19 Nisan 2006

MARİNE EDİLMİŞ TAVUK GÖĞSÜ (FİLETO)



Aslında tavuk deyince aklıma çocukluğumuzda, düdüklüde pişen,suyundan da pilav,çorba yapılan kocaman lezzetler gelir :)) Gizli gizli göğsünü didiklediğim günleri özlüyorum.Ya ben çocukken daha çok seviyordum ya da, o zaman daha lezzetliydi tavuklar.
Hala daha haşlama tavuğu çok seviyorum ama öyle bir haşlanacak ki,kemiğinden kendisi ayrılacak adeta. Ama eşim asla tavuğu bu tariften başka şekilde yiyemediği için bizde böyle yapıyoruz.Bazen tavada,bazen de ızgara da yapıyorum.İkisi de çok hafif ve lezzetli oluyor.
Eğer vaktiniz varsa en az 4-5 saat önce marinelerseniz,sosun kokusunun tavuğa nasıl geçtiğini fark edeceksiniz.Hiç vaktiniz yoksa bile,yarım saat bu sosun içinde bekletin bence.Benim yaptığım gibi,1 gece önceden marine yaparsanız,inanın vazgeçemeyeceğiniz bir tarifiniz olacak.Şık sofralara yakışan müthiş bir lezzet...




MALZEMELER:
  1. Dilediğiniz sayıda tavuk göğüs fileto
  2. 1 Adet kuru soğan
  3. 1 Kaşık salça
  4. 2 Kaşık zeytinyağı
  5. Kekik
  6. Karabiber
  7. Pulbiber
  8. Kimyon(bolca kullanıyorum)
  9. Tuz

HAZIRLANIŞI:

Göğüs etiniz eğer bütünse,keskin bir bıçak yardımıyla,ince dilimler şeklinde kesin.İncecik rendelenmiş kuru soğanın içine,diğer bütün malzemeleri ekleyip,filetoların üzerine dökün.Marine sosunuzu filetolara iyice bulayın.Bir saklama kabına koyup,dolapta beklemeye alın.Pişirmeden az önce dolaptan çıkarın ve sıvı yağ dökülmüş tavada iki tarafını da iyice pişirin.Yanında CİCİ PİLAV ve salata yemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun...

Etiketler:

21 Yorum:

Blogger sennur dedi ki...

Sevgili Beyhan,
Ben de, rahmetli anneaneciğimin pişirdiği tavukların kokusunu asla unutamıyorum. Artık tavuklar eski tavuk değil onun için mi, yoksa bir çeşit nostalji mi bilemiyorum. Ben tüm et çeşitlerini mutlaka sosta bekletmeyi tercih ediyorum. Hatta hamsiyi de soğan, kırmzı pul biber ve zeytinyağında bir saat beklettikten sonra fırında pişiriyorum, müthiş oluyor.
Ellerine sağlık, afiyet olsun:))

20 Nisan, 2006  
Anonymous NEFİS dedi ki...

Beyhancığım biz ailecek çok seviyoruz tavuğu.Kuş gribinden dolayı hiç yemedik.Daha yeni yemeğe başladık.Bu tarifi hemen deneyeceğim.Çok güzel gözüküyor.Hele yanında cici pilav varsa muhteşem.(Sana tavsiyem tavuktan sonra çayın yanınına h.kek yap ve ye.Muhteşem oluyor.)Ellerine sağlık.Seni Seviyorum.Eğer yüzünde biraz tebesssüm oluşturabildiysem ne mutlu bana

20 Nisan, 2006  
Blogger Nilüfer dedi ki...

Beyhancım, eskinin lezzeti hiçbirşeyde yok ki zaten. Yemeğin çok çekici görünüyor eline sağlık..

20 Nisan, 2006  
Anonymous nazo dedi ki...

Beyhancım merhaba
Sende hatırlatmasan unutacağız gerçekten eski lezzetleri.Eskiden şimdi olduğu gibi ayrı but göğüsmü satılırdı.Tavuklar bütün alınıp öyle pişirilirdi.Birde lades vardı tabi o zaman.Şimdi hayat telaşına öyle kaptırmışızki kendimizi her şey pratikleşti.Ama bende senin gibi çok özlüyorum eski günleri, eski tatları ve o hep birlikte yenilen o güzel yemekleri.İyiki varsın sen ya:))

20 Nisan, 2006  
Blogger manolya dedi ki...

Beyhan güzel mamalar pisirmistir diye geldim, yanilmamisim. Gözüm doydu, karnim aç olarak ayriliyorum. Eline saglik.
Sevgiler

20 Nisan, 2006  
Blogger Safran dedi ki...

Ben tavuk yemeklerine çok düşkünüm sevgili Beyhan, hele birde yanında pilav ve salata mükemmel olur, ellerine sağlık arkadaşım :)

20 Nisan, 2006  
Blogger sebboy dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor afiyet olsun

20 Nisan, 2006  
Blogger akçahan dedi ki...

Ben de aynı şekilde eski, doğal yemlerle beslenen tavukların kokusunu, tadını, pilavını unutamam.Tarifini deneyeceğim inşallah. Sevgiyle ve hoşçakal.

20 Nisan, 2006  
Blogger Sonia dedi ki...

Yemek tarifi ve fotografiyla göz aliyor, istah aciyor.
Eski lezzetleri yakalamak zor tabi. Ama encok annelerimizin yaptigi yemekleri özlüyoruz tabii..
Sevgiler Sonia...

21 Nisan, 2006  
Blogger Nur dedi ki...

Merhabalar Beyhan uzun zamandır yoktum buralarda, simdi geri dondum..:)Doğal yasama donus blogumada geri dondum,beklerim:)Buarada eskiden insanlar gibi tavuklarda saf ve katkısızdı galiba:)Simdikiler grip bile kapıyor ama yine seninkileri grunce canım cekti.Eline sağlık.

21 Nisan, 2006  
Anonymous BEYHAN dedi ki...

Sennur Hanım,Nazo,Nilüfer,Manolya, Safran,Akçahan ve Wildrosen yorumlarınız için teşekkürler,anlaşılan şu ki,benim gibi kimse eski tavukların lezzetini unutamıyor:))

Nefis,biz Uğur Dündar'ın açıklamasıyla tavuk yemeğe başladık.

Sebboy ve Nur,bloğuma hoşgeldiniz:))

21 Nisan, 2006  
Anonymous candan dedi ki...

Beyhancım merhaba sunum harika mutlaka tadıda öyledir.,ellerine sağlık ,iyi bir haftasonu diliyorum.sevgilerimle.

22 Nisan, 2006  
Blogger Sonia dedi ki...

Beyhancim merhaba
Yorumun icin tesekkürler.
Asmali Konak Forumu bana ait olan bütün web sitelerin basinda banner olarak verildi. Sanirim dikkatini cekmedi. Üyeligini ve güzel paylasimlarini bekliyorum forumda. Sevgiler Sonia...

Ayrica linkide vereyim tekrardan Asmali Konak Forumun linki:
www.lckenbusch4.forumabi.com

22 Nisan, 2006  
Blogger Nilüfer dedi ki...

sobelendin :)

22 Nisan, 2006  
Blogger Sofram dedi ki...

cocukken insana hersey cok daha guzelmis gibi geliyor degilmi :( bana da oyle geliyor..evet eskiden duduklude piserdi, simdi ben tavugu 10 dakika tencerede pirisiyorum aninda eriyiveriyor..
ellerinize saglik..

24 Nisan, 2006  
Anonymous candan dedi ki...

iyi bir hafta diliyorummm,çok öpüyorummmm:))))

24 Nisan, 2006  
Blogger Merail dedi ki...

Marine edilmis tavuk bir baska oluyor, bende bir gece onceden marine ediyorum, ama degisik seyler kullaniyorum.senin tarifinde aklimda bulunsun..:)
Ellerine saglik ve iyi haftalar..

24 Nisan, 2006  
Blogger Mutfakta Zen dedi ki...

mesajin için tesekkür etmek istedim beyhan'cigim.
her sey gönlünce olsun.
tijen

24 Nisan, 2006  
Anonymous didem şahin dedi ki...

beyhancım yorum yazıcaktım güzel yemeğine ama beni öle bir çocukluğuma götürdünki burnumda cumaları pişen tavuğun kokusuyla sana iyi haftaalr diliyorum canım,sevgiler

24 Nisan, 2006  
Anonymous Beyhan dedi ki...

Candan,Sofram,Meral ve Didem yorumlarınız için teşekkürler.

Sevgili Sonia,dikkatimi çekmemiş herhalde,hemen bakacağım,teşekkürler.

Nilüfer en yakın zamanda cevaplayacağım:)

Sevgili Tijen Hanım,çok incesiniz,ben de size teşekkür ederim.

24 Nisan, 2006  
Anonymous ÖZDEN dedi ki...

Sevgili arkadaşım sitene uzun süredir giremiyordum. Bugün birsürü tarif aldım. Emin ol hepsini de deniyeceğim. Nasıl olsa şimdi iremle evdeyiz. Hem canımızda sıkılmamış olur.Özellikle çikolatalı kekin çok güzel görünüyor. İreme hemen apacağım.Şu anda annen ve ablanlarla birlikte olduğunu biliyorum. İnan senin adına çok seviniyorum.Umarım en kısa zamanda bizde görüşürüz. Seni çok öpüyorum.
eski arkadaşın
ÖZDEN

03 Temmuz, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa