15 Mart 2008

KİREMİTTE ÇİPURA



Tek kişilik kiremitlerin içine halka halka doğranmış patatesleri koyun.Ayıklanıp yıkanmış,suları süzdürülmüş çipuraları da patates dilimlerinin üzerine yerleştirin.İçini biraz tuzlayıp limon dilimi ve maydanozla doldurun.Etrafa da limon ve maydanozlardan koyabilirsiniz.Pişerken limon kokusu güzel oluyor.
Balık fırında pişerken benim de rahat rahat salatamı yapacak,soframı kuracak zamanım oluyor.Yağda kızartırken olduğu gibi balığın başında beklememe de gerek kalmıyor.

Beslenme uzmanları balığı fırında ya da ızgarada pişirmemizin sağlığımız için daha doğru olduğunu söylüyorlar.Bizler için faydalı olan yağ asitleri balığı yağda kızartırken büyük ölçüde kayboluyormuş.Balık yerken alacağımız omega 3ün sayısız faydası var.Bundan mahrum olmamak için yağda kızartmamaya dikkat etmeliyiz.

Bu şekilde fırında pişirmek hem çok sağlıklı,hem pratik hem de inanılmaz lezzetli oluyor.



Omega yağ asitleriyle ilgili daha geniş bilgilere Lezzet dergisinin sağlık köşesinden ulaşabilmeniz için lütfen BURAYI tıklayınız

Etiketler:

8 Yorum:

Blogger mamila dedi ki...

merhaba tarifinizi deneyeceğim. alltaki yuflalı haşhaşlı börekde çok pratik görünüyor. esen kalın

18 Mart, 2008  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Beyhan'cığım yoktun yine sanırım..))Ara ara evinin önünden geçerken perdelerinin kapalı oluşu dikkatimi çekti ve burada olmadığın kanısına vardım..))Çok özledim seni tatlım..)

Çipura çok nefis görünüyor,ellerine sağlık..Biz haftada en az 3 gün balık tüketiriz..Her gün olsa bıkmayız inan..))Canımmı çekti ne..))

Kocaman öpüyorum seni canım..Emrah'a çok selamlar..

Aslı ile konuşursan yanaklarından öpüp sevgilerimi gönderdiğimi lütfen unutma cnım..

18 Mart, 2008  
Blogger Baharcicegi dedi ki...

Baligin her esidini cok severim,kremitte hic yemedim ama eminim cok lezzetli olmustur görüntü onu gösteriyor eline saglik canim.
hayirli kandiller

19 Mart, 2008  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Mübarek Mevlid kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.

Sevgiler canım..

19 Mart, 2008  
Blogger Ev Perisi dedi ki...

Kiremitte çipura yı ilk Adana Nemrutta yemiştim bayılmıştım ki ben pek balık sevmem;9)
Gerçektende çok nefis oluyor...
Ellerine sağlık canım...
muhabbetle...

20 Mart, 2008  
Blogger nino dedi ki...

ellerine saglik enfes gorunuyor canim kandilin mubarek olsun

20 Mart, 2008  
Anonymous Adsız dedi ki...

selam hepside nefis gözüküyo eline saglık

24 Mart, 2008  
Blogger Beyhan dedi ki...

Yorumlar için teşekkürler:))

24 Mart, 2008  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa