27 Mart 2014

PATATES BORANISI (Kaymak yağlı)


Öncelikle kaymak yağı nasil yapılır onu anlatmak lazım. Aslında bu konuda ayrı bir post gerekir ama kisaca tarif edeyim.
Kaymagi ve sıvıyaği bir tava veya tencereye koyup,kaymak kiyma görünümüne gelene dek kizartin. Sonra bir saklama kabına boşaltın ve yemeklerde kullanmak uzere dolaba kaldirin.
Gelelim patates boranisina; 4-5 patates bir miktar suyla haslanir  icinde hala bir miktar su varken yarim cay bardagi kadar ince bulgur eklenir ve bulgurlar yumusayana kadar pisirilir.Bu aşamada ocağın altı kapatılabilir.Bulgurlar yumusayinca bir çatal yardimiyla patetesler pure haline gelinceye kadar ezilir.Yogurtla karistirilir kaymak yagi eklenir.Afiyetle yenir.


Etiketler: ,

2 Yorum:

Blogger aysegul sağduyu dedi ki...

Bloğunuzda paylaştıklarınıza bayıldım. Nacizane benimde bir web sitem var ziyaretlerinizi bekliyorum. www.igorganizasyon.com

13 Mayıs, 2014  
Blogger aysegul sağduyu dedi ki...

Bloğunuzda paylaştıklarınıza bayıldım. Nacizane benimde bir web sitem var ziyaretlerinizi bekliyorum. www.igorganizasyon.com

13 Mayıs, 2014  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa