10 Kasım 2006

İMAM BAYILDI



Normalde imam bayıldıyı minik patlıcanlardan yaparım ama evde bu büyük patlıcanlar olunca kocaman üç imam bayıldımız oldu.Bildiğiniz gibi imam bayıldı yaparken patlıcanlar yağda kızartılır,içi doldurulur ve pişirilir.Ama evde diyet yapan birileri varsa,şu şekilde yapılır.

Patlıcanları bol suda haşlayın,sularını süzdürün.Diğer tarafta piyazlık doğradığınız soğan,biber,bolca sarımsak,domates,maydanoz,karabiber,tuz ve salçadan oluşan iç harcını,iki kaşık zeytinyağında kavurun.Suyu süzülmüş patlıcanları tabanı geniş bir tencereye yerleştirin,ve hazırladığınız karışımı içlerine doldurun.Üzerlerini domates dilimleri ve biberlerle süsleyebilirsiniz.Su,tuz ve az miktarda zeytinyağı ile pişirin.

Afiyet olsun...

Etiketler:

19 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

sevgili beyhan imam bayildin cok guzel biz buna karni yarik deriz kiymalisina canisi bugun yine gordum siteme biraktigin yazini bak ben iki serit ust ustte koyup sardim yani iyi anlamissin yazimdan aslinda ben okuyunca insallah anlar biraz karisik yazdim gibi geldi ama dogru anlamissin evet birinci seriti yagliyoruz diyer seriti ustune koyuyorsun ve kenaraina lor unu koyup nuska seklinde sariyorsun bukadar basit tepsiya koyup firinda kizarttiyorsun sonrada istersen uzerine surubunu koyu olucak biraz gulsuyu koymustum ben orjinelinde vardi cunku cok hafif bir tat oluyor..istersende yumusak olmasini istersen tabi surubun iinde biraz beklet sonra cikart nasil istersen arzuna bagli..
ve tabi beni sitene ekleye bilirsin cok mennun olurum bende senin siteni ekleyim senin sitende cok guzel..

10 Kasım, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhancim bende yagda kizartmayi istemiyorum patlicanlari,bu iyi bir fikir olmus,bende birdaha böyle yapayim,tadida güzel oluyormu haslaninca?güzel neseli bir hafta sonu gecirmen dilegiyle

10 Kasım, 2006  
Blogger kalimeero dedi ki...

ne guzel bir goruntu! afiyetler olsun.

11 Kasım, 2006  
Blogger umran dedi ki...

cok hafif olmusa benziyor kizartilmadan yapildigi icin.eline saglik.

11 Kasım, 2006  
Blogger NuR dedi ki...

Sevgili Beyhan,
Ben de eşimin sağlık problemi yüzünden, kızartmadan yapıyorum, hem daha hafif oluyor, hem de sağlıklı. Kıymalısını da çok sık yaparım. Ellerine sağlık, afiyet olsun
Sekoratif şapkalrım için söylediklerine teşekkürler, çok zarifsin, şemalar işine yarar umarım, diğerlerini de koyacağım
Sevgiyle kal

11 Kasım, 2006  
Blogger Fatma dedi ki...

Beyhan'cığım merhaba..Yağda kızartılmamış patlıcanlar çok güzel bir fikir. Afiyet şeker olsun..

11 Kasım, 2006  
Blogger Ferhanca dedi ki...

merhabalar.. biz yani annem imam bayıldı yaparken butun malzemelerı çigden koyar ..özellıgı patlıcan dahıl butun malzemenin çiğ olması ..sevgiler.. agzım sulandı çokda severim soguk ..FERHAN

11 Kasım, 2006  
Blogger Dilek'ce dedi ki...

Sevgili Beyhan kusura bakma, yorumun arada kaymanis, üzgünüm:( Bakmak istersen bak Delicious Day'da bizden sonra ninesinin knödelini yapmis. Ne kadar yerel bir tarif oldugunu ve kisisel oldugunu görebilirsin. Farkli pisirmisler ce quarksiz bir tarif denemek istersen!
http://www.deliciousdays.com/archives/2006/10/29/zwetschgenknodel-the-last-days-of-summer/

11 Kasım, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhan'cım görüntü çok güzel çokda hafif ellerine sağlık Ebru

11 Kasım, 2006  
Blogger akçahan dedi ki...

İmam bayıldılar harika görünüyor Beyhan, ellerine sağlık. Haşlamak iyi fikir, sevgiler.

11 Kasım, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Beyhan cım, ben uzun zamandır bu şekilde yapıyorum. Aslında diyet yapsakta yapmasakta galiba en sağlıklı şekli bu sanırım. Bu arada ben de diyet yapmaya çalışıyorum da bu büyük patlıcanlardan birisinin yarısı benim tabağıma gelir mi acaba ;)

11 Kasım, 2006  
Blogger ev perisi;) dedi ki...

Canım ya hoş bir alternatif mutlaka ama tadı nasıl sen onu söle haşlama ya o bakımdan güzel dersen yapıcam çünkü kızartmadan nefret ediyorum...

12 Kasım, 2006  
Blogger NAZLICA dedi ki...

Beyhan zararı nedeniyle yıllardır kızartmadan kaçıyoruz. Bazı arkadaşlar bunu mikrodalgada yapıyor, öyle deneyeceğim. Senin yaptığın da çok lezzetli gözüküyor. Ellerine sağlık.Sevgilerimle,

13 Kasım, 2006  
Blogger OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Ellerine saglik Beyhancigim, hafif bir yemek olmus. sevgiler Sonia...

13 Kasım, 2006  
Blogger munevver dedi ki...

Beyhancığım,bu şekilde hem sağlıklı hem de lezzetli olduğunu sanıyorum.Eline sağlık.
Sevgiyle,nanelimon.

13 Kasım, 2006  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Canımmmm,
Sesini duymak benim için çookkk güzel bir süpriz oldu.Çok çok teşekkürler tatlım.Biliyor musun sesini duyduktan sonra iyileştim.)))Sana yazacaklarımı diğer taraftan yazmayı tercih ederim.))Çok öperim seni tatlım,çookkk seviyorum seni sakın unutma..Bu arada Aslı'cımı da çok sevdiğimi ve onu kocaman öptüğümü iletirsen sevinirim.

Benim canım bayıldılar da yaparmış böyle güzel güzel.Şu yemeğin asaleti bile farklı elinden çıktığı nasıl belli oluyor.O elleri öperim ben Beyhan'cım canımsın fazla yorma kendini.Seni burdan çok öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..Tatlım işteyim şuanda felaket gribim,bir bu eksikti zaten bu işin arasında.Neyse bunada şükürler olsun..Sana sağlıklı,mutlu ve neşeli güzel bir hafta diliyorum canım..Kocaman öperim..

13 Kasım, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

ellerine sağlık bence diyet yapan olsada olmasada en sağlıklısı bu
sevgiyle kal fikriye

13 Kasım, 2006  
Blogger Beyhan dedi ki...

Sevgili Asya,Yardımın ve içten cevapların için çok teşekkür ederim.İnşaallah bu tatlıyı yapıp senden aldığımı belirterek yayınlayacağım.
*****
Öznur'cuğum çok hafif oluyor,denemekten çekinme.
*****
Kalimero teşekkürler.
*****
Ümran'cığım doğru,çok hafif oldu,teşekkürler.
*****
Sennur Hanım,evde hasta olan veya diyet yapan birileri olunca daha dikkatli oluyoruz değil mi?Şapkalarınız ve diğer çalışmalarınız harika.Şemalar,modeller tabii ki işimize çok yarayacak,Teşekkürler.
*****
Fatma'cığım teşekkürler canım:)
*****
Ferhan'cığım sizin tarifiniz de çok ilginçmiş.Bence de soğuk güzel oluyor.

13 Kasım, 2006  
Blogger Beyhan dedi ki...

Dilek'çiğim yardımların için çok teşekkür ederim.Verdiğin linke baktım:)
*****
Ebru,çok teşekkür ederim.
*****
Semanur'cuğum,hem hafif hem lezzetli.Sağol yorumun için:)
*****
Berrin'ciğim gelmez mi hiç?Hepsi senin olsun arkadaşım ne demek!Diyet yapmanın ne zor birşey olduğunu 1 ayda anladım eşim sayesinde.Sana da kolaylıklar dilerim.Umarım hemen verirsin fazla kilolarını.
*****
Şükran hiç düşünme hemen dene canım.Çok hafif oluyor ve lezzetinde hiçbir şey kaybetmiyor.
*****
Nazlı'cığım mikrodalga da iyi fikir.
*****
Sonia'cığım çok teşekkürler:)
*****
Münevver'ciğim haklısın hem sağlıklı hem de lezzetli oldu.
*****
Gül'cüğüm canım benim,ben de senin sesini duyduğuma çok sevindim.Sanki yıllardır tanıyormuşum gibi yakın hissettim kendimi sana.Bunun sebebi,sıcacık,samimi ve temiz kalpli bir insan olman.Bizleri öyle alıştırmışsın ki bir günlük yokluğuna dayanamadı kimse:)Herkes merak etti seni.Bizler seni çok seviyoruz blogların gülüsün sen:)))
Şimdi de grip olmana üzüldüm.Vücudun dirençsiz kaldı galiba.Kendine iyi bak,öpüyorum seni canım benim.
*****
Fikriye'ciğim çok haklısın,sağlıklı beslenmek lazım.Diyet yapsakta yapmasakta.

13 Kasım, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa