.hoşcakal güzel lezzetlerde buluşmak dileğiyle :)

04 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancığım uzun bir aradan sonra Merhaba .Bildiğin gibi Yalvaçtaydım.O kadar güzelleşmiş ki annemle gece gündüz dolaştık ; çok dinlendim.Seçkin insanlarla görüştüm .(Kahkahanı duyar gibiyim)Hamursuz yedim.Yanımda da getirdim.Keşek resmini çekip sana yollasaydım,sitende yayınlardık.Seneye beraber olur, inşallah beraber gezeriz.Gelelim,balığa muhteşem.E bir Karadeniz gelini olarak hamsiyi çok severim.Ama fazla yapamıyorum.Dediğin gibi kokosu evden iki gün çıkmıyor.En iyisi,küçük tüple balkonda yapmak.İnşallah bir de Karadenize gider orada alabalık yeriz.Seni Seviyorum.Kendine iyi bak.(Bu arada Abdullah geldimi?)

05 Eylül, 2006  
Blogger NAZLICA dedi ki...

Sevgili Beyhan; Balık kültürü ve yeme alışkanlığı olmayan ben,zorunlu olarak balık tarifleri arıyorum artık. Haftada enaz 1 kez yemem lazım. Teşekkürler kurabiye gibi gözüküyor. Afiyet olsun.

05 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba,sayfanıza yabangülünden ulaştım,nefis tarifler yapmışsınız,ellerinize sağlık.
Sayfanız ve yemek tarifleriniz çok güzel,tebrik ederim.
Sevgiler...

05 Eylül, 2006  
Blogger tatli-tuzlu dedi ki...

Beyhancigim ellerin dert görmesin canim, hamsiler harika. Kendine iyi bak, behiye

06 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Susam dediğin gibi bu yıl balık bol ve ucuz olacakmış,teşekkürler beğendiğin için.

Nefis'ciğim,hamursuzdan benim için de ye.Biraz önce annemlerle konuştum onlar da hamursuz yiyecekler öğleden sonra Belkıs ablamlarda.İyice canım istedi:))Evet Abdullah dün uğradı,hep kulaklarınızı çınlattık:)))

Nazlı'cığım beğendiğin için sevindim.Aslında hepimizin haftada 1 kez mutlaka yememiz gerekir.Hatta iki kez yemeliymişiz.

Sevgili Sibel yorumunuz beni çok mutlu etti,her zaman beklerim.

Teşekkürler Behiye'ciğim,senin de helvan harika:)))

06 Eylül, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhancım,
Canım Almanya'da yediklerin fazla kabarmamış olup sadece büyük olurlar.Nedeni de hamuru büyükçe açıp ikiye bölmelerinden kaynaklanıyor.Aslında onunda püfü var senin için araştırma yapcağım canım.
Beyhancım Anadolu tarafımı yoksa Avrupa tarafında mı oturuyorsun.

Çok teşekkürler canım,bende seni çok öpüyorum.

Sevgiyle kal..

06 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Tamam Gül anladım ne demek istediğini.Kolböreğinde olduğu gibi açtığımız yufkayı yarım daire şeklinde kesip,kıvıracağız.Böylece fazla kabarık olamıyacaklar.Deneyince mutlaka haber vereceğim.Teşekkürler arkadaşım.

07 Eylül, 2006  
Blogger Nilüfer dedi ki...

Beyhancım harika bayıldım.. Biz daha balık yemedik eşime de kalırsa İstanbul'a dönmeden yiyemeyeceğiz anlaşılan.. :))
Sevgiler canım...

Berat Kandilin mübarek olsun...

07 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancım hayırlı kandiller
sevgilerimle

07 Eylül, 2006  
Blogger OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Böyle hazir bir sofraya, kilciklari bile ayrilmis hamsiye kim hayir diyebilir.
Ellerine saglik Beyhancigim. Hayirli kandiller diliyorum.
Sevgiler Sonia...

07 Eylül, 2006  
Blogger munevver dedi ki...

Beyhancığım,açılışı yapmışsın.Hamsiyi özlemiştik.Ellerine sağlık.
Kandilini kutlıyor.güzel günler diliyorum.

07 Eylül, 2006  
Blogger NAZLICA dedi ki...

Mutlu kandillen Beyhan. Sevgiler

07 Eylül, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Selamlar Beyhan'cım,
Senin ailenin ve tüm sevdiklerinin Beraat Kandilini kutlayıp,hayırlı ramazanlar diliyorum canım..

Sayfa yıkılıyor canımcım..))


Aslı çözdümü haber ver bana,yoksa ben sana mail ile atarım.

Sevgilerimle canım,çok öpüyorum seni.

Akşama bir süpriz yapıp hamsili bir tarif ekleyebiliriz.Anneciğin durumuna bağlı canım.))

07 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Nilüfer,Candan,Sonia,Münevver,Nazlı ve Gül çok teşekkürler,ben de sizin kandilinizi kutlarım.

Gül biraz daha uğraşıp yapamazsam sana soracağım zaten.

07 Eylül, 2006  
Blogger tatli-tuzlu dedi ki...

Canim kandilin mübarek olsun,allah herkesin gönlüne göre versin, geceniz hayirlara vesile olsun, kwndine iyi bak, behiye

07 Eylül, 2006  
Blogger akçahan dedi ki...

Biz de dört gözle yasağı bekledik bu yıl Beyhan. Ellerine sağlık, kandilin mübarek olsun. Rokayı bir güneyli arkadaş bol sarımsak bol limon ve tuz üçlüsünde bekletip servis ediyor, biz çok beğendiğimiz için belirtmek istedim. Sevgiler.

07 Eylül, 2006  
Blogger MeRaiL dedi ki...

Beyhan'cim sonbahar iyice kendini belli etmis, artik hamsiler hazirlaniyor..aksam bizde de balik, salata vardi.;)
ben yokken yazmissin tesekur ederim, resimdeki ben degilim esimin kiz kardesi, merak ediyorsan son yazimda resmim var..:)
ellerine saglik
optum

08 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Teşekkürler yorumun için tatlı tuzlu.

Sağol Semanur,rokayla ilgili verdiğin tarfi deneyeceğim

Hoşgeldin Meral'ciğim bol bol görüşelim artık:))

09 Eylül, 2006  
Blogger MELEĞİN DÜNYASI dedi ki...

Ay ben daha yeni gördüm bunları.Kuzu gibi maşallah yatıyorlar dizi dizi.Çok güzel görünüyor ellerine sağlık

13 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Teşekkürler Melek'ciğim beğenmene sevindim:))

14 Eylül, 2006  
Blogger Hanife dedi ki...

Ben neler kacimisim boyle...
En sonda baslayayim, el acmasi boreklerden canim cok cekti:) Ben de denemistim HAticenin bu tarifini ve cok guzel olmustu, seninde elleine saglik..
Hele su hamsiler yok mu, beni mahvettiler sabah sabah:)
Inan cok canim cekti, ellerine saglik yeniden...
Sevgiler..

21 Eylül, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Hanife'ciğim bu güzel yorumunla beni sevindirdin.Her zaman beklerim.Çok teşekkürler...

21 Eylül, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa