08 Aralık 2014

GANAJLI PASTA

Çok pratik,kısa zamanda hazirlanabilen bir pasta.Aslında ganajın donmasini beklemek lâzım yemek için ama donamadan yarısını bitirdik biz.Bir gece bekleyen kısmı daha iyiydi.
Klasik kek hamuru olduğu  ve cavdar unu kullandığım için sert dokulu bir kek oldu.Pandispanya kekiyle yapılırsa tam not alır:)

MALZEMELER
-2 Yumurta
-1.5 aida çay bardağı seker
-1/2 aida çay bardagi zeytinyagi
-1/2 aida çay bardagi süt
-kabartma tozu- vanilya
-limon kabuğu rendesi
-Aldığı kadar un (ben tamamen çavdar unu kullandım)

GANAJ İÇİN
-200ml çiğ krema
-150-200 gr.çikolata
-1 tatli kaşığı tereyag
-4-5 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI
Kek malzemelerinden klasik kek hamuru hazirlayın.(önce yumurtaları  ve sekeri çırparak başlayin)180 derece fırında pisirin.
Ganaj için;Çiğ kremayi bir tavada kaynama noktasina gelene kadar karistirin.Kaynamaya başladığı an küçülttüğümüz cikolatalari ve tereyağı ekleyip iyice çırpın.
Soğuyan kekin üzerine sıcak ganajı döküp kaplayın ve mutlaka 1 gece bekletin.
Bekletmemizin sebebi; bu bir kremalı pasta degil bu yüzden  kaplamasinin soguyarak sertleşmesi gerekiyor.
Afiyet şeker olsun.
*aida çay bardağı;klasik incebelli çay bardaginin bir boy büyüğü.



Etiketler:

2 Yorum:

Blogger Suat su dedi ki...

Aslı Hünel Mutfak Keyfi Son Bölüm

26 Ocak, 2015  
Anonymous Adsız dedi ki...

Yemek Kulübüm'ü kurduk, siz olmadan olmaz :)

Beyhan hanım merhaba,

Kısa bir süre önce Yemek Blogunuzu ziyaret etme fırsatı bulduk ve blogunuzda yer alan yemek tariflerinizi, tariflerinizde kullanmış olduğunuz görselleri çok beğendik. Blogunuz için oldukça emek ve zaman serfettiğinizi blogunuzun her sayfasında hissettik. Ellerinize, emeğinize sağlık!

Yemek blogger’lığı oldukça emek ve zaman gerektiren bir uğraş. Onca zaman ve emek harcadıktan sonra yapılan yemeklerin beğenilmesi, takdir edilmesi ve blogun takip edilmesi tüm blogger’ların en büyük arzusu. Bu durumdan yola çıkarak yemek blogger’larına blogunda yayınladıkları yazı ve tarifleri daha çok kişiye ulaştırabilmesi, bloglarına ve sosyal ağlarındaki hesaplarına ziyaretçi ve takipçi kazandırabilmesi için özel olarak özel bir internet sitesi oluşturma fikrinde yoğunlaştık Yemek Kulübüm’ü tasarladık.

Yemek Kulübüm’de ücretsiz olarak üye hesabı oluşturan kullanıcılarımız, yemek tariflerini ve görsellerini kolayca paylaşabilmekte, profillerinde kendilerine ait blog ve sosyal ağ hesaplarının linklerini paylaşabilmekte ve böylece yemek tariflerini beğenen site kullanıcılarını kendi bloglarına ve sosyal ağ hesaplarına çekebilmektedir.

Yemek Kulübüm’ün en çok seveceğiniz özelliklerinden birisi de blogunuzda olduğu gibi üye hesabınızdan günlük yazabiliyor olmanız ve günlüğünüzü sosyal ağlarda kolayca paylaşabilmeniz. Kendi blogunuzda yazmış olduğunuz yazıların bir kısmını bu bölümde paylaşıp blogunuza takipçi ve ziyaretçi çekmek sizin için çok daha kolay olacak.

Tüm bu kolay ve faydalı kullanım özelliklerinin yanı sıra Yemek Kulübüm üye hesabınızdan paylaşmış olduğunuz kendinize ait yemek tarifi ve püf noktalarından puanlar toplayarak her ay çeşitli hediyeler kazanma şansı da elde edebilirsiniz.

Ayrıca; Gıda Danışmanım’a soru sor, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği, mutfakta püf noktaları, mutfak ve gıda sözlüğü, gıdaların ve yemeklerin kalori değerleri, gıdaların saklama sıcaklıkları ve koşulları, gıdaların sağlığımıza faydaları ve zararları gibi pek çok konu gıda mühendisi ve beslenme uzmanlarımızın kaleminden Yemek Kulübüm’de.

Blogunuza ve sosyal ağlardaki hesaplarınıza daha fazla ziyaretçi ve takipçi çekmek için sizi de blogger dostu Yemek Kulübüm’e bekleriz.

Yemek Kulübüm üye hesapları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://yemekkulubum.com/yemekkulubum linkiden hesabımızı inceleyebilirsiniz.

Yemek Kulübüm’de düzenlenen Ödüllü Yemek Puan Oyunu hakkında detaylı bilgi almak için http://yemekkulubum.com/icerik_sayfa/ekle-yemek-tarifi-kazan-yemek-takimi linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Saygılarımızla,

Yemek Kulübüm
www.yemekkulubum.com

20 Kasım, 2015  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa