05 Temmuz 2007

KİRAZLI RULO PASTA



Sürekli yaptığım rulo pastalar arasında,şekil açısından en başarısızı bu oldu,Gül için özenmeme rağmen:( Tamam,tadı güzeldi ama kreması tamamen boza kıvamındaydı.Her zaman aynı sitenin tarifini kremasını kendime göre ayarlayarak yapıyordum,bu defa unutup tarifi aynen uyguladım.Gerçi son anda,kremaya fazladan un eklememe rağmen cıvık oldu.O kadar sinirlendim ki,anlatamam.Ben bazen,bazı tariflerin eksik verildiğine şahit oluyorum ve çok kızıyorum.Bizlere güvenip,tarifleri denemek isteyen insanlara niçin eksik tarif veriyorlar anlayamıyorum.Bu konuda çok hassasım.Kimseyi yanıltıp üzmek istemiyorum.Umarım benim tariflerimi deneyip,memnun kalıyorsunuzdur.
Rulo pastalarımı sürekli muzlu yaparım.Kendi yaptığım krema da biraz koyu kıvamlı olunca yusyuvarlak olur rulolarım.Ama bu kez içinde muz olmayınca ancak bu kadar yuvarlayabildim keki.Görünüşünü kafama takıp,internette yaptığım araştırmalar sonucunda,muz haricinde,böğürtlenli,vişneli veya çikolatalı ruloların da benimki gibi yassı şekillerde olduğunu görünce tarifi vermeye karar verdim.

KEK MALZEMELERİ

4 yemek kaşığı un

4 yumurta

4 yemek kaşığı toz şeker

1 paket kabartma tozu

KREMA MALZEMELERİ

3 su bardağı süt

4 yemek kaşığı un (tepeleme)

5 yemek kaşığı şeker (tatlı seviyorsanız artırabilirsiniz)

1 yumurta

vanilya


İÇ MALZEMESİ

500 gr kiraz (Ben daha az kullandım)

15 gr tereyağı (2 çay kaşığı kadar)

2 çorba kaşığı şeker (3 kaşık kullandım)

1 portakal kabuğunun rendesi (ben limon rendeledim)

1 çay kaşığı tarçın

1 kahve fincanı kuru üzüm

1 kahve fincanı ceviz

KEKİN HAZIRLANIŞI

4 yumurtanın sarısını ve 4 yemek kaşığı toz şekeri iyice çırpın.Başka bir kapta 4 yumurtanın beyazını çırpın. 4 yemek kaşığı unun içine kabartma tozunu ekleyin.Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave ettikten sonra,un ve kabartma tozu karışımını sıvı karışımınıza yavaş yavaş ekleyin ve çırpın

Hamuru yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dökün ve eşit şekilde yayın. önceden ısıttığınız fırında pişirin. Hemen pişiyor,dikkatli olun,unutmayın.

Kekin üstü kızarıp,pişince fırından alıp hemen yağlı kağıdı çıkarmadan çok sıkı olmayan bir rulo yapın.Rulo haline gelen kekinizi her tarafını ıslattığınız bir mutfak havlusuna sarın.

kek fırındayken, kremayı,bütün malzemeleri karıştırarak pişirin.Soğumaya bırakın.

İç malzemesini yapmaya kirazların çekirdeklerini çıkararak başlayın.Şeker,oda sıcaklığında tereyağı,üzüm,limon kabuğu,ve tarçını derin bir tavada karamelize edin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Kekin iyice ılıdığına inanınca yavaşça açıp yağlı kağıdı çıkarın.Soğuyan kremanın yarısından fazlasını kekin üzerine yayın.Kirazlı iç malzemesini,kremanın üzerine kaşıkla dağıtın.Keki bir kaç kez yuvarlayarak rulo haline getirin.Kalan kremayı üzerine dökün ve yayın.Rulo pastanızın üstünü kirazla veya hindistan ceviziyle süsleyin.

*Ruloyu istediğim gibi yapamayınca,üstünü süsleyecek hevesim kalmadığı için,aklıma kiraz kullanmak şimdi geliyor,tarif yazarken:)))

**İç mazemesinin tarifi "tatlı şeyler" adlı kitaptan alınmıştır.

Afiyet,şeker olsun.


Mercimek köftesinin tarifini buradan alabilirsiniz.


Perişanın tarifini buradan...


Tuzlu kurabiyelerin tarifini daha sonra yazacağım.

Etiketler:

12 Yorum:

Blogger ---OPTiO--- dedi ki...

hepsi nefis görünüyoo..ben bu gee deliricemm

sende hayat ablamda..gülümde ..allahim aciktim ben cok :)) napicam ben sabaha kadar allahtan istanbuldayim...sabah ilk is cikip alisveris :D pasoo yicemm

06 Temmuz, 2007  
Blogger ---OPTiO--- dedi ki...

ellerine saglikkkkkkk...kocmaan öptüm seni

06 Temmuz, 2007  
Blogger TABAKTA dedi ki...

Mutlu, huzurlu, neşeli,güzel ve sağlıklı bir hafta sonu diliyorum.
Sevgilerle…

06 Temmuz, 2007  
Anonymous damak tadı dedi ki...

Beyhan'cığım,
Bence görüntüsü değil lezzeti önemliydi canım ve tattığım harika pastalardan biriydi..Kirazlı olması ise ayrı bir tat katmıştı bence..))Sana diğer konuda aynen katılıyorum canım,bazı siteler senin de belirttiğin gibi tarifleri tam vermiyor..Bence sen yine bildiğinden şaşma derim sana..

Tekrar o güzel ellerine sağlık canım..Sevgilerimi gönderip,yanaklarınızdan öpüyorum canım..

06 Temmuz, 2007  
Anonymous öznur dedi ki...

Birbirinden lezzetli tarifler eklemissin,krama konusunda ben krema ve quark(labne peyniri)kullaniyorum krem sertlestiriciyide ekleyince koyu bir kivami aliyorum.kiraz rolun istedigin gibi olmasada görüntüsü cok güzel olmus eline saglik

06 Temmuz, 2007  
Blogger serap uzun dedi ki...

Beyhancigim,hepsi birbirinden guzeller,benim favorim perisan kurabiye.Kirazli ruloda harika gorunuyor.Ellerine saglik.

Selamlarimla,iyi hafta sonlari.

serap

06 Temmuz, 2007  
Anonymous Neverland dedi ki...

rulolu kek tarifi ararken rastladim sitenize; kek cok guzel görünüyor, tarifinizi denemeyi düsünüyorum.
ellerinize saglik

08 Temmuz, 2007  
Blogger Beyhan dedi ki...

Optio'cuğum canım yaaa,çok özür dilerim canını istettiğim için.Böyle olunca cidden üzülüyorum.
Öpüyorum seni canım.Sayfana asla yorum yazamadım günlerdir nedense,iyi tatiller sana...
*****
Perihan'cığım sana da iyi pazarlar canım.
*****
Canım Gül,sen beğendiysen tamamdır.Gerçi eşime de bir şey beğendirmek acayip zordur ve çok doğrucudur."Güzel değil bu,beğenmedim"bile diyebilir.O yüzden öncelikle ona yedirdim ve "harika olmuş bunun içinde neler var böyle,ceviz çok yakışmış" dedi.Seninde marifetlerin ortada,ikinizin beğenmesi çok önemli benim için.Çok sağol arkadaşım.Öpüyorum seni...

08 Temmuz, 2007  
Blogger Beyhan dedi ki...

Öznur'cuğum çok teşekkür ederim canım.Ben tadına bayıldım da görüntü yassı oldu diye içerledim biraz ama içi yumuşak olunca anca bu kadar rulo olabildi.Beğendiğin için çok teşekkürler.Dediğin gibi siz quark açısından şanslısınız,ablamdan biliyorum.O da Almanya'da yaşıyor ve anlatıyor bana quarkı.
*****
Sevgili Serap son günlerde yorumlarınla beni mutlu ediyorsun seni linklerime eklemek istiyorum.Beğendiğin için teşekkürler...

08 Temmuz, 2007  
Blogger Beyhan dedi ki...

Sevgili Neverlant,
Tarifi denerseniz inşallah beğenirsiniz.Sonucu bana bildirirseniz çok sevinirim.Kolay gelsin...

08 Temmuz, 2007  
Blogger umran dedi ki...

Beyhancim,
rulo pastan yumusacik gorunuyor yuvarlak olup olmamasi hic onemli degil.digerleride birbirinden nefis ellerine saglik canim.

11 Temmuz, 2007  
Anonymous mamila dedi ki...

merhaba canım bu sayfada iştah açılmaması imkansız öyle güzellerki .seyretmek bile zevk veriyor. sevgiler

11 Temmuz, 2007  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa