19 Ocak 2007

KAR MANZARASI & AV ETİ



Yukarıda gördüğünüz,benim çocukluğumun geçtiği bahçe. Oturma odamızın penceresinden bakınca gördüğüm bu manzaraya aşığım kendimi bildim bileli.Bir bahçeye kar bu kadar mı yakışır:)))
Karın yağadığını gören babam, hemen av hazırlıklarına başladı ve aşağıda gördüğünüz yemeğin baş kahramanı olan göde (tahtalı)kuşuyla döndü eve.Çok uzun yıllardır av eti yemediğim halde babamın ısrarı üzerine yeğenim Aslı'yla birer parça baktık tadına ve çok beğendik.Zaten kuş etinin lezzetini sanırım herkes bilir.
Tarifine gelince,babam uzun ve zahmetli kuş temizleme operasyonundan sonra,kuşları küçük parçalara bölüp,bir miktar suyla düdüklüde haşladı.Bir tane kuru soğanı,4-5 tane yeşil biberi ve 2 tane domatesi doğrayıp bir çorba kaşığı salça ve tuz ile birlikte düdüklüye ekledi.Düdüklünün kapağını tekrar kapatıp,5 dakika daha pişirip,ocağın altını kapattı.Biz,annemle babama dokunduğu için baharat koymadık ama çok yakışacağına eminim.
Afiyet olsun...

Etiketler:

15 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancigim,
Bahceye dikkatlice baktim...Neresi anlayamadim tabii :) Ama ne zaman bu kadar kar vardi ki Isparta'da?

19 Ocak, 2007  
Blogger Beyhan dedi ki...

Işıl'cığım sen çarşamba döndün Ankara'ya,perşembe akşam üstü başladı kar.Ben de akşam 21.30 gibi çektim bu fotoğrafı:))

19 Ocak, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba sevgili Beyhan, nasılsın canım halen Isparta dasın anladığım kadarıyla, Allah hayırlısıyla kavuşmanızı nasip etsin eşinle.. Ben bir doğa aşığı olarak manzaraya bayıldım, baktım baktım durdum sanki ben bakarken kar devam ediyordu :-))Keyifli ve sağlıklı haftasonları canım..Selam ve sevgiler buradan sana..

20 Ocak, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhan cım kar manzarası harika. Kendine iy bak. Sağlıklı günler.
Kucak dolusu sevgiler,

21 Ocak, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

BEYHANCIM,
MANZARA BİR HARİKA HA DEYİNCE KAR GÖREMEYEN BENİM İÇİN MÜTHİŞ GÜZEL GELDİ.
SEVGİLERİMLE

22 Ocak, 2007  
Blogger NAZLICA dedi ki...

Beyhancığım kar manzaraları bana çocukluğum kadar uzak. Çukurovada yaşadığım için hep özenirim. Her mevsimin ayrı güzelliği var. Afiyet olsun av eti ziyafeti. Sevgiyle kal.

22 Ocak, 2007  
Blogger Unknown dedi ki...

Beyhan bugun burayada ilk kar dustu.Cok guzeldi kibarr kibar yagdi gun boyu...

Operim

23 Ocak, 2007  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan'cığım,
Tatlım ne kadar güzel bir manzara ve kare yakalamışsın böyle tıpkı kartpostallardaki gibi.))
Ellerine sağlık canım inan bakmaya doyamıyor insan,çok sağol tatlılar tatlısı..
Gelelim av etine babacığının ellerine sağlık.))Görünce eskileri hatırladım halamın oğluda Trabzon'da iken köpeği ile günlerce av'da kalırdı dönüşündeki manzara ise görülmeye değerdi bence.))Hem ona çok kızıp (kuşları öldürüyor diye) hemde afiyetle o lezzetli kuşları mideye indirirdik.))
Herkesin ellerine sağlık afiyetler olsun canım benim..Aslıcıma da çooook olsun Beyhan'ım..
Senin yanaklarından anneciğinin babacığının da ellerinden,Aslıcımında yanakalrından öpüyorum..Benim için Aslı ile birbirinizi öpün lütfen..
Askerimizin durumu,sağlığı,neşesi nasıl acaba??Umarım herşey yolunda gidiyordur tatlım..
En kısa zamanda Allah sizi kavuştursun canım benim..Sen benim canımsın lütfen unutma bitanem..

Sevgili ablacıklarına da çooook selamlar,sevgiler tatlım..

Çok güzel bir hafta sizlerle olsun tatlım benim..

23 Ocak, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beni çok gerilere götürdün Beyhancığım.Gözlerim öyle bir doldu ki.O oturma odasındaki ve arka odadaki sohbetlerimiz.Sabahlara kadar süren gülmelerimiz.Ne güzeldi ya.Hele eniştemin bize bıldırcın hazırladığı o günleri ve tadı damağımdan gitmeyen lezzeti.Çooooooooooook özledim o günleri çok.Seni Seviyorum.Eniştemin elleri dert görmesin.SENİ ÖZLEDİM VE ANKARAYA BEKLİYORUM.

23 Ocak, 2007  
Blogger Beyhan dedi ki...

Sevgili Benar,ne güzel tarif etmişsin,gerçekten de bakarken kar devam ediyor gibi görünüyor.Evet hala daha Isparta'dayım.iyi dileklerin için teşekkürler.
*****
Berrin'ciğim teşekkürler:)
*****
Candan'cığım kar tekrar yağarsa geliver Isparta'ya,yakınız artık,en azından aynı bölgedeyiz.Öpüyorum seni...
*****
Nazlı'cığım teşekkür ederim canım.
*****
Gülenay'cığım,kibar kibar yağadıysa kesin birikir.Bizim kar tanelerinin boyu fotoğraftaki kadar büyüktü:))
*****
Gül,canım arkadaşım,aynen dediğin gibi kartpostal gibiydi bahçe.Gece çektiğim için biraz karanlık.Günlerce de durdu hiç bozulmadan.
Av etiyle ilgili dediklerin çok doğru.Hem üzülüyor hem de yiyoruz değil mi?Selamlarını ileteceğim herkese.İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.Umarım sıkıntılı günleriniz hemen son bulur.Ben de seni öpüyorum canım arkadaşım:))Bugün eklediğin çörekler bitirdi beni.İstanbula gelince istiyorum onlardan:))))))))))
*****
Nefis'ciğimmmmm,canım kuzenim benim.Ahh o odaların dili olsa da anlatsa:))))Bu ev hepimiz için çok önemli değil mi?En güzel günlerimiz burada geçti.O gün bu yemeği yerken kulaklarını çınlattık.Babama "Nefise duymasın,canı kalır.Bıldırcınları unutamadı daha" demiştim.Keşke gelebilsen.Haberin olsun dün akşam atkını örmeye başladım.Annem özellikle beyaz örmemi istedi,güzel yüzüne çok yakışırmış beyaz.Halan öyle diyor canım.Nazoya da beyaz örmeyi düşünüyorum ama yine de sorarım kendisine.Öpüyorum.....

23 Ocak, 2007  
Blogger umran dedi ki...

beyhancim,
manzara beni oyle eskilere goturduki anlatamam .harika bir resim sevgiler

23 Ocak, 2007  
Blogger NuR dedi ki...

Sevgili Beyhan,
Manzara harika, bu hafta sonu İstanbul'ada kar geliyormuş güya da dışarıda hava 17 derece...Bebek battaniyelerine ilgi duyduğunu söylemişsin..... güzel bir haber mi var?....
Sevgiyle kal

25 Ocak, 2007  
Blogger Beyhan dedi ki...

Ümran'cığım,çok teşekkür ederim canım.
*****
Sennur Hanım,İnşallah İstanbul'a da yağar kar bu hafta.Burası harikaydı,gece gündüz fotoğraftaki manzarayı seyrettim.Ruhum dinlendi adeta.Bebek battaniyelerine duyduğum ilgi düşündüğünüz gibi değil:)))))Ama o gün geldiğinde ilk haber vereceğim kişilerdensiniz:)))))))Hoşça kalın.

25 Ocak, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Canımm.... herkese slm benden Belggin ve benide unutmayınn o odada sizden çok anımız var:))
sigarayı bırakmaya karar verdiğigün yeni paket alıp sabahlamıştık.Bu arada atkılar sadece aynı döneme ha:)) hainlerr sizleri çok seviyorumm bu gün benim için o penceren bir daha bak

28 Ocak, 2007  
Blogger ---OPTiO--- dedi ki...

bahce coookk cokk güzelmis...yemekte enfes gözüküyo :)ellerinize saglik....

28 Ocak, 2007  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa