21 Kasım 2006

HAMSİ TAVA



Dün balıkçımıza karadeniz hamsisinin geldiğini görünce yarım kilo aldık hemen.Bu sıralar ne kadar bol,lezzetli ve ucuz :) Bu sefer karadenizli arkadaşlarımın tarifleri üzerine mısır ununa bulayarak kızarttım.Kıtır kıtır oldu gerçekten.

MALZEMELER
  1. 1/2 kg hamsi
  2. mısır unu
  3. tuz,karabiber
  4. kızartmak için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI


Hamsileri ayıkladıktan(benim gibi balıkçınıza da ayıklatabilirsiniz:)) sonra güzelce yıkayın. Mısır ununun içine tuz ve karabiber ekleyin. Hamsileri en az 15 dakika sularını süzmeleri için makarna süzeğin içinde bekletin.Sularını iyice süzdükten sonra hamsileri mısır ununa bulayın.Tavanıza biraz yağ koyun ve mısır ununa batırdığınız hamsileri kuyrukları tavanın ortasına bakacak şekilde aralıksız olarak dizin.Bu arada tavanın altı kısık ateşte yanıyor olmalı.
Orta ateşte kızarttıktan sonra düz bir tabakla çevirip diğer taraflarını da kızartın.Bu aşamada tavadaki yağı,tabağın yardımıyla küçük bir kaseye süzdürün ki çevirirken akmasın.Yanında bol limonlu nefis bir salatayla servis yapabilirsiniz.

Benim gibi babadan kalma bir alışkanlıkla,balık üstüne tahin helvası yiyebilirsiniz.Babam bunun bir yatılı okul alışkanlığı olduğunu söyler.Balık,salata ve tahin helvası...Daha ne olsun:)

Afiyet olsun...

Etiketler:

37 Yorum:

Blogger Fatma dedi ki...

Eveetttt ilk yorum benden:))Beyhancım bu yemeği yapmak bir sanat bence..Bizim evde hiç bu şekilde hamsi yapılmamıştı.Bu ay Işılcımdan uygulamalı ders alıcam:))Ellerine sağlık..Harika görünüyor..gecenin bu saatinde canım acaip hamsi istedi yaa:((Sevgiler

21 Kasım, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhan hamsi tava nefis görünüyor,gecen haftada ben yapmistim ama yine olsa yerim valla.Malelef bizim hamsiler karadenizden cikmamisti,sizinkinin tadi baskadir,bizim burda neyin tadi varki baliginin olsun.ellerine saglik canim

22 Kasım, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhan hamsi tava nefis görünüyor,gecen haftada ben yapmistim ama yine olsa yerim valla.Malelef bizim hamsiler karadenizden cikmamisti,sizinkinin tadi baskadir,bizim burda neyin tadi varki baliginin olsun.ellerine saglik canim

22 Kasım, 2006  
Blogger Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba çok güzel kızartmışsın kıtır kıtır görünüyor ellerine sağlık canım.
Hoşça kal.

22 Kasım, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Fatma'cığım evet ilk yorum senden canım:))))Güzel yorumun için teşekkürler.Bence Işıl'dan öğrendikten sonra ne kadar kolay olduğunu anlayacaksın canım.Çok çok pratik,hiç zor değil.Öpüyorum seni:))
*****
öznur'cuğum ben de senin gibi sık sık balık yiyebilirim.Etle aram pek yok ama balığa bayılırım:)))Haklısın karadeniz balığı bambaşka oluyor.
*****
Perihan'cığım bu kıtır kıtırlığı mısır ununa borçluyum.Çok hafif oldu.Teşekkürler yorumun için:))

22 Kasım, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhan'cım ellerine sağlık nefis olmuş bizde çok seviyoruz hamsiyi taze bulunca hemen alıyoruz, kolay gelsin sevgiler Ebru

22 Kasım, 2006  
Blogger MeRaiL dedi ki...

Beyhan'cim canim cekti, bi tabakta buraya postala.. ;)
bizim buralarda hamsi balik diye satilmiyor..:(
Helede misir unu kullanilarak kizartilmis hamsiiiiiiii.. 8)

22 Kasım, 2006  
Blogger akçahan dedi ki...

Karadenizli çok arkadaşım olduğu için ben de böyle yapıyorum Bayhancığım. Merail nerede yaşıyor bilemiyorum ama, ben sahil binada görev yapan Rizeli arkadaşıma 1 kg. balık, yarım kg. hamsi olsun demiştim. Akşam bana 1 kilo balık yarım kilo da hamsiyi aldım diyerek geldi. Sonradan öğrendim ki hamsi balık değilmiş, sadece hamsi o. Sevgiler. (Lahanayı yeni gördüm, yorumunu da şimdi yazabildim.)

22 Kasım, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

öyle nefis görünüyorki çıtır çıtır.tamda hamsi mevsimi ve bu akşam kesin yapılacak.fırın yerine tavada yapmakta daha mantıklı bencede. eline sağlık.

hesna

23 Kasım, 2006  
Blogger NuR dedi ki...

Sevgili Beyhan,
Ben de bayılırım, harika görünüyor, ellerine sağlık. Bu yaz sonu yazlıkta bir kere de ben yaptım. Kızartmanın yeri başka, çok lezzetli oluyor. Ama kışın eşimin perhizi dolayısı ile, fırında çıtır yapmaya çalışıyorum, napalım
Sevgiyle kal

23 Kasım, 2006  
Blogger nagice dedi ki...

süper görünüyor.ellerine sağlık..

23 Kasım, 2006  
Blogger Beyhan dedi ki...

Ebru teşekkürler,beğenmene sevindim:)
*****
Meral'ciğim keşke öyle bir imkanımız olsaydı:(Evet bazıları hamsiyi balıktan saymıyor:))))
*****
Semanur'cuğum Meral Rusya'da yaşıyor,onun ve senin dediğin gibi ''o hamsi,balık değil''.Çok ilginç değil mi?Yorumların için çok teşekkür ederim arkadaşım:)
*****
Hesna Şimdiden afiyet olsun o zaman:)
*****
Sennur Hanım,aslında sizin yaptığınız gibi fırında pişirmek her yönden daha iyi,hem sağlıklı hem de hafif.Özellikle büyük balıkları fırında pişirmeye bayılıyorum ben:)
*****
Nagihan'cığım teşekkürler canım:)

23 Kasım, 2006  
Blogger MELEĞİN DÜNYASI dedi ki...

Merhaba Beyhan Hamsiye hiç dayanamam.Biz ancak buradaki Türk bakkalına gelince alabiliyoruz.Tabi nerden baksan 3- 4 günlük oluyor.(birde yanına yazmazlar mı günlük taze balık deli oluyorum)Ben yatılı okumadım ama balık üzeri helva olmazsa olmazlarımdandır.Ellerine sağlık.

24 Kasım, 2006  
Blogger Hulya dedi ki...

ay artik hamsiyi gorunce aglmaka istiyorum resmen,ferhanda kilosu bir milyondan ucuz guzel deyip aliyor,super olmus goruntuleri..bende burda artik soyle hesaplar yapiyorum,ben bir oturusta 1 kilo hamsiyi yiyebilirmiyim?yarim kilo yiyebilirmiyim:)diye...benim icn de bol bol kiti kitir hamsilerde

24 Kasım, 2006  
Blogger umran dedi ki...

of cok lezzetli gorunuyor nasilda ozledik buralarda hamsiyi .ellerine saglik..muhabbetle

24 Kasım, 2006  
Blogger Unknown dedi ki...

Beyhan yani insani soyle turk tipi tariflerle cigerinden vuruyorsunuz...Ellerin dert gormesin iyimi.Nasil guzel olmuslar onlar oyle.Ben yilsa bir kere oda denk gelrise yiyorum su hamsiyi:((Buda nerdee....Ahh bizim icinde yiyim.Biz resme baksak kafi artik..:(

24 Kasım, 2006  
Blogger hayat dedi ki...

Elinize sağlık beyhan hamsi tava nefis görünüyor sevgiler.

24 Kasım, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan'cığım,
Canım hamsin çok leziz olmuş afiyetler olsun.Desene sende Karadeniz usülünü öğrendim canım.Bizde nedense balıklarda beyaz un kesinlikle kullanılmaz.Mısırunu ile kızartılan balıklar çok farklıdırlar.Beğenmenize çok memnun oldum tatlım.
Balık sevdiğini bilsem arada bize gelir kasayla dağıtırız dostlara,sende yakın sayılırsın bize sana da getirebilirim aslında.
Bundan sonra inşallah olur tatlım.Sen önce bi işelini halet ondan sonra görüşürüz sık sık.Sanırım neyi kastettiğimi anlamışındır tatlım benim.Kocaman öpüyorum seni.)

Sana ve eşine mutlu bir hafta sonu diliyorum,sevgin bol olsun canım..

24 Kasım, 2006  
Blogger Ferhanca dedi ki...

Beyhan hamsiler ben burdatım diyor.. sabırla dızmişsin .ellerine saglık afıyet olsun..ferhan

24 Kasım, 2006  
Blogger Beyhan dedi ki...

Melek,teşekkürler beğendiğin için.Ablam da Almanya'da yaşıyor,hamsi sıkıntınızı biliyorum yani:(
*****
Hülya'cığım sorma,Ferhan'ın yazısından sonra ben de karadeniz hayalleri kurmaya başladım.Onunkiler çok lezzetlidir eminim.
*****
Ümran'cığım çok teşekkürler,gerçekten lezzetliydi.
*****
Gülenay'cığım sen de yorumunla beni ciğerimden vurmuş oldun.Melekten,Hülyadan,Ümrandan ve senden gelen yorumlar üzerine ciddi şekilde üzüldüm,canınızı istettim diye:(
******
Hayat,hoşgeldin.Beğendiğin için çok teşekkürler.
*****
Gül'cüğüm canımmm,gerçekten dediğin gibi mısır ununa siz alıştırdınız beni.Beğendim ve hep kullanacağım artık.Hatta annem mısır ekmeğini çok sever,onu da yapmayı öğreneceğim yakın zamanda.
Ben balık aşığıyım gül,çok çok severim,sizin kasadan bir tane alsam yeter,iki kişiyiz nasıl olsa.Teşekkür ederim arkadaşım çok düşüncelisin.Öpüyorum seni...
*****
Ferhan'cığım sağol arkadaşım beğendiğin için.Açıkçası hiç özenmeden dizdim ama güzel göründü.Böyle pişirmek çok pratikmiş meğer.

24 Kasım, 2006  
Blogger ev perisi;) dedi ki...

Hamsi nefis lakin ben evde balık yapamıyorum; Beyhancığım kokudan dolayı o yüzden siz yapıcaksınız ben bakıcam:((

24 Kasım, 2006  
Blogger OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Sevgili Beyhan, ellerine saglik diyorum ve sapka cikariyorum. Ben ne zaman hamsi pisirmeyi ögrenicem:)))

Bu arada 25 Aralik´ta Portakal agacindaki etkinliklere ilaveten, siradisi özel bir etkinlige evsahipli yapiyorum.
Yilbasi ve Bayramin ayni güne gelmesiyle, arkadaslardan aldigim yogun istek mesajlari dogrultusunda sevgili haticenin de onayini alarak YE#ÖZEL yilbasi ve bayram mönüsü olarak banneri hazirladik. Katilimlarinizi bekliyorum. Sevgiler sunuyorum...

25 Kasım, 2006  
Blogger tatli-tuzlu dedi ki...

Beyhancim merhaba,ziyaretin icin tesekkürler.Ellerine saglik hamsilerde harika olmus,gecenlerde komsumla birlikte sayfalari gezerken hamsilerle karsilastik.Carsisiya ciktigimizda baktik ama hamsi bulamadik.Artik ne zaman alirizda yapariz bilemiyorum.Sana ve ailene mutlu ve saglikli bir hafat sonu diliyorum,sevgiler Behiye

25 Kasım, 2006  
Blogger Nilüfer dedi ki...

Beyhancım ellerine sağlık, bugünlerde balık krizim tuttu benim de, buyuk balik yaptim ama hamsilerini gorunce de cok imrendim :)
Sevgiler

25 Kasım, 2006  
Blogger MUTFAK SAYFASI dedi ki...

mmmmmmmmmm
baliga bayilirim
acayip güzel ve citir görünüyorlar
ellerine saglik canim
suna

27 Kasım, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhan cım nasılsın? Yine çok güzel tarifler eklemişsin. Güzel günler senin olsun.
Sevgiler,

28 Kasım, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba Beyhancığım; Karadenizlilerin gelini olarak yorum yapmak tabiki bana yakışır.Önce şunu söylemek istiyorum.Muhteşem gözüküyor canım.Kayınpederim de senin yaptığın gibi yapar ve muhteşem olur.Ben de bir tek hamisiyi severim.Ellerin dert görmesin.(Ah canım kızarttıktan sonra balığın kokusu olmasa ne güzel olur değil mi?)

28 Kasım, 2006  
Blogger isil dedi ki...

Beyhancim,

Nerelerdesin, bir sorun yoktur umarim, yeni tarif bekliyoruuzzz :)
sevgiler,

Isil

29 Kasım, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhabalar Beyhan hn, nasılsınız? Gece ziyaretine çıktım bu aralar gündüzleri pek vakit bulamıyorum, ziyaretlerimi de aksatmamak için bu saatlere kadar mesai yapıyorum anlayacağınız :-)) Balığı görünce eşim geldi aklıma (yani kendisi 1 hafta y.dışında da o yüzden :-)) )bizde her cumartesi günü mutlaka balık pişer tabii ailece seviyoruz da eşim bir başka seviyor deniz ürünlerini yanına da bol çeşitli bir sebze salatası veya patates salatası ohhh mükemmel oluyor.. Hamsi benim favori balığım, çok karadenizli arkadaşlarım var sayelerinde pişirme alternatiflerini de hem öğrenmiş hem de tatma fırsatım olmuştur..Sizin de ellerinize ve emeğinize sağlık diyor iyi geceler diliyorum..

30 Kasım, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Nasıl da atladım, balık menüsünden sonra mutlaka bir de sütlü helva yaparım fırında pişirileninden hımm nefis olur nefis.. Valla o da yoksa hiç üşenmez helva kavururum gecenin kaçı olursa olsun..

Kaçtım..İyi geceler tekrar...

30 Kasım, 2006  
Blogger Unknown dedi ki...

BEyhanimmm uzulme sen napalim.Hayat kolay degil dimi.Belki sizin orda bazen sikildiginiz hamsi bizim buraarda hasret kokusu...Insan uzaklarda anliyormus kiymetini herseyin...RAbbim sagliktan etmesin..Insallah yeriz yaza.Tabi bulursak:))

Operim sen guzel terfulerini bizden esirgeme...Gulenay

30 Kasım, 2006  
Blogger Tuba dedi ki...

Gecen yaz ben gittigimde bulmustum hamsiyi Istanbul'da. Ustelik gayet taze idi. Babam bile sasirmisti. Biz hamsiyi hep misir unu ile kizartiriz. Baska turlusunu hic dusunmem bile. Neyse, afiyet olsun. Bu arada siten cok guzelmis Beyhan'cim, ilk defa geliyorum. Ama bundan sonra takip edecegim. ben de beklerim. sevgiyle,

04 Aralık, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Beyhan canım burda mısın??

Senden haber çıkmayınca bir bakayım dedim..Gerçi durumunu bildiğim için fazla yorum yazıp seni sıkmak istemedim.

Çok öperim,şimdiden Allah kavuştursun tez zamanda canım..

Sevgilerin en büyüğü seninle olsun canım benim..Kocaman öpüyorum..

04 Aralık, 2006  
Blogger Unknown dedi ki...

Merhaba ben Kahire'den Sevgi. Yillar sonra en sevdigim balik olan Hamsi'yi dun aksam Turkiyede getiren bir arkadasim sayesinde yedim. Bir de sizin sitede gorunce tam oldu. Elinize saglik. Yeni yiliniz ve Bayraminiz kutlu olsun.

28 Aralık, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

harika olmuş canım ellerine sağlık yiyenlerede afiyet olsun ....sevgiler....

28 Şubat, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

ne diyeyim ki hamsi tava olunca.akşama ayşemede kendi ellerimle bir hamsi tava yapayım görsün midemiz lezzeti

20 Nisan, 2008  
Anonymous Adsız dedi ki...

ne diyeyim ki hamsi tava olunca.akşama ayşemede kendi ellerimle bir hamsi tava yapayım görsün midemiz lezzeti

20 Nisan, 2008  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa