17 Ekim 2007

FIRIN POŞETİNDE SEBZELİ TAVUK



Aslında en sevdiğim tavuk yemeği,haşlamadır.Çocukken,galiba kalabalık bir ailem olduğu için,kocaman tavuklar haşlanırdı evimizde,kocaman düdüklülerin içinde.Annem,hemen tavuk sulu şehriye çorbası yapardı.Hep o düdüklünün içinden didiklediğim tavuğu hatırlarım.Onun tadı bambaşkaydı.
Bunun da tadı güzel,hem hafif hem sağlıklı hem de pratik.

MALZEMELER
  • Parçalara ayrılmış tavuk(ben fileto tavuk göğsü kullandım.)
  • 2-3 tene patates
  • 1 tane havuç
  • 2-3 tane yeşilbiber
  • 1 tane kırmızı biber (şart değil)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 iri boy kuru soğan
  • 1/4 çay bardağı zeytiyağı(isteğe bağlı)
  • 1 çorba kaşığı salça
  • tuz,karabiber,kimyon,pulbiber,bolca kekik ve sevdiğiniz diğer otlar(ben kurutulmuş fesleğeni yakıştırıyorum bu yemeğe)


HAZIRLANIŞI

Bütün sebzeleri irice doğrayın.Yıkanmış tavuk parçalarını ve sebzeleri çukur bir kaba boşaltın.Bir kasede,zeytinyağı,salçayı,tuzu ve baharatları iyice karıştırın.Hazırladığınız bu sosu sebze-tavuk karışımının üzerine dökün.İyice karıştırın ve buzdolabına kaldırın.Eğer vaktiniz varsa saatlerce bekletin bu şekilde.Hatta geceden soslayıp ertesi güne pişirseniz harika olacaktır.Fırın poşetinin içine 1 çorba kaşığı un koyup sallayarak poşetin her tarafına unun bulaşmasını sağlayın.Artan unu poşetten silkeleyerek çıkarın.Sosladığınız tavuk-sebze karışımını poşetin içine koyup,poşeti ince bir bıçağın ucuyla 3 ayrı yerinden delin.200C fırında pişirin.

Afiyet olsun...



Bu tarifi sayfama eklerken aklıma Fransada yaşayan kuzenim Gülçin geldi.Benden fırın yemekleri istemişti Gülçin,izin için Türkiye'ye gelmeden önce.Sırada fırında patates graten var.Üzerimdeki rehaveti atar atmaz ekleyeceğim sayfama.

Etiketler:

8 Yorum:

Blogger NuR dedi ki...

Canım, valla ben de çocukluğumdaki tavukların ne tadını nede kokusunu bulabiliyorum. Ama evde beyaz et tercih mecburiyetimden, en çok poşetli-fırınlı tavuk versiyonlarına mahkumum:(((
Ellerine sağlık, afiyet olsun
Sevgiyle kal

17 Ekim, 2007  
Blogger Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Fırın poşetinde pişen tavuk bence çok lezzetli oluyor. Canım llerine sağlık.
Sevgiler...

19 Ekim, 2007  
Blogger serinmavi dedi ki...

Ben de aynısını kağıtta yapıyorum porsiyon olarak,nefis oluyor...ellerine sağlık canım...Selamlar..........

19 Ekim, 2007  
Blogger Unknown dedi ki...

Ellerine saglik Beyhan;cimgimm.

20 Ekim, 2007  
Blogger SEDA dedi ki...

Evet eskiden tavuk dedin mi klasik haşlanmış ve belki fırında hafif kızartılmış olarak gelirdi sofralara. Ama şimdilerde ne kadar çok çeşit yemek var tavuklu. Bu şekilde poşette, sebzeli halini çok severim ben hele bir de acı soslar eklenirse ımmmm :)

20 Ekim, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhan cım bu yemeği ben çok sık yapıyorum. Eti de aynı şekilde uyguluyorum. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.

Sevgiler,

www.berrince.com

22 Ekim, 2007  
Blogger Unknown dedi ki...

beyhancım ben mahzun prenses...etkinlk ev sahibesi...bana attığın mail gelmemiş bana yeniden mail atar mısın? sevgilerimle gözlerinden öperim...bu arada hazır gelmişken güzel tarifini de hayranlıkla okudum sevgiler...

24 Ekim, 2007  
Blogger Yaren dedi ki...

Firin posetinde daha lezzetli olur elbette.Cok harika görünüyor.Ellerine saglik.

24 Ekim, 2007  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa