10 Mart 2007

PATLICAN GÜVEÇ



Ankara dönüşü mola yerinden aldığımız güveç hiç elimden düşmez oldu.Neredeyse bütün yemekleri güveçte pişirmek istiyorum.Bayılıyorum pişen yemeğe geçen kokusuna.
Aslında bir çok kişi güveçte kuzu eti kullanır,yumuşaklığından dolayı ama ben asla küçükbaş yiyemediğim için önceden iyice haşlanmış dana etiyle yaparım güveci.Bence çok lezzetli oluyor,pişti pişmedi derdi de kalkıyor ortadan.

Tarifine gelince,yemeklik doğradığınız soğanları,3-4 diş sarımsağı ve biberleri sıvı yağda biraz kavurun.Üzerine bir çorba kaşığı domates salçasını ekleyin.İyice haşlanmış dana etlerini,uzun uzun doğradığınız(tuzlu suda bekletip,duruladığınız ) patlıcanları,tuzu ve en üste de,küp küp doğranmış 3-4 adet domatesi ekleyin.Üzerine su(isterseniz et suyunu kullanabilirsiniz)koyup patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
Yanına da bol domatesli bir bulgur pilavı ve salata...
Afiyet olsun.

Etiketler:

12 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Patlicani güvecte bende cok severim dedigin gibi güvecin kokusu gecince sebzeye daha bir lezztli oluyor,eline saglik beyhancigim

10 Mart, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Beyhan Isparta'da mısın?Gözüm yollarda .Böyle güzel güveç pişiren kızlar hayırsız olmamalı.K. Işık

10 Mart, 2007  
Blogger ---OPTiO--- dedi ki...

güvecte pisen seyler herzaman öyle lezzetli oluyo ki ...nefis görünüyo beyhancim..ellerine saglik..
bende tr ye sondan bi önceki gidisimde kocaman bi güvec aldim ...düzceden geciyodum ayy aman o da ne :)) neysee getiremedim ama yanimda :( cünkü en büyük boyundan almisim :D sigicak yer yoktu :( neyse bi dahaki gidisimde insallah daha ufagini alicam :)

10 Mart, 2007  
Blogger Gulos dedi ki...

Beyhan,
bende güvece bayılırım.Eline sağlık.

12 Mart, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Beyhan Hanım,

Benden yorum alınca mutlu olduğunuzu yazmışsınız. Asıl ben sitenizi ziyaret etmekten çok büyük keyif alıyorum. Ara verdiğiniz dönemde inşallah kapatmaz diye dua etmiştim.

Tariflerinizi çok beğeniyorum.
İstanbul'a geldiğinizde görüşmeyi çok isterim.

Bu arada Ceren çok sevdiğim yeğenimin ismi onu kullanıyorum.

Sevgilerimle,

Ceren

12 Mart, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Canım bende çok severim güveçte yapılan tüm yemeklere..Hele de patlıcanlı olursa..)))
En çok sevdiğim sebzeler içinde biliyorsun patlıcan birinci sırada yer alıyor..Senin yaptığında nefis olmuş resimlerden belli ediyor kendini bitanem..
Senin elinin değdiği tüm yemekler çok lezetli oluyor bitanem inan bana..
Şimdiden hepinize afiyetler olsun canım..

Sana va güzel ailene mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum..Sevgilerimle canım benim..

Gül/d.tadı

12 Mart, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Beyhan bu 3.kezdir deniyorum yorum bırakamadım:( Lezzeti bir yana Toprak tencerelerde yapılan yemeklerin daha sağlıklı olduğu söylenir. Çok severim fakat pişmesi uzun sürdüğü için çok sık yapmıyorum malesef. Afiyet olsun, sevgiyle kal canım.Nazlica.

www.nazlica.blogspot.com

12 Mart, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

beyhancım merhaba ...çok güzel görünüyor canım eminim tadıda nefistir ellerine sağlık canım öptmmm...

12 Mart, 2007  
Blogger Beyhan dedi ki...

Öznur'cuğum teşekkürler...
*****
Kezban Hanım,en yakın zamanda sizi arayacağım.Size de uygun bir saatte ziyaretinize gelmeyi çok istiyorum.Yorumunuz için çok teşekkür ederim size.
Görüşmek üzere...
*****
Optio'cuğum sizin oraların güveçleri de değişik oluyor.Tabii memleketininkiyle kıyaslanamaz ama oradakilerle idare et artık.Senin kocaman güveçte çok güzel yaprak sarma yapılır,ohhh:)))Tabanı da geniştir çünkü onun.Öpüyorum seni...
*****
Güloş,teşekkürler.

12 Mart, 2007  
Blogger Beyhan dedi ki...

Sevgili Ceren Hanım,Sizin de İstanbul'da yaşıyor olmanıza çok sevindim.Yüz yüze görüşmemiş olsakta,İstanbul'da bir sürü arkadaşım oldu.Siz de onlardan birisi oldunuz neredeyse:)İsterseniz sitemde kendi adınızı kullanabilirsiniz.Yine de siz bilirsiniz tabii.Size mail adresimi versem kendinizi bana biraz tanıtır mısınız?Belki de,tanışırız dediğiniz gibi,belli mi olur:)))Sevgilerimle...
beyhantekinarslan@msn.com
*****
Gül'cüğüm canım benimmm,nasılda şımartır beni:)))Patlıcana düşkün olduğunu biliyorum tabii,sana patlıcan salatası yaparım yazın,konuşa konuşa yeriz ne güzel:)Öpüyorum seniii...
*****
Nazlı'cığım yeni bloggere geçtik ya,sorun bence ondan kaynaklanıyor.yorulduğun için üzüldüm arkadaşım:(Güveç konusunda haklısın,uzun sürede pişiyor yemekler.Ben bunu evde tadilat varken yaptım,biz çalıştık ,o pişti saatlerce.En yorgun günümüzde ziyafet vardı yani:)))Öpüyorum seni...
*****
Esra teşekkürler,tadı da güzeldi gerçekten.Ama yazın patlıcan zamanında daha güzel olur mutlaka.

12 Mart, 2007  
Blogger Beyhan dedi ki...

Ceren Hanım,eşim askere giderken sıkı sıkı tembih etti "sakın siteni ihmal etme ben yokken,yine devam et oldu mu" dedi.Zaten asla kapatmayı düşünmüyordum.Belki evimdeki kadar zamanım olmuyor gezmekten:)) ama yine de ihmal etmemeye çalışıyorum.İlginize teşekkürler.

12 Mart, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

http://lumerkoz.edu Best Wishes!, http://barborazychova.com/members/Buy-Nizoral.aspx nizoral side effects fujita http://soundcloud.com/amaryl amaryl side effects neck http://soundcloud.com/aricept aricept side effects imdb modular http://www.ecometro.com/Community/members/Buy-Zoloft.aspx zoloft nacdnet http://malgorz.com/members/Buy-Accutane.aspx accutane side effects mistook usthe

15 Mart, 2010  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa