GANAJLI PASTA
Çok pratik,kısa zamanda hazirlanabilen bir pasta.Aslında ganajın donmasini beklemek lâzım yemek için ama donamadan yarısını bitirdik biz.Bir gece bekleyen kısmı daha iyiydi.
Klasik kek hamuru olduğu ve cavdar unu kullandığım için sert dokulu bir kek oldu.Pandispanya kekiyle yapılırsa tam not alır:)
MALZEMELER
-2 Yumurta
-1.5 aida çay bardağı seker
-1/2 aida çay bardagi zeytinyagi
-1/2 aida çay bardagi süt
-kabartma tozu- vanilya
-limon kabuğu rendesi
-Aldığı kadar un (ben tamamen çavdar unu kullandım)
GANAJ İÇİN
-200ml çiğ krema
-150-200 gr.çikolata
-1 tatli kaşığı tereyag
-4-5 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Kek malzemelerinden klasik kek hamuru hazirlayın.(önce yumurtaları ve sekeri çırparak başlayin)180 derece fırında pisirin.
Ganaj için;Çiğ kremayi bir tavada kaynama noktasina gelene kadar karistirin.Kaynamaya başladığı an küçülttüğümüz cikolatalari ve tereyağı ekleyip iyice çırpın.
Soğuyan kekin üzerine sıcak ganajı döküp kaplayın ve mutlaka 1 gece bekletin.
Bekletmemizin sebebi; bu bir kremalı pasta degil bu yüzden kaplamasinin soguyarak sertleşmesi gerekiyor.
Afiyet şeker olsun.
*aida çay bardağı;klasik incebelli çay bardaginin bir boy büyüğü.
Klasik kek hamuru olduğu ve cavdar unu kullandığım için sert dokulu bir kek oldu.Pandispanya kekiyle yapılırsa tam not alır:)
MALZEMELER
-2 Yumurta
-1.5 aida çay bardağı seker
-1/2 aida çay bardagi zeytinyagi
-1/2 aida çay bardagi süt
-kabartma tozu- vanilya
-limon kabuğu rendesi
-Aldığı kadar un (ben tamamen çavdar unu kullandım)
GANAJ İÇİN
-200ml çiğ krema
-150-200 gr.çikolata
-1 tatli kaşığı tereyag
-4-5 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Kek malzemelerinden klasik kek hamuru hazirlayın.(önce yumurtaları ve sekeri çırparak başlayin)180 derece fırında pisirin.
Ganaj için;Çiğ kremayi bir tavada kaynama noktasina gelene kadar karistirin.Kaynamaya başladığı an küçülttüğümüz cikolatalari ve tereyağı ekleyip iyice çırpın.
Soğuyan kekin üzerine sıcak ganajı döküp kaplayın ve mutlaka 1 gece bekletin.
Bekletmemizin sebebi; bu bir kremalı pasta degil bu yüzden kaplamasinin soguyarak sertleşmesi gerekiyor.
Afiyet şeker olsun.
*aida çay bardağı;klasik incebelli çay bardaginin bir boy büyüğü.
Etiketler: PASTALAR
2 Yorum:
Aslı Hünel Mutfak Keyfi Son Bölüm
Lucky Club Casino Site
Lucky Club Casino is the first and only luckyclub.live online casino that accepts Bitcoin. It's safe to say that its slots are some of the best online gambling Rating: 5 · Review by LuckyClub.live
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa