05 Aralık 2007

HAŞHAŞLI ÇÖREK (ŞEKERLİ)



Sevgili arkadaşlarım,hepinizin bildiği gibi,geçen perşembe gecesi,benim de daha önce 3 kez bindiğim Atlasjet uçağı Isparta'da düştü.Nasıl üzüldüğümü anlatmam mümkün değil.Hayatını kaybedenler arasında tanıdıklarımızın olması beni derinden etkiledi.Günlerdir bilgisayarımın başına sadece kaza haberlerini ve gelişmeleri okumak için geçtim.İçimden ne yemek pişirmek ne de pişirdiklerimi yemek geldi.Eşimle birbirimize"Biz bu hale geldiysek,hayatını kaybedenlerin aileleri ne haldeler acaba?"dedik.Allahtan ölenlere rahmet,kalanlara da başsağlığı diliyorum.

Bu çörekleri iki hafta önce yaptığım NOKUL hamurundan bir parça ayırıp şekillendirmiştim.Hamur,bildiğiniz nokul hamuru,iç harcı ise;sıvı yağla inceltilmiş haşhaş(Çekilmiş),tarçın ve toz şeker kullanılarak yapıldı.Elinizle açtığınız hamurun üzerine bu iç harcından yayın ve rulo haline getirip birer barmak kalınlığında kesip fırın tepsisine dizin.Ben üzerine yumurta sarısı sürmedim,hafif sıvı yağ sürüp,toz şeker serptim.Sizler üzerinin kızarmış görünmesini isterseniz,yumurta sarısı sürebilirsiniz.


**Bu çörekler mayalı hamurdan yapıldığı için,ısıtarak yerseniz,fırından yeni çıkmış gibi olduğunu göreceksiniz.

Afiyet olsun...

Etiketler:

12 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancığım, uzun süredir gözükmüyordun ben de merak etmiştim doğrusu. Uçak kazası hepimizi üzdü. Dilerim son olur. Herzaman kara kutu beklenir ama sonuçlar hiç açıklanmaz, önlemler alınmaz, garip bir milletiz biz.Geçmiş olsun canım, çok etkilenmen doğal. Kader diyelim:( Tahinli çöreklere bayılırım, ellerine sağlık. Mayalı olunca ben pek başaramıyorum. Üzerine gitmem lazım. Nokul tarifi gibi yapmayı deneyeceğim. Sevgiyle

05 Aralık, 2007  
Blogger Yaren dedi ki...

Hashasli cörekler nefis görünüyor,sekerli bende cok severim ve evde yaparim.Tuzludan ziyade sekerli bana göre daha lezetli.Ellerine saglik.

05 Aralık, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Beyhan Hanım,

Başınız sağolsun. Ben de acaba bir şey var mı neden yazmıyor diyordum.

Allah yakınlarını kaybedenlere ve size büyük sabır versin.

selam ve sevgilerimle,
Nurten

06 Aralık, 2007  
Blogger ss dedi ki...

SÜTLAÇ GÜNÜNE BUYURUN BAYANLAR DEĞİŞİK TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
Her kadın sütlaç yapar ama herkesin tarifi kendine özeldir biz birlikte sütlaçın sırrını çözelim ve tabiki agız tadımıza en uygunu bulalım istiyorum.hadi varmısınız.

iletisim adresimiz
skosehan@mynet.com


DUYAN DUYMAYANA HABER VERSIN

06 Aralık, 2007  
Blogger ebrulitatlar dedi ki...

Beyhan'cım seninde başın sağolsun. Allah ölenlerin yakınlarına sabırlar versin. Çöreklerinde nefis olmuşlar. Ellerine sağlık. Sevgiler, selamlar..

06 Aralık, 2007  
Blogger Yasemin dedi ki...

beyhancim basiniz sagolsun! gercekten uzucu haberlerle dolu bu ara heryer.. hayirlisiyla gecer gider bu gunlerde.. Ne de olsa Yaradanin ince plani kusursuzdur..
Corekler harika gorunuyor bu arada. ellerine dert gormesin...

07 Aralık, 2007  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Beyhan'cığım çok üzücü bir haberdi.Hepimiz günlerdir etkisinden kurtulmuş değiliz kazanın.Allah yakınlarına sabırlık versin ve acılarını dindirsin.Dayanması çok güç..((

Haşhaşlı çöreklerin ne kadar mükemmel ve lezzetli görünüyorlar.Ellerine sağlık canım benim harikasın.Kocaman öpüyorum seni ve iyi hafta sonu diliyorum.

Sevgilerle

07 Aralık, 2007  
Blogger NuR dedi ki...

Canım gerçekten herkesi çok üzen acı bir olay, sana ve ailene, yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı diliyorum."Ateş düştüğü yeri yakıyor" nur içinde yatsınlar.
Canım, yakadan başlayan bebe giysileri için yardıma hazırım, sen çok daha güzel ve yumuşacıklarını yaparsın, eminim. Çok marifetli olduğunu biliyorum
Sevgiyle kal

09 Aralık, 2007  
Blogger ev perisi;) dedi ki...

Nasılsın arkadaşım?
öpüyorum çok ellerine sağlık...

10 Aralık, 2007  
Anonymous Adsız dedi ki...

Başınız sağolsun. Çok acı bir durum. Allah ölenlerin bütün yakınlarına bitmez tükenmez sabırlar versin.

www.berrince.com

11 Aralık, 2007  
Blogger NiNo dedi ki...

sekerli hic yapmadim eminim guzeldir elelrinize saglik

11 Aralık, 2007  
Blogger Beyhan dedi ki...

Arkadaşlar hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

13 Aralık, 2007  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa