12 Kasım 2013

SÜTLÜ TAM BUĞDAY UNLU EKMEK


4 yil oldu Antalya'ya tasinali.Derin ve Deren'in doğumundan bu yana neler neler pişti mutfağında. Pisirmeye zor da olsa vakit bulan ben,tarifleri eklemeye asla ayni firsatı bulamadim.Ikiz bebek büyütmenin nasıl akıllara zarar birşey olduğunu beni yakından taniyanlar ve tabii ki diğer ikiz anneleri iyi bilir.
Şu siralar daha rahatim.Ikiz annesi olmanin avantajlarını yasamaya başladım.Ben mutfaktayken iki kardeş harika oyunlar oynuyorlar.Böylece;dolabin üstünde kizlarimin büyümesini bekleyen ekmek yapma makinam nihayet tekrar tezgahta kendine yer buldu.
Makinaniz yoksa ayni ölçüleri kullanarak fırında da pisirebilirsiniz ekmeğinizi. Ölçü kabiniz yoksa suyu 1.5 su bardagindan biraz daha fazla koymalisiniz

MALZEMELER

1 kap ılık süt
1/2 kap ilik su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 kap tam buğday unu
1 kap beyaz un
1,5 çay kaşığı instant maya

ağırlık:900 gr.
renk:koyu
program:1

*kap=220 ml.lik su bardagi

*Ekmek yapiminda dikkat etmemiz gerekenler
1-Kış aylarinda suyu veya sütü mutlaka ılık kullanmaliyiz.
2-Unu eleyerek kullanmaliyiz.

Pişen ekmegi makinadan 10 dakika sonra çıkarmaliyiz.

NOT:Fotografta gördüğünüz fincan;büyük boy cay fincanidir. Bu ayrıntı ekmegin ne kadar kabardigini gorebilmeniz icin...

Etiketler:

2 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Ooooo mis gb görünüyor :) ellerine sağlık marifetli teyzem :)

12 Kasım, 2013  
Anonymous Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim Bugucum

13 Kasım, 2013  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa