11 Temmuz 2007

RUŞEYMLİ EKMEK



Bundan sonra mutfağımda düzenli olarak ekmek yapacağım.Uzun zamandır istediğimiz,düşündüğümüz bir şeydi bu eşimle.İlk denememiz ruşeymli ekmek oldu.Söke unun hazır ekmek unuydu bu,sonucun daha garanti olduğunu düşünerek ilk kez bunu denedim.Sonuç yukarıda ve aşağıda görüldüğü gibi mükemmel:)Tadı da muhteşem oldu.Şimdi sizlerle ruşeym hakkında internetten öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum.

E vitamini makbulü "doğal" olanıdır. Doğal, E vitamini şişelerinin üzerinde "wheat germ" yazar.Ruşeym (wheat germ) buğdayın özü,kalbi,hayat kaynağı demek. Bu bilinen buğday taneciğinin en tepesindeki 'cücük'tür. Buğdayın iç bölümünden oluşur. Tepesindeki o küçücük hayat kaynağı, bitki oluşmasını sağlayan ruşeym'dir. Başakların sayısı da buna bağlı. Üzerindeki kabuk (kepek) ve tohum çimlenirken ruşeyme hayat verir. Buğdayın içinde karbonhidratlar, protein, yağlar, mineral tuzlar, vitaminler, emzimler ve diğer bileşenler bulunur.


Ekmek yapma konusunda bana rehber olabilecek bir site keşfettim.Binnur Hanımdan ve kendi denemelerimden mennun kaldıklarımı paylaşacağım sizlerle.
Ruşeym hakkında daha fazla bilgiye Binnur Hanımın sayfasından ulaşabilirsiniz.

Tarife gelince,Söke un paketinin arka tarafında ekmek makinası için tavsiye edilen 320 gr.su,paketin içindeki 500gr.un ve mayayı kullanarak yaptım ekmeğimizi.

Mutfağımız iki gündür mis gibi ekmek kokuyor.Bu benim gibi mutfak düşkünü olanlar için büyük mutluluk:))

Etiketler:

7 Yorum:

Blogger OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Ellerine saglik Beyhan´cigim,
Mis gibi ekmek kokularini duyar gibi oluyorum.
Muhtelif araliklarla zaman zaman ben de yapiyorum evde ekmegimi. Cok güzel oluyor.
Sevgilerimle Sonja...

12 Temmuz, 2007  
Blogger tata dedi ki...

Beyhan'cigim, cok iyi olmus evde ekmek yapman, kokusu buralara kadar geldi. Saka bir yana, evde ekmek yapmaya baslayinca, disaridan aldiklarin yavan gelmeye basliyor, bundan sonra cesitlerini de denersin artik.
Sevgiler

12 Temmuz, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhan'cığım,
Bende kokuları hisseder gibi oldum canım,ellerine sağlık..İyi yapmışsın ekmek makinesini almakla,artık bundan sonra değişik ekmekler yapıp bizlerle paylaşırsın canım..Bende Söke'nin unlarını kullanıyorum ve çok memnun kalıyorum canım.Bizde hafta sonları 1 ekmek yerine 2 ekmek yapıyoruz,zira kalabalık olduğumuzdan yetişmiyor..)))Tata'cığımın söylediklerine katılıyorum bende,alışınca hep aynı ekmeği yemek istiyorsun..))İyi günlerde,güzel ekmek tariflerini kullan o sevimli mutfağında canım..Kocaman öpüyorum seni Beyhan'ım..

Sevgilerin en güzeli sizlerle olsun.Gül

12 Temmuz, 2007  
Blogger serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Beyhancigim ekmek miss gibi olmus canim,benimde makinam var bende yaparim ekmek cok,cok guzel oluyor.Makinani iyi gunlerde kullan.

sevgiler.

12 Temmuz, 2007  
Blogger Beyhan dedi ki...

Teşekkürler Sonia'cım.aynen dediğin gibi güzel kokuyor.
*****
Tata,biz de hiç dışardan almadık kendim yapmaya başlayalı.Bizimkiler hepsinden güzel,en önemlisi tertemiz.İkinci çeşidi ekledim biraz önce:)
*****
Gül,canım benim "o sevimli mutfağı" daha da daralttı bu makina:))) ama olsun.Biz herşeye razıyız.Ekmeklerimiz missss gibi oluyor ne güzel:)
Size bir ekmek yetmez tabii haklısın.En az iki kurtarır hafta sonları sizin evi:)))
Değişik ekmekler yapacağım dediğin gibi,sırası geldikçe de paylaşacağım sizlerle.Öpüyorum seni...
*****
Sevgili Serap,çok yeşekkürler.Siz de güle güle kullanın makinanızı.Sevgilerimle...

14 Temmuz, 2007  
Blogger Binnur A. Ö. dedi ki...

Sevgili Beyhan,
Sitende bana da link verdigin icin cok tesekkur ederim.
Ruseym gercekten cok buyuk bir deger. tanıtmak- anlatmak da cok onemli ...
Su an tatildeyim ve kızımdan zor fırsat bulup nete girdim.
Simdilik bu kadar ama geri gelecegim.
sevgler

15 Temmuz, 2007  
Blogger Beyhan dedi ki...

Sevgili Binnur,yorum için çok teşekkür ederim.İyitatiller...

15 Temmuz, 2007  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa