03 Ocak 2010

GÜVEÇ



MALZEMELER
  • Yarım kg dana kuşbaşı (kuzu da olabilir)
  • 1 kuru soğan
  • 3-4 yeşil biber
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • karabiber,kırmızı biber,kekik,tuz

HAZIRLANIŞI

Sıvı yağda etler suyunu salıp çakana kadar pişirilir.(Ben bonfile kısmından yaptığım için pişme süresi kısa sürdü.)Pişen etin üzerine soğan ve biber eklenir,iyice yumuşayana kadar beklenir.Daha sonra salça, domates ve baharatlar eklenip güvecin ağzı aliminyum folyoyla hava almayacak şekilde kaplanır.Kapağı da kapatılıp kısık ateşte pişirilir.

Afiyet olsun...

Etiketler:

10 Yorum:

Blogger NAZLICA dedi ki...

Beyhancığım, size de mutlu ve hayırlı bir yıl diliyorum. Epeydir yoktun, inşallah herşey yolundadır. Sevgiyle

03 Ocak, 2010  
Blogger Tijen dedi ki...

Ben de sana ve tüm sevdiklerine iyi yıllar diliyorum Beyhan.

03 Ocak, 2010  
Blogger élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

güvece bayılırım..ellerinize sağlık..

06 Ocak, 2010  
Blogger Gelincik dedi ki...

Güzel arkadaşım, sayfama gelirimisin, bütün dostlarımı kapsayan ödülüm ve yazım var, buna ortak olursan beni çok mutlu edersin, güzel bir hafta sonu diliyorum canım, sağlıkcakla kal.

10 Ocak, 2010  
Blogger ev perisi;) dedi ki...

Tamda akşam yemeği saati ağzımın sularını zor toparladım zira nefis gözüküyor ellerine sağlık olsun yeni mutfağında yeni şehrinde mutluluklar diler ev perisi;)

28 Ocak, 2010  
Blogger NuR dedi ki...

Sevgili Beyha, güveçte pişen yemeğin lezzeti harika oluyor. Bir ara her boy ve şekilde güveç kapları satın almaya takmıştım:)
Ellerine sağlık canım
afiyet olsun.
Sevgiyle kal

05 Şubat, 2010  
Blogger akçahan dedi ki...

Merhabalar Beyhancığım; İnşallah her şey yolundadır, sevgiyle..

05 Mart, 2010  
Blogger Beyhan dedi ki...

İyiyim Semanur'cuğum,Antalya'da keyfim,rahatım yerinde çok şükür.Sadece üzerimde bir tembellik var.Hazırda tariflerim ve fotoğraflarım varken eklemeye bile üşeniyorum.Geçicidir inşallah.Beni merak ettiğin için teşekkür ederim.
Hoşça kal...

05 Mart, 2010  
Anonymous vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com

31 Mayıs, 2012  
Blogger online mutfak dedi ki...

Bu yorum yazar tarafından silindi.

20 Ağustos, 2012  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa