22 Temmuz 2010

İNCİR TATLISI



Annemin benim için yapıp getirdiği,bulantı ve kusmalarımdan dolayı bir tane bile yiyemediğim tatlılar bunlar.Mart ayından beri tarifi ekleyememiştim.İçindeki kesmik ve ceviz sayesinde çok hafifler.

Biz bugün 28. haftamızı bitirdik,inşallah ikizler günlerini doldururlar diye dua ediyorum sürekli.Şimdilik üçümüz de iyiyiz.İnşallah böyle devam ederiz.

Tatlının yapılışı aslında çok kolay.Annem kaynar suda beklettiği incirlerin saplarını koparıp,içlerini oymuş.Şekerle karıştırdığı kesmikleri doldurup üzerlerine ceviz kapatmış.Yani şerbet dökmemiş.Ama isterseniz incirleri şekerli suda kaynatırsınız,içlerini doldurduktan sonra kalan şerbeti tatlıların üzerine dökersiniz.Tatlıya olan düşkünlüğünüze bağlı olarak ikisi de yapılabilir.
Kesmiğin yapılışını buradan öğrenebilirsiniz;

Afiyet şeker olsun...

Etiketler:

1 Yorum:

Blogger online mutfak dedi ki...

Bu yorum yazar tarafından silindi.

20 Ağustos, 2012  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa