13 Ocak 2008

FIRINDA HAMSİ



Temizlenmiş,tek tek yıkanmış ve suları süzdürülmüş hamsiler,çukur bir kapta, biraz sıvıyağ,karabiber ve tuz eklenerek yumuşak hareketlerle karıştırılır.Yağlıkağıt serilmiş fırın kabına dökülür.Üzerlerine halka soğanlar serpiştirilir.


Maydanozar ve limonlar da eklenip,200 derecede pişirilir.



Pişen hamsilerinize bol limon ve tuz ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.

Hamsi tava ve Hamsi kuşu tariflerimi de görmek isterseniz,tariflerin üzerlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Etiketler:

8 Yorum:

Blogger sennur dedi ki...

Canım ellerine sağlık, bizim evde kızartma yapılmadığı için benim de favorim fırın tabii, hamsileri kırmızı pulbiber, zeytinyağı, tuzla harmanlayıp, iki iki birbirine yapıştırıp, tepsiye dizip, kızgın fırına atıp, çıtırdayınca çıkarıyorum, kızarma gibi oluyor, yanında da soğan piyazı, senin tarifi de yapıyorum. İyi bir hafta dileklerimle
Sevgiyle kal

14 Ocak, 2008  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Beyhan'cığım,bizde çok sık yaparız senin yaptığın gibi..Bizde ekşili derler balığın bu çeşidine..Ne de olsa balıkçı dedelerim vardı..))
Ellerine sağlık canım,çok nefis görünüyor..Bazen tepsinin altına patatesde dizeriz,nefis olur..))

Afiyetler olsun sizlere canım..

Sevgiler

14 Ocak, 2008  
Blogger Sonja dedi ki...

Yemesini seviyorum, o kilciklari temizlenmis hamsinin ama yapmasini bilmiyorum Beyhan´cim.
O zaman yapinca haber verin sizlere gelelim yemeye.
Gül ve Sennur´da yapiyormus.
Oh ne güzel davet ettirdim kendimi. Ellerinize saglik hepinizin.
Sevgiler Sonja...

15 Ocak, 2008  
Anonymous Adsız dedi ki...

Slm güzellikkk bende tam hamsi almıştımm ellerine sağlık görüntü nefis akşam yiyecemm en güzeli fırında oluyorr tutamadığım oruçlarımı tutuyorumm balıkla açacam:)) Neşe atacan

16 Ocak, 2008  
Blogger nino dedi ki...

ayy en cok ozledigim seylerden biri bu :) elelrine salgik

17 Ocak, 2008  
Blogger Ferhanca dedi ki...

Beyhan, hamsin harika balık gördümmü dayanamam .şimdi dışarda hamsici bağırıyor 1 ytl diye.
kızartmasını çok severim .balkonda küçük tüpte yapıyorum çok fena ev kokuyor hiç sevmem. buğlama kokmuyor.afiyet olsun..

17 Ocak, 2008  
Blogger NAZLICA dedi ki...

Beyhancığım, Fırında olunca hem zahmetsiz hem de kokusuz olur.Evde balık kokusuna dayanamam ben. Ellerine sağlık canım. Nefis gözüküyor. Sevgiyle

18 Ocak, 2008  
Blogger kizilciksurubu dedi ki...

Balik cok lezzetli görünüyor canim,ellerine saglik.

19 Ocak, 2008  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa